Суперлига. Политехника проигрывает и Химику

2011 г., 5 января, 20:17
Львівська Політехніка та южненський Хімік у національній Суперлізі у цьому сезоні не вражають особливими результатами. Для обох колективів перемога в українській першості явище не таке вже й часте. Зважаючи на це, матч у Львові для обох команд був принциповий. Поступатися ніхто не хотів...

Першу хвилину матчу краще провели гості. Гаррісон та Попов вдало завершили атаки своєї команди, і рахунок став 5:0 на користь Хіміка. Втім, Ревзін та Моррісон швидко скоротили розрив у рахунку – 5:7. Попри це, у першій половині першої чверті матчу гравцям львівської команди не вдавалося вийти вперед. Левову частку очок Хіміка приносив Гаррісон. Саме він створив львів’янам найбільше проблем у дебюті матчу. Загалом, оборона господарів у першій чверті гри не вражала зовсім. Після влучних штрафних кидків Кольченка перевага южненців сягнула семи очок – 17:10, а після кидка Бавчіча – дев’яти - 21:12. Утім, завдяки зусиллям Ревзіна, Моррісона, Ебернеті та Вільямса львів’яни скоротили розрив у рахунку – 23:27.

Друга чверть розпочалася із влучного трьохочкового Кольченка та "двієчки" від Ревзіна. Утім, політехи знайшли в собі сили впритул наблизитися до суперника. Одним із кращих у складі галичан був Моррісон. Саме після його кидка рахунок став 33:34 на користь гостей. А у наступній атаці після фолу на Андрюкайтісі головний тренер Хіміка Зоран Мартіч взяв тайм-аут. Гра у його підопічних почала розклеюватися. Та й Андрюкайтіс після тайм-ауту вперше у матчі вивів свою команду вперед – 35:34. Почин Андрюкайтіса продовжив Віггінс. Алан також двічі не схибив з лінії штрафних кидків. А після того, як Кольченко не влучив два штрафних, з гри Уігінс забив уже з гри. Рахунок став 39:34 на користь львів’ян. Неозброєним оком було помітно, що "студенти" нарешті знайшли свою гру. Натомість команда із Южного в атаці діяла уже не так впевнено. Особливо невпевнено виглядав Кольченко. Гра в одного із лідерів Хіміка не йшла зовсім. У деяких епізодах Олександр своїми невдалими діями у простих ситуаціях викликав сміх у вболівальників.

До завершення першої половини матчу львів’яни втримали свою перевагу. Сирена зафіксувала триочкову перевагу львівської команди – 48:45. Відтак, інтрига у матчі лише набирала своїх обертів...

На початку третьої чверті матчу глядачі зірвалися оваціями. Це Віггінс поставив ефектний блок-шот Завадському. Втім, той таки Завадський в одній із наступних атак своєї команди скоротив розрив Політехніки до мінімуму – 50:49. Такий рахунок на табло протримався дві хвилини, після чого Ревзін таки забив важливі два очки. Тією ж монетою відповів Кальніченко. А в наступній атаці своє слово сказав Кольченко. Олександр, влучивши з периметра, встановив статус-кво – 52:52. Комфортно відірватися у рахунку не вдалося нікому. Після того, як Хімік вийшов вперед на чотири очки, про свою дальньобійню артилерію нагадав Ревзін. Тим самим відповів Мілледж, і знову рівновага – 58:58. На останніх секундах періоду гостям вдалося знову вийти вперед на чотири очки. Утім, знову ненадовго. Ебернеті забив два з фолом і на останню перерву у матчі команди пішли за мінімальної переваги южненців – 64:63.

У вирішальній чверті гри команда з Южного стартувала доволі непогано. Кальніченко та Попов влучили з-за дуги, натомість Еберніті та Уільямс відповіли лише з середньої дистанції. Загалом, Гаррісон і компанія останню чверть почали дуже впевнено. Очки южненці набирали з усіх дистанцій, а що найголовніше – чудово захищалися. Саме це при рахунку 77:69 на користь Хіміка заставило втрутитися в гру Андрія Подковирова. Що цікаво, що після хвилинної перерви наставника львів’ян усе пішло в іншу сторону. Ревзін, Андрюкайтіс та Ебернеті наблизили свою команду на симпатичну відстань у рахунку – 76:79. Дії від головного тренера гостей не забарилися. Зоран Мартіч взяв хвилинну перерву. Як це не дивно, однак після хвилинної перерви уже іншого тренера перевернулося усе з ніг на голову. "Трюльник" Кальніченка з сиреною, два очки Мілледжа та два очки з фолом від Попова змінили рахунок на табло – 76:86. До того ж в атаці львів’яни у відповідальний момент допустили дитячі помилки. Окрім цього, у господарів Зубрицький не влучив із середньої дистанції. Очки у цей момент галичанам були необхідні як повітря. За 1:40 до завершення матчу Ревзін влучив два штрафних, після чого Андрій Подковиров взяв тайм-аут. Відіграти потрібно було 9 очок. Атака Хіміка після тайм-аута тривала більше однієї хвилини. Глядачі і насміялися, і волейбол у виконанні баскетболістів побачили. У цій атаці львів’яни програли стільки підборів, що вистачить як мінімум на одну чверть. Часу на те, аби відігратися, у господарів не було. Відтак, львів’яни знову програли у рідних стінах – 78:89. Перспективи із потраплянням до плей-офф для львівської команди уже не райдужні...

Политехника - Химик - 78:89 (23:27, 25:18, 15:19, 15:25)

П: Эбернети (18 + 6 передач), Уильямс (11), Ревзин (20 + 3 перехвата), Уиггинс (12 + 8 подборов), Мориссон (10 + 7 подборов) - старт; Андрюкайтис (7 + 5 подборов), Шелуха (0), Зубрицкий (0)

 Х: Миллэдж (17), Попов (13), Кальниченко (13 + 10 подборов), Гариссон (16 + 7 подборов + 2 блок-шота), Завадский (2) - старт; Кольченко (8), Бавчич (13 + 2 блок-шота), Протич (4 + 5 передач), Бизаца (3), Прокопенко (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 22/45 (48,8%) - 31/54 (57,4%)

Броски с дальней дистанции:
5/17 (29,4%) - 5/15 (33,3%)

Штрафные броски: 19/22 (86,3%) - 12/17 (70,5%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK