Суперлига. Говерла обыграла Николаев

2010 г., 19 декабря, 15:46
Для баскетбольного клубу Говерла домашній матч проти Миколаєва мав дуже важливе значення з декількох причин. Насамперед, команда Євгена Мурзіна прагнула перервати свою серію поразок, яка налічувала чотири гри. До того ж, у рідному Івано-Франківську "ведмеді" востаннє вигравали ще на початку листопада. Відтак шанувальники команди відверто зголодніли за яскравими перемогами своїх улюбленців, які були можливі на початку регулярного чемпіонату. Враховуючи, що на виїзді, як зазначив наставник Говерли, команда грає краще ніж на виїзді (наче наврочив). Тож треба було перервати негативну тенденцію.

А ось Миколаїв до звітного поєдинку також непогано себе почував на виїзді, здобувши, приміром, досить переконливу перемогу у Львові два дні тому, здолавши Політехніку з рахунком 102:85. Причому відчувалося, що і у грі проти "ведмедів" гості прагнули закріпити свій виграш і впритул наблизитися до опонентів у турнірній таблиці. Проте ще перед матчем не на їх користь зіграв факт, що у поєдинку не зміг прийняти участь один з лідерів команди та головного творця перемогу над львів’янами Олексія Онуфрієва (24 очки), якого "скосила" простуда. Господарям цей факт, звісно ж, дещо полегшив життя. Проте у комнаді суперників було достатньо гравців, які, при вдалому перебігу матчу, могли би зробити результат на свою користь.

Скажімо, Джеймс Хьюз вийшов на гру з твердим бажанням переграти свого візві Еріка Колмена. І це по великому рахунку у 211-сантиметрового американського центового вийшло. Він не тільки добре грав під обома кошика, а й декілька разів вдало атакував з середньої дистанції, чого не спостерігалося за кращим центровим листопада за версією офіційного сайту Суперліги. А ось із позицією першого номера Говерли, яку ось вже четвертий матч поспіль (у зв’язку із травмою Свонсона) досить непогано закривав Деррік Зіммерман, гостям не завжди вдавалося справлятися. Мажутіс та Буцький хоч і діяли активно у нападі, повертаючись "додому" частенько губили взривного Зіма.

Ще одним цікавим протистоянням у матчі стала дуель двох американських атакуючих захисників Джеремі Шаппела та Брайяна Гріна. Як відомо обидва славляться своєю індивідуальною сильною грою та цупкими діями у захисті. Власне це вони у матч підтвердили, щоправда, дещо краще у підсумку вийшло у гравця Миколаєва. Проте ані ударна гра Гріна, ані забивні дії Джастіна Лава не допомогли "корабелам" в цей день перемогти.

Увесь матч підопічні Валентина Берестнєва були у ролі наздоганяючих. І якщо у першій половині їм так-сяк вдавалося ліквідовувати відставання у 8-10 очок, то у другій – робити це стало все важче. А все тому, що господарі, які відверто заскучили за перемогами, в цей день були і цікавішими, і свіжішими. Відтак вони у підсумку і перемогли з рахунком 88:78. Проте ця поразка аж ніяк не вплинула на настрій миколаївців, які повертають з вояжу до Західної України з однією важливою перемогою. А Говерла таки не випала з гонки за призову трійку, продовжуючи спроби повернути втрачене у останніх турах другого кола.

Говерла - МБК Николаев - 88:78 (23:17, 18:20, 25:20, 22:21)


Г: Зиммерман (12 + 10 передач), Чаппел (14 + 11 подборов + 5 передач), Герасимчук (13), Ульянко (17 + 6 подборов), Колмэн (16 + 6 подборов + 3 перехвата) - старт; Кривич (14), Шостуха (2), Кяушас (0), Полторацкий (0)

Н: Мажутис (4 + 6 передач), Лав (17), Грин (17 + 10 подборов), Яйло (9 + 6 подборов), Хьюз (17) - старт; Буцкий (9), Сильковский (5), Шундель (0), Тонченко (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 21/39 (53,8%) - 23/40 (57,5)

Броски с дальней дистанции: 6/17 (35,2%) - 6/22 (27,2)

Штрафные броски:
28/35 (80%) - 14/21 (66,6%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK