Суперлига. Говерла возвращает себе третье место

2011 г., 30 января, 16:00
Цілком очевидно, що Говерла прагнула сьогодні взяти реванш у Донецька за дві кубкові поразки. Проте зробити це підопічним Євгена Музіна вдалося не так переконливо, як хотілося. "Тигри" досить впевнено контролювали хід матчу, але в кінцівці цілком краще провели господарі. 

А розпочиналося все для обох команд дуже сумно. Мова йде, насамперед, про результативність. В середині стартової чверті рахунок був… 1:3 на корить гостей, причому наступні очки суперники здобували виключно з лінії штрафних кидків. Як відомо, у Говерли були певні проблеми у цьому компоненті (48% у попередній грі проти Азовмашу), проте цієї гри все складало більш вдало для івано-франківців. Так тривало до дев’ятої хвилини першої чверті, коли Луїс Флорес не влучив два дальніх кидки і не вивів свою команду вперед на відстань "плюс шість" (15:9 на користь донеччан). Останні секунди періоду пройшли у рівній боротьбі, проте на першу перерву команди пішли за рахунку 19:11.

Власне у другій чверті розташування сил на майданчику абсолютно не змінилося. Донецьк, хоч і з перемінним успіхом, проте продовжував утримувати лідерство завдяки не тільки вдалим діям у захисті, але й активності у нараді, насамперед, В’ячеслава Кравцова. Він декілька атак поспіль обігрував спочатку свого досвідченого візаві Олексія Полторацького, а згодом і емоційного Еріка Колмена. Але у господарів двічі відповів новачок клубу Річард Джетер, який здобув п’ять очок (24:25), після чого "тигри" змушені були переосмислити свої дії під час тайм-аута. І шість очок наприкінці породу повернули підопічним Саші Обрадовіча певну перевагу у матчі, яка перед великою перервою вимірювалася п’ятьма очками – 33:28.

По перерві малюнок гри не змінився. Матч проходив у в’язкій і непоступливій боротьбі, яка не приносила користі ані Говерлі, ані Донецьку. Причому третій відрізок поєдинку радше нагадував гру у доганяли, аніж на споважній двобій. У ролі наздоганяючих, зрозуміло ж, були прикарпатські баскетболісти. Вони заграли значно активніше у другій половні, особливо Колмен, Зіммерман і Свонсон. Проте на заваді лідерів Говерли став… перебір персональних фолів. Проте крапку у третій десятихвилинці поставив традиційно активний Джереммі Шаппел, який забив триочковий з сиреною. Зрештою, на перерву перед заключною чвертю, команди пішли за мінімальної переваги у рахунку гостей - 48:47.

Як не намагалися підопічні Євгега Мурзіна вийти вперед у протистоянні з Донецьком, мається на увазі в четвертій чверті, все було намарно. Підопічні Саші Обрадовіча досить впевнено тримали удар. Відтак на заключну хвилину команди пішли за рахунку 64:61 на користь гостей. Здавалося гру для них зроблено, проводячи аналогії з попереднім поєдинком у Львові, коли тільки кінцівці донеччани вирвали перемогу. Цього ж разу останні секунди гри більш впевнено проведи саме "говерляни". Спочатку Колмен забив середні кидок через Едвардса, а згодом Віктор Герасимчук влучно атакував з дальньої дистанції (66:64). Донецьк взяв тайм-аут, після якого атака будувалася на пробивного Едвардса. Проте до Хуана м’яч так і не дійшов, а неточний триочковий Бранко Цвєтковіча, а згодом і добивання Глєбова цілі не досягли. Відтак підсумкова перемога Говерли з рахунком 66:64, яка повернула підопічних Євгена Мурзіна на третю сходинку у турнірній таблиці.

Говерла - Донецк - 66:64 (11:19, 17:14, 19:17, 19:14)

Г: Зиммерман (5), Чаппел (11), Джетер (10), Ульянко (4 + 3 перехвата), Полторацкий (0) - старт; Колмэн (13 + 4 перехвата), Свонсон (9 + 6 подборов + 4 передачи), Герасимчук (11 + 2 блок-шота), Кривич (3), Дубнюк (0)

Д: Флорес (23), Глебов (10), Цветкович (3), Шкурупий (1), Кравцов (14 + 13 подборов + 3 блок-шота) - старт; Эдвардс (7 + 5 подборов), Хукич (4 + 6 подборов), Цветкович (3), Шапошников (2), Шкурупий (1), Зозуля (0), Гуртовой (0).

Броски с ближней и средней дистанции:
13/34 (38,2%) - 18/39 (46,1%)

Броски с дальней дистанции: 7/21 (33,3%) - 4/13 (30,7%)

Штрафные броски:
19/29 (65,5%) - 16/23 (69,5%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK