Суперлига. Говерла вновь проваливает концовку и уступает

2010 г., 7 декабря, 20:42
Виявляється, можна двічі увійти у одну і ту саму річку. Це довела сьогодні івано-франківська Говерла, яка вдруге за останні п’ять дні програла в рідних стінах на останніх секундах. Але якщо у матчі проти БК Київ все вирішив "шалений" триочковий від Олександра Липового, у матчі проти команди з Південної Пальміри "говерляни" самі віддали перемогу суперникам.

А починалося все для підопічних Євгена Мурзіна дуже непогано. Перше, що кинулося у очі під час стартових хвилин гри – неймовірний настрій на гру американських легіонерів команди з Івано-Франківська. Очевидно тут важливим моментом було не тільки знайти шляхи для перемоги, а з нею і реабілітуватися перед власними вболівальниками за "кардіологічну" поразку від Києва. Легіонери також вели свій мікроматч проти співвітчизників у складі суперника. І, треба сказати, більшу частину гри Зіммерман і Ко були вправнішими за опонентів.

До слова, на плечі Дерріка повістю лягло завдання закрити позицію першого номера у зв’язку із травмою Данте Свонсона. З цим завданням "Зім" впорався на відмінно, залучившись до того ж підтримкою партнерів Джеремі Чаппела та Еріка Колмена. Останній нарешті змін налаштуватися відповідним чином на гру і неодноразово перегравав свого більш досвідченого і, врешті, вищого на цілу голову візаві. Втім адекватної заміни у Колмена у складі Говерли не знайшлося, адже Олексій Полторацький проводив явно не кращий свій матч.

Взагалі гостям дивним чином вдавалося "горіти" івано-франківцям 8-10 очок під час перших трьої чвертей. Чому дивним? А тому що традиційно сильної гри підопічні Олега Юшкіна не показували. Просто-таки випадали з гри американські лідери, які тільки шукали свій кидок, а у захисті частенько "губили" опонентів. А ось у складі Говерли таких лідерів знайшлося одразу троє. Мова йде про вищезгаданих Зіммермана, Чаппела та Колмена. Їх забивний та видовищний баскетбол сторицею компенсував відверто бліду гру головного снайпера команди Павла Ульянка.

На початку четвертої десятихвилинки рахунок на табло був 57:50 на користь господарів. Матч проходив у середньому темпі і, завдалося, Говерла таки збереже таку рівницю у рахунку до самої фінальної сирени. Так тривало аж-поки гості не почали бомбардирувати кільце прикарпатців з-за дуги. Три поспіль дальніх влучання від супротивників скоротили відставання у рахунку до п’яти пунктів. До завершення періоду залишалося півтори хвилини і господарям потрібно було тільки впевнено провести завершальні атаки. Але...

Відчувши певну невпевненіcть у діях "говерлян", гості скоротили відставання спочатку до двох пунктів, а згодом, після промаху Зіммермана, господарям нічого не залишалося, як зафолити на захиснику суперників. Американський розігруючий холоднокровним кидком з лінії штрафних і зрівняв рахунок у матчі – 88:88. На атаку у Говерли залишалося 13 секунд і, після тайм-ауту, все якось пішло не так. Зіммерман взявся викидати м’яч, який, як сказав після завершення гри мав адресуватися Ульянку. Але того й близько не виявилося на половині майданчику господарів, відтак Деррік віддав тому, хто стояв найближче, а ним виявився Ігор Кривич. Той почав вести м’яч, але за мить попав під пресинг гостей і випустив круглого за лінію... Відчувши себе володарями ситуації команда у темно-синіх майках спокійно розіграла м’яч (Говерла логічно не порушувала правила), який дійшов до їх форварда, а той продерся під кошик і забив разом із сиреною – 90:88.

Говерла - БК Одесса - 88:90 (17:18, 24:17, 22:23, 25:32)

Г: Зиммерман (13 + 8 подборов + 9 передач + 2 блок-шота), Чаппел (24 + 5 подборов), Герасимчук (10), Ульянко (6), Колмэн (25 + 9 подборов + 5 потерь) - старт; Кривич (8 + 2 блок-шота), Кяушас (2)

Броски с ближней и средней дистанции: 31/50 (62%)

Броски с дальней дистанции: 4/11 (36,3%)

Штрафные броски: 14/23 (60,8)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK