Суперлига. Политехника обыграла БК Киев

2011 г., 12 марта, 17:38
До поєдинку з БК Київ гравці львівської Політехніки підійшли у хорошому настрої. У попередньому турі команда Андрія Подковирова обіграла лідера чемпіонату – київський Будівельник. Натомість столичні беки зазнали розгромною поразки в Івано-Франківську від місцевої Говерли.

Поєдинок львів’яни розпочали вдало. Ярослав Зубрицький влучив здалеку, а Ебернеті забив із середньої дистанції – 5:0. Хоч і Салтовець та Сандул розмочили перевагу львівської команди, однак господарям на початку матчу вдалося вийти вперед – 14:4. Ефектним данком публіку потішив Вільямс, після чого Віталій Черній взяв вимушений тайм-аут. Після хвилинної перерви на майданчику особливо нічого не змінилося. Кияни продовжували "мучитися" під щитом суперника і в кращому випадку атаки гостей завершувалися пробиттям штрафних кидків. Що цікаво, що відсоток влучань "беків" з лінії штрафних кидків був трішки більше 50%. Втім, киянам часто у першій чверті гри вдавалося непогано діяти на підборах. Саме завдяки цьому гості набрали 13 очок у дебютній 10-хвилинці. Уже, мабуть, стало традицією, що центровий львів’ян Джемісон тішить публіку атакою два з фолом наприкінці чверті. Центровий львів’ян це робив у двох попередніх матчах. На мажорній ноті завершення чверті провів Вільямс. Чотири очки американця забезпечили львів’ян комфортну перевагу після першого періоду – 25:13.

На початку другої чверті киянам вдалося скоротити розрив у рахунку до семи очок – 27:20. А у наступній атаці Липовий нагадав усім, що вміє влучно кидати триочкові – 29:23. Ротація складу команди Подковирова плодів не принесла – перевага львів’ян почала танути. Шемосюк та Срока гру львів’ян не підсилили. Утім, у львів’ян були інші лідери. Чи не вперше у складі Політехніки цю роль лідера на себе взяв Джемісон. Гарольд класним данком довів перевагу львівської команди до 9 очок і вдруге у матчі заставив в гру втрутитися Віталія Чернія. Після другого у матчі тайм-ауту львів’яни уже не підпусти киян у рахунку. Єдине, в чому вдалося столичним баскетболістам перегравати галичан – у підборах. Сандул у другій чверті гри міг скороти перевагу суперника до п’яти очок, однак у простій ситуації схибив. І тут про свою появу на майданчику нагадав Вігінс. Алан влучив з середньої дистанції, і, здавалося, після цього «політехи» можуть організувати черговий ривок у матчі. Однак це не був той випадок. Липовий та компанія таки зуміли скороти перевагу львів’ян до п’яти очок і вимушений тайм-аут взяв уже Подковиров, після якого команди дограли першу половину матчу.

Хоч і "студенти" чудово провели перший період матчу, команда зі Львова дещо збавила оберти у другій десятихвилинці, за що і поплатилася. Кияни у другій чверті зуміли перегати свого суперника і зберегти інтригу у матчі – 40:32. На початку третьої чверті Вільямс та Подолян обмінялися влучними кидками з середньої дистанції. Одразу після цього Салтовець скоротив різницю у рахунку до 6-ти очок – 44:38. Та на більше киян не вистачало. Віггінс у двох наступних атаках потішив місцевих вболівальників влучними кидками і політехи знову повели з різницею у 10 очок – 48:38. Тищенку вдалося скороти розрив своєї команди до семи очок, однак Вільямс і Зубрицький швидко розставили усе по своїх місцях. Впритул наблизитися до суперника підопічним Віталія Чернія ніяк не вдавалося.

Загалом третя чверть матчу пройшла у невисокому темпі. Така гра була на руку гостям. Як тільки львів’яни додали у швидкостях, кияни одразу відчували проблеми. Попри це команди на рівних провели третю чверть матчу. Успіх однієї команди чергувався з успіхом іншої. Рахунок 61:52 після третьої чверті гри робив фаворитом на перемогу у грі саме львів’ян, однак, згадуючи нещодавню гру цих команд у Києві, поспішити назвати переможця язик не повертався. Що цікаво, що перед заключним періодом у складі галичан було лише п’ять гравців, які у матчі набирали очки. Натомість у складі киян на той час було восьмеро виконавців, які вражали кошик галичан.

Вирішальну десятихвилинку краще розпочали "беки". Столичних баскетболістів вперед повів Липовий. Олександр забив два очки і після чергової невдалої атаки львівських баскетболістів Андрій Подковиров взяв тайм-аут. Гра у господарів на якийсь час повністю розклеїлася. Після хвилинної перерви Зубрицький та Віггінс не могли справитися з Салтовцем. Львів’яни почергово на ньому сфолили, однак Олег лише одного разу влучив з лінії штрафних. Наставник львів’ян Андрій Подковиров одразу повернув у бій Джемісона. Після цієї заміни можна сміливо сказати, що Гарольд дійсно підсилив команду, а не став черговим невдалим трансфером львівської Політехніки.

Рябчук у наступній атаці забив "двієчку", і інтрига на майданчик повернулися - 61:57. Хоч і Ревзін у наступній атаці забив свій перший у матчі "трюльник", однак Рябчук із відповіддю здалеку не забарився – 64: 60. Здаватися у плани киян явно не входило. А тоді своє слово сказали Джемісон і компанія. У вирішальний момент гри досвідченіші львівські баскетболісти по-справжньому в’ялилися за справу. Натомість молоді кияни "поплили". Після кількох невдалих атак нерви не витримали у Сандула. Гравець Києва на рівному місці отримав неспортивний фол на Джемісоні. А до цього той-таки Джемісон, Ревзін та Віггінс організували ривок – 72:60. "Трюльник" Шемосюка за 3:47 до завершення основного часу гри фактично поховалв шанси киян на підсумковий успіх. Ривок львів’ян 16:2 гості уже не відіграли, хоч і скоротили розрив у рахунку до 10 очок – 86:76.

Хоч і львів’яни здобули другу поспіль локальну перемогу над столичною командою, однак, швидше за все, вона не виведе команду на омріяне восьме місце, яке дозволить грати у плей-оф. А молоді беки вдруге у сезоні залишили у Львові хороше про себе враження. Неозброєним оком помітно, що молоді виконавці Віталія Чернія ростуть у професійному плані.

Политехника - БК Киев 86:76 (25:13, 15:19, 21:20, 25:24)

П: Эбернети (5 + 5 передач), Уильямс (21 + 5 передач), Ревзин (6), Уиггинс (16 + 10 подборов), Зубрицкий (13) - старт; Джемисон (19 + 7 подборов + 5 потерь), Шемосюк (6 + 6 передачи), Срока (0).

К: Рябчук (6), Буренко (10), Липовый (15), Салтовец (14 + 6 подборов), Сандул (8 + 5 подборов) - старт; Подолян (13), Тищенко (6), Отверченко (4), Коваленко (0), Коваль (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 21/34 (61,7%) - 23/49 (46,9%)

Броски с дальней дистанции: 10/14 (71,4%) - 5/13 (38,4%)

Штрафные броски: 14/18 (77,7%) - 15/23 (65,2%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK