Суперлига. Азовмаш бьет Говерлу

2011 г., 28 января, 19:53
Поєдинок у Івано-Франківську між сусідами по турнірній таблиці – третьою і четвертою командою Ліги, по праву вважався матчем туру. Обмінявшись виїзними перемогами у попередніх двох колах, обидва клуби прагнули вийти вперед в очному протистоянні, що б надало перевагу у турнірній боротьбі. Власне, вся інтригу гри полягала у тому, що у разі перемоги Азовмашу діючий чемпіон Суперліги відтиснув би Говерлу на четверте місце при рівній кількості перемог і поразок. Забігаючи наперед, так і сталося. Причому зробили це підопічні Роландаса Ярутіса досить переконливо, особливо у першій половині гри.

Що робили господарі у захисті у першій половині гри – відомо, мабуть, тільки їм самим. Мало того, що за першу 10-хвилинку "говерляни" пропустили за 10 хвилин - 33 очки, та ще й програвали супернику за усіма статтями (читай – показниками). Насамперед, далася в знаки проблема "великих" івано-франківців, які відверто пасли задніх у дуелях проти Александера, Оуенса, Пашаліча і навіть МакКлінтока, який повернувся після тривалого лікування. До того ж головні ударні сили Говерли - Свонсон, Зіммерман і Чаппел, дуже довго не могли втягнутися у грі, змазавши достатньо кидків з гри. 

Зрештою, у першій половині промахи були чи не у всіх гравців, а ось у Азовмаша, навпаки, залітало все що летіло. Особливо у цьому компоненті (та й не тільки) старався Фред Хаус, який вже у першій половині накидав у кошик "ведмедів" 18 очок, а його команда пішла на велику перерву впевнено лідируючи у рахунку – 51:36. Жахливим для прикарпатців були і показники на підбираннях, які теж виграли маріупольці – 32:16. Словом, у роздягальні Євгену Мурзіну очевидно довело витратити чимало слів заради того, аби привести до тями своїх підопічних. 

Як не налаштовувалась Говерла розпочати ліквідовувати відрив, цілком іншої думки про це був невтомний Хаус, який на старті третьої чверті здобув ще 8 очок, довівши перевагу своєї команди до "плюс 21" (59:38). Чесно кажучи слідкуючи за перебігом гри, тобто трьох чвертей, мабуть тільки найвідданіші фани клубу вірили у те, що у матчі таки зможе статися диво, яке подарує перемогу Говерлі. 

Далі не клеїлася гра у реактивної трійці (Свонсон, Зіммерман, Шаппел), багато помилявся Колмен, нестабільно діяли Герасимчук і Дубнюк. Єдиний, хто давай бій гостям у третій чверті, був Павло Ульянко, який не тільки вміло прикрив Оуенса, але й забив 8 очок поспіль. Втім, не перебіг гри, точніше на розрив у рахунку, це практично не вплинуло - 67:51 перед заключним періодом.

І тільки у середині четвертої чверті Говерла нарешті нагадала про те, що небезпідставно перебуває на третій сходинці у турнірній таблиці. Данте Свонсон влучним дальнім кидком розпочав справжній шоу-тайм, який тривав майже чотири хвилини. За цей час господарі здійснили просто вражаючий камбек 16:2 (враховуючи те, як вони грали попередні 32 хвилини), влучивши п’ять триочкових (три Свонсон і два Кривич), до двічі з гри Колмен і Ульянко. Відтак за 2 хвилини до завершення основного часу рахунок скоротився до шести балів (79:73).

Проте як не скандував слово "Го-вер-ла" після такого «пробудження» переповнений манеж Коледжу фізичного виховання, створити вищезгаданого дива івано-франківцям так і не вдалося. Азовмаш на досвіді довів матч до перемоги, впевнено відбивши усі спроби господарів врятувати програну гру. У підсумку – 79:88 – рахунок, який не зовсім відповідає дійсній розстановці сил у грі, проте підкреслює бойові якості Говерли.

Говерла - Азовмаш - 79:88 (22:33, 14:18, 15:16, 28:21)

Г: Зиммерман (8 + 6 передач), Чаппел (5 + 6 подборов + 4 передачи), Герасимчук (3), Ульянко (21 + 6 подборов), Полторацкий (5) - старт; Колмэн (17 + 8 подборов + 2 блок-шота), Свонсон (12 + 6 подборов + 5 передач + 4 перехвата), Кривич (6), Джетер (2), Дубнюк (0)).

А: Карри (10 + 7 передач + 4 перехвата), Хаус (34), Пустозвонов (9 + 3 перехвата), Оуэнс (5 + 13 подборов + 2 блок-шота), Александер (12 + 7 передач + 4 потери) - старт; Пашалич (10 + 8 подборов), Байда (5), Макклинток (3), Бобров (0), Ившин (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 19/42 (45,2%) - 22/42 (52,3%)

Броски с дальней дистанции:
10/20 (50%) - 7/21 (33,3%)

Штрафные броски: 11/23 (47,8%) - 23/27 (85,1%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK