Суперлига. Политехника лишает Одессу последних шансов

2011 г., 2 апреля, 17:38
Баскетболісти львівської Політехінки-Галичини в останніх матчах регулярного чемпіонату борються лише за локальні перемоги та власне ім’я. Якщо львів’яни уже втратили усі шанси потрапити у плей-оф, то одесити перед цим матчем ще мали теоретичну можливість опинитися серед топ-вісімки кращих клубів Суперліги. Утім, "політехи" і самі в плей-оф не потрапили, і не пустили туди Одесу. Гра у Львові цілком відповідала статусу битви невдах цього сезону.

Перша зіграна хвилина у дебютному періоді не принесла очок жодній із команд. А коли секундна стрілка зробила другий оберт, Вільямс та Дегроут принесли своїм командам перші очки. Загалом, обидві команди розпочали поєдинок не найкращим чином. Господарі та гості свої атаки найчастіше завершували невлучними кидками, втратами та поспішними сумбурними діями, які інколи навіть викликали іронічну посмішку у вболівальників. Утім, у такій грі краще виглядали львів’яни. Після двох невдалих атак одеситів та влучних атак Ебернеті та Вільямса, у гру втрутився Олег Юшкін – тайм-аут. У середині першого періоду табло фіксувало двозначну перевагу галичан – 10:5.

Одразу після хвилинної перерви у складі Одеси на майданчик вийшов Швець. І свою профпридатність на майданчику Артем довів скоро. Вісім очок Швеця скоротили перевагу львів’ян до мінімуму – 16:15. А у наступній атаці Спаркс уже вивів Одесу вперед – 16:17. Одразу після цього Ревзін та Швець обмінялися триочковими і дещо покращили результативність команд у першій чверті гри, яка завершилася без переможця та переможеного – 21:21. На початку другої десятихвилинки Вільямс та Зубрицький нагадали усім, що вміють кидати з периметра. А після цього Вігінс забив два з фолом, а Зубрицький знову влучив "трюльник". Ривок львів’ян 12:0 Олегу Юшкіну довелося зупиняти вимушеним тайм-аутом.

Після хвилинної перерви гра в одеситів явно не покращилася. Підопічні Олега Юшкіна в атаці і в захисті не вражали зовсім. Натомість львів’яни діяли класно. Якщо й не вдалося набрати з першої спроби, то на підборі під чужим щитом господарі діяли немов під власним. В одній із атак навіть Ревзін чи не вперше у сезоні забив слем-данк після чудової гри своєї команди у захисті. Перевага львів’ян за три з половиною хвилини до завершення чверті була 18 очок. Джемісон наприкінці другого періоду довів перевагу своєї команди до 20-ти пунктів – 46:26.

Одразу й не пригадаєш такої безпомічної Одеси і такої переваги Політехніки у другому періоді. Іноді складалося враження, що одесити у Львові просто відбувають номер. Перша половина гри була за Політехнікою. Господарі повністю переграли свого суперника у другій чверті гри – 30:11 і пішли на велику перерву, маючи комфортну перевагу – 51:32.

Після великої перерви господарям вдалося розвинути свою перевагу. Ебернеті та Вігінс довели перевагу своєї команди до 24-ох очок – 58:34, Ревзін – до 28, а Андрюкайтіс – до 30-ти – 66:36. Одеситам під щитом суперника й надалі майже нічого не вдавалося. Якщо і доходила справа до завершального кидка, то м’яч найчастіше м’яч бився об дужку і скакав у руки львів’янам. Натомість у кошик гостей залітало майже все. Особливо триочкові кидки. З цими кидками у господарів був явний "перебір".

Єдиний, хто не хотів миритися з поразкою у складі одеситів, був Швець. Артем до середини третьої чверті він набрав 19 очок і був справжнім лідером своєї команди. У складі львів’ян таких лідерів було набагато більше. Коли перевага львів’ян була в 34 очки, Олег Юшкін взяв у матчі черговий тайм-аут, який цього разу швидше за все мав уже локальний характер. Переламати хід такого поєдинку було, мабуть, уже нереально. Та й не було видно за рахунок чого це хочуть зробити одесити. Іноді складалося враження, що гості цей матч просто дограють.

Наприкінці третьої чверті "політехи" дещо збавили обороти і дозволили супернику скоротити розрив у рахунку, однак не більше. Третя чверть матчу, яка завершилася з рахунком 78:50, перетворила четвертий період у грі на просту формальність. Як виявилося згодом, лише на перший погляд… У четвертій чверті гри головний тренер львів’ян Андрій Подковиров дав пограти молодому Олександрові Доленку. Останній з першої спроби забив здалеку. Утім, одесити зусиллями Спаркса Кривича та Балашова скоротили розрив у рахунку до 21 очка. Ривок гостей 15:8 довелося зупиняти уже іншому тренеру – Андрію Подковирову.

Після хвилинної перерви одесити продовжували наздоганяти суперника у рахунку. Спаркс та Швець скоротили перевагу господарів до 15-ти очок , а Гудков та Кривич до 10-ти – 94:84. Та у відповідальний момент важка артилерія львів’ян Гарольд Джемісон набрав очки для своєї команди і зняв питання про переможця матчу. Одесити, хоч і провели непогано четверту чверть у матчі, однак провали у другій і третій чвертях гостям коштували надто дорого… 

Политехника - БК Одесса 98:89 (21:21, 30:11, 27:18, 20:39)

П: Эбернети (16 + 5 передач + 3 перехвата), Уильямс (9 + 5 подборов), Резвин (19 + 7 подборов + 5 передач + 4 потери), Уиггинс (16 + 5 потерь), Джемисон (13 + 6 подборов + 5 потерь) - старт; Зубрицкий (10), Андрюкайтис (8), Срока (4 + 3 перехвата), Доленко (3), Шемосюк (0), Шелуха (0)

О: Спаркс (13 + 5 передач + 5 подборов + 3 перехвата), Кривич (17 + 4 передачи), Вашингтон (6), ДеГрот (5), Балашов (15 + 6 подборов) - старт; Швец (24), Гудков (7), Навицкас (2), Бьюкенон (0), Скрипец (0), Фрасенюк (0), Угбоаджа (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 29/44 (65,9%) - 22/47 (46,8%)

Броски с дальней дистанции: 10/19 (52,6%) - 9/23 (39,1%)

Штрафные броски: 10/15 (66,6%) - 18/20 (90%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK