Суперлига. Политехника четвертый раз уступает в дерби

2011 г., 6 марта, 18:15
Перед матчем з івано-франківською Говерлою львівська Політехніка в цьому сезоні вкотре заявила про себе на трансферному ринку. Команду поповнив американський центровий Гарольд Джемісон. Чи це підсилення команди, чи черговий невдалий трансфер львів’ян, повинна була показати лише гра. У тренерському штабі львів’ян також відбулися ротації. Вперше помічником Андрія Подковирова був тренер дублю галичан Віталій Детюк. Екс-другого тренера команди Володимира Поляха "попросили" покинути пост другого тренера команди.

З початку матчу склалося враження, що Політехніка грає на виїзді. Вболівальники івано-франківської команди, які уже вдруге у сезоні приїхали до Львова, гучно підтримували своїх улюбленців та гнали їх вперед. Ярослав Зубрицький та Деррік Зіммерман здобули перші очки у складах своїх команд. Загалом, перша половина першого періоду пройшла за мінімальної переваги львів’ян. Завдяки вдалій грі того-таки Зубрицького господарям вдалося вийти вперед у середині чверті – 12:7. Гра у нападі в Говерли відверто не клеїлася і наставник гостей Євген Мурзін взяв хвилинну перерву. Одразу після тайм-ауту Ревзін та Вільямс довели перевагу своєї команди до дев'яти очок – 16:7.Хоч і Полторацький з Кривичем скоротили розрив до чотирьох очок, однак у першій чверті гри Політехніку було не зупинити. Команда Андрія Подковирова вдало зіграла в атаці і набрала 26 очок. Одразу й не пригадаєш, коли більше 25 очок набирали львів’яни за чверть поєдинку. Натомість гості з Івано-Франківська у першій чверті гри набрали 21 заліковий пункт. Цікаво, що наприкінці першої десяти хвилинки у гру вдало ввійшов новачок львів’ян Джемісон. Гарольд з першої спроби забив два з фолом.

Вігінс та Вільямс вдало завершили атаки господарів на початку уже другого періоду. Варто відзначити, що обидві команди взяли високий темп гри і зберегли його до завершення періоду. При такій грі Говерла у другій чверті зуміла впритул наблизитися до суперника – 31:30 ,а у наступній атаці Дубнюк, влучивши лише раз з лінії штрафних, вирівняв цифри на табло – 31:31. У другому періоді галичани уже не так впевнено діяли під щитом суперника. Відтак, у їх діях було уже більше браку та невлучних кидків.

Наприкінці другої чверті у складі Говерли розігралися Джетер та Зіммерман. Саме вони організували ривок своєї команди і забезпечили чотириочкову перевагу. Утім, Джемісон та Віггінс за 39 секунд до завершення періоду зробили паритет на майданчику. Такий сценарій точно не подобався наставнику гостей Євгенові Мурзіну. Тренер гостей взяв тайм-аут.

 Коли завершилася хвилинна перерва, Зіммерман з сиреною про завершення атаки забив "двієчку", а Джемісон разом з сиреною про завершення першої половини матчу примудрився вдруге забити два з фолом. Відтак, на велику перерву у матчі команди пішли за мінімальної переваги "студентів" - 48:47. Неозброєним оком було помітно, що львівська команда у цьому матчі робить усе можливе для перемоги. Без "п’яти хвилин" Політехніка сезон уже провалила, а ефектне і переможне завершення чемпіонату, мабуть, головне завдання львівських баскетболістів. Реабілітовуватися перед власними вболівальниками є за що...

Тільки-но почалася третя чверть матчу, як львів’яни зробили три зовсім необов’язкові втрати в атаці. Що цікаво, що Говерла тричі не реалізувала свій шанс вийти у матчі вперед. Перше очко у третій чверті матчу господарі здобули аж у п’ятій атаці. Один штрафний кидок реалізував Срока. Натомість гра у гостей у третій чверті гри також не складалася. Все-таки непогана гра львів’ян у захисті дала свої плоди. Вільямс та Ревзін у середині третьої чверті гри вкотре у матчі заставили втрутитися в гру Євгена Мурзіна. Перевага львів’ян складала 5 очок – 55:50.

Коли на майданчику не було Джемісона, львів’яни одразу відчули проблеми під власним щитом. Колмен у двох поспіль атаках забив чотири очки. Одразу після цього триочковими обмінялися Кривич та Ревзін. На рівних команди і дограли третю чверть у матчі. Перевага львів’ян перед вирішальним періодом була лише у чотири очки – 64:60.

Не пройшла й хвилина четвертого періоду, як Колмен отримав технічний фол, який для нього виявився п’ятим. Два очки Вільямса з лінії штрафних та Ревзіна з гри на початку четвертої 10-ти хвилинки забезпечили перевагу львів’ян у вісім очок – 68:60. У захисті львівська команда також діяла непогано. Одразу й не пригадаєш, коли востаннє так завзято захищалися легіонери львівського клубу. Хоч і Вігінс довів перевагу своєї команди до 10-ти очок, однак на майданчику усе швидко змінилося. Влучний "трюльник" Свонсона та три очки Зіммермана наблизили івано-франківців на симпатичну відстань у рахунку – 70:67. Зрівняти рахунок у матчі міг Джеттер, однак з периметра легіонер Говерли схибив.

Найцікавіші події на майданчику відбулися наприкінці матчу. Улянко та Зіммерман за 25 секунд до сирени про завершення матчу вивели Говерлу вперед - 81:78. Для господарів майданчика нічого не залишалося робити, як в останній своїй атаці забивати з периметра. Що цікаво, перша спроба львів’ян була марною – схибив Зубрицький. Утім, львів’яни зберегли м’яч і після тайм-ауту при дальньому кидку сфолили на Вільямсі. Нік довів, що він гравець високого рівня, забивши у вирішальний моменти три з трьох штрафних кидків. За чотири секунди, що залишалося зіграти, Говерла не вирвала перемогу. Улянко взяв ініціативу на себе і у боротьбі з захисниками влучив у дужку кільця – овертайм.

Вирішальна п’ятихвилинка не вдалася господарям майданчика. Поспішні рішення політехів переростали у результативну засуху на табло. Натомість команда з Івано-Франківська стабільно результативно завершувала свої атаки. За три зіграних хвилини львів’яни в овертаймі не набрали жодного очка, за що і поплатилися наприкінці поєдинку – 88:93 – Говерла вчетверте обігрує Політехінку у сезоні, і вдруге у сезоні це робить в овертаймі. Остання поразка від Говерли – одна з небагатьох, за яку повинно не повинно бути соромно і баскетболістам, і вболівальникам. Гравці старалися, а з результатом знову не склалося. До поразок баскетбольної команди львівські вболівальники, мабуть, уже звикли.

Политехника - Говерла - 88:93 (26:21, 22:26, 16:13, 17:21, 7:12)

П: Эбернети (5 + 5 подборов + 6 передач), Уильямс (17 + 6 подборов + 6 передач), Ревзин (20 + 6 подборов), Зубрицкий (10), Уиггинс (18 + 13 подборов + 2 блок-шота) - старт; Джемисон (11), Шемосюк (4), Срока (3)

Г: Зиммерман (17 + 10 подборов + 4 передачи + 2 блок-шота), Чаппел (13), Герасимчук (5), Ульянко (10), Колмэн (4) - старт; Полторацкий (13), Кривич (13), Свонсон (11), Дубнюк (4), Джетер (3).

Броски с ближней и средней дистанции: 22/39 (56,4%) - 26/51 (50,9%)

Броски с дальней дистанции: 6/23 (26%) - 6/19 (31,5%)

Штрафные броски: 26/36 (72,2%) - 23/33 (69,6%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK