Суперлига. Политехника бьет Ферро

2011 г., 21 февраля, 20:11
Після ганебної поразки від криворізького Кривбасбаскета баскетболістам львівської Політехніки-Галичини у матчі проти запорізького Ферро-ЗНТУ нічого не залишалося робити, як реабілітовуватися перед власними вболівальниками і перемагати суперника. Натомість запоріжани до Львова приїхали не у найкращому настрої і будь-що хотіли перемогти, адже у попередньому турі поступилися в Івано-Франківську місцевій Говерлі. 

Рахунок у матчі відкрив Вігінс після того як Хантер поставив блок-шот Зубрицькому. До речі, Ярослав, як і поляк Срока, вперше у сезоні вийшли на майданчик у стартовій п’ятірці. Утім, Мейс та Бернс усе швидко розставили по своїх місцях, результативно завершивши атаки своєї команди. Триочкова перевага гостей заставила уже в дебюті матчу втручатися в гру тренера львів’ян Андрія Подковирова.

"Політехи" у першій чверті гри чимало своїх атак намагалися завершити через Вігінса, однак не завжди це приносило результат. Натомість гостям гра вдавалася. Вони спіймали ще й триочковий кидок. Після "трюльників" Алфьорова та Бернса перевага гостей сягнула семи очок – 6:13.

Було помітно, що львів’яни у першій чверті гри роблять усе можливе, аби не повторити дводенне "досягнення". Якщо в атаці гра у львів’ян явно покращилася, то у захисті й надалі виникали проблеми. Лідерами галичан у першій чверті гри стали ветеран львівського баскетболу Ярослав Зубрицький та американець Тод Ебернеті. На двох у першій чверті гри вони набрали 15 очок. Саме завдяки цьому господарі майданчика уникнули розгрому у першій чверті матчу – 19:23.

Друга чверть матчу розпочалася з триочкового Харіса та "двієчки" від Шелухи. Останнього Андрій Подковиров випустив ще у дебюті матчу, і, як виявилося згодом, не прогадав. Артем на старті другого періоду за одну хвилину поклав п’ять очок і наблизив свою команду на симпатичну відстань – 26:28. Утім, Бернс та Харіс організували ривок 9:2 – 37:28 і, здавалося, знову поставили усе на місця. Але це не був той випадок. Розслабленість запоріжан при рахунку 40:30 коштувала їм дорого. Андрюкайтіс, Срока та Вільямс за час, що залишився зіграти у другій чверті гри, перевернули усе з ніг на голову. Жирну крапку у першій половині матчу поставив Вігінс. Кидок американця вивів львівську команду вперед – 44:43.

Чотири очки Андрюкайтіса на початку третьої чверті матчу дещо зміцнили перевагу львівської команди – 48:45. Хантер зрівняв рахунок у матчі, однак Ебернеті своїм влучним дальнім кидком довів, що Політехніка зробила висновки з попереднього матчу. У середині чверті табло фіксувало рівновагу – 56:56. При рівному рахунку львів’яни вкотре у матчі зуміли вийти вперед. Черговий ривок львівської команди організували Вігінс та Вільямс. Алан вивів Політехніку вперед, а Нік влучним триочковим довів перевагу львів’ян до шести очок – 63:57.

Неозброєним оком було помітно, що львів’яни у захисті, як і у нападі, стараються. Брак техніки компенсовували великим бажанням. Третій період матчу господарям вдався. Після дальнього пострілу Андрюкайтіса перевага львів’ян склала п’ять очок – 67:62. Для "політехів" залишалося найголовніше: на такому рівні провести заключну у матчі 10-ти хвилинку.

На початку четвертого періоду на майданчик повернувся Зубрицький, і одразу нагадав про свою появу влучним дальнім кидком. Почин Ярослава підтримав Вігінс. Коли перевага господарів сягнула 8 очок, тренер гостей Кирила Большаков взяв хвилинну перерву. Такі події на майданчику наставника гостей не влаштовували. Одразу після тайм-ауту Алфорьов відзначився зі знаком плюс у двох атаках своєї команди. П’ять очок Алфьорова та два очки Мейса впритул наблизили Ферро-ЗНТУ у рахунку – 73:74. Тепер тайм-аут від Подковирова був неминучим.

Львів’яни дуже скоро у четвертій чверті гри швидко назбирали п’ять командних фолів і левову частку своїх очок гості здобували з лінії штрафних кидків. До останніх двох хвилин основного часу гри Політехніка продовжувала лідирувати в одне очко. Перевагу до трьох пунктів довів Ебернеті, а до п’яти Вільямс – 84:79.

Ключовими для Ферро стали штрафні кидки Джонсона. У відповідальний момент гри центровий гостей влучив лише одного разу, а в одній з наступних атак схибив. Тактика фолу не принесла дивідендів підопічним Кирила Большакова. Ебернеті та Вільямс з лінії штрафних не хибили. Створити диво та перевести гру в овертайм запоріжанам не вдалося. Відтак, 88:84 – після невдалої гри з Кривбасбаскетом "політехи" реабілітовуються перед власними вболівальниками… 

Политехника - Ферро-ЗНТУ 88:84 (19:23, 25:20, 23:19, 21:22)

П: Эбернети (15 + 7 передач), Уильямс (20), Срока (4), Зубрицкий (14 + 5 подборов), Уиггинс (12 + 11 подборов) - старт; Андрюкайтис (15 + 7 подборов), Шелуха (7), Ревзин (1 + 5 подборов),

Ф: Мэйс (13 + 3 перехвата), Рыбалко (5), Алферов (8), Бернс (20 + 10 подборов), Хантер (16 + 7 подбооров) - старт; Харрис (15), Джонсон (4), Овдеенко (2).

Броски с ближней и средней дистанции: 27/52 (51,9%) - 23/35 (65,7%)

Броски с дальней дистанции: 6/17 (35,2%) - 7/23 (30,4%)

Штрафные броски: 16/17 (94,1%) - 17/27 (62,9%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK