Суперлига. Будивельник победил во Львове

2011 г., 3 января, 17:31
Програшна серія, яка переслідувала Політехніку у старому році перекинулася і на перший матч у Новому році. Хоча напередодні гри проти київського Будівельника у лави "політехів" повернулися травмовані гравці – центровий Скотт Моррісон та захисник Павло Ревзін. Крім них львів’яни підсилилися литовцем Мартінасом Андрюкайтісом. Щоправда, до цього він зумів провести у лавах своєї нової команди лише одне тренування. А відтак очікувати від литовського велетня чогось надзвичайного у грі проти одного із лідерів Суперліги не доводилось.

На подив, у першій чверті гри Політехніка не схилила голови перед грізним суперником. Навпаки, львів’яни досить концентровано та щільно грали у захисті. Та й під щитами Скотт Моррісон, якому цього дня виповнилося 26 років боровся немов справжній лев під щитами із своїм опонентом по амплуа Ендрю Беттсом.

Перші очки зустрічі забили "будівельники". Ходов порушив правила на Вілсоні, коли той намагався влучити із периметру. Щоправда, американець із лінії штрафних влучив лише раз. За відповіддю до кишені Політехніка не стала довго заглядати. Вільямс – найкращий у складі "політехів" гравець матчу, - в елегантному проході під кошик киян забив лік набраних очок для своєї команди у цій грі і в Новому році. Успіх Ніка Вільямса надихнув його партнерів по команді. Львів’яни почали відриватися у рахунку, що в підсумку дозволило їм виграти першу чверть. Солювали у складі галичан Нік Вільямс, який двічі влучив із-за дуги, та Алан Віггінс.

 У другому періоді у гостей на паркеті з’явився Михайло Анісімов. Саме його влучний кидок зрівняв рахунок поєдинку. На цьому столичні гості не зупинилися, а навпаки розвинули успіх. Влучний "трюльник" Леоніда Стефанишина вивів Будівельник вперед – 24:25. Після цього рахунок змінювався із калейдоскопічною швидкістю. Розпочалися так звані гойдалки. Команди йшли, що називається йшли ніздря в ніздрю, намагаючись не відпускати одна одну у рахунку. В середині чверті, аби внести корективи у гру своєї команди, головний тренер господарів Андрій Подковиров взяв тайм-аут. Після паузи на паркеті львівського Палацу спорту з’явився новачок Політехніки Мартінас Андрюкайтіс. Саме фол литовця на Ламейні Вілсоні, який виконував три очковий викликав шквал свисту глядачів на трибунах та реакцію лави запасних "політехів". Після цього епізоду кияни вийшли вперед і зуміли піти на велику перерву лідерами – 33:36.

Усю третю чверть "політехи" були у ролі наздоганючих. Однак підопічним Андрія Подковирова не те що не вдалося наздогнати "будівельників" у рахунку. Навпаки, кияни почали збільшувати своє домінування. Відтак після фолу Павла Ревзіна за рахунку 39:48 Андрій Подковиров вдався до тайм-ауту. Та було видно, що грати у запропонованому темпі його команді вже не вдасться. Гравці Політехніки раз по раз губили концентрацію у захисних діях та й у нападі справи у них теж йшли кепсько. Та це ще був не вечір. Четверта чверть стала справжнім жахіттям для господарів. Свідченням цьому стали набрані лише 9 очок за цілу чверть. А розпочалась вона без забитих м’ячів. Ні господарям, ні гостям ніяк не вдавалося "розмочити" рахунок четвертої десятихвилинки. Сумбур при атаках був присутнім у діях обох команд. Швидше розірвати "зачакловане коло" змогли кияни. Зробив це легіонер Будівельника Вілсон. І розпочалося... Кияни спіймали кураж, зіграли невимушено, легко і рахунок зростав, мов на дріжджах.

Одним із найефектніших епізодів чверті стала красива комбінація, яку кидком зверху після класного пасу Лукашова завершив все-той таки Вілсон. Після цього епізоду на майданчику у складі Політехніки уперше з'явився Ілля Шемосюк. Однак, жодних плодів для команди Андрія Подковирова його поява не принесла. Будівельник продовжив гнути свою лінію, а "політехи" просто-напросто вибилися із сил. Кияни ж натомість продовжували забивати красиві м'ячі. Одним таким відзначився Михайло Анісімов, який двома руками зверху зробив шикарний слен-данк...

Підсумовуючи поєдинок сказати можна лише одне – грати усі чотири чверті із такими суперниками, як Будівельник львівській команді ще не під силу. Не вистачає гравців, які б з лави запасних змогли безболісно, а головне з користю влитися у гру та підмінити втомлених лідерів...

Политехника - Будивельник - 54:73 (19:18, 14:18, 12:18, 9:19)

П: Эбернети (4 + 7 подборов + 5 передач), Уильямс (18), Ходов (0), Уиггинс (12 + 8 подборов), Мориссон (4 + 6 подборов) - старт; Зубрицкий (9), Ревзин (4), Андрюкайтис (3), Шемосюк (0)

Б: Кис (8), Забирченко (0), Морли (2), Уилсон (23 + 6 подборов + 4 перехвата), Беттс (4) - старт; Анисимов (14 + 7 подборов), Стефанишин (9), Лукашов (6 + 5 подборов), Агафонов (5), Яковлев (2).

Броски с ближней и средней дистанции: 17/40 (42,5%) - 27/46 (58,6%)

Броски с дальней дистанции: 4/15 (26,6%) - 2/13 (15,3%)

Штрафные броски: 8/10 (80%) - 13/20 (65%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK