Суперлига. Говерла добивает Николаев в овертайме

2011 г., 21 апреля, 20:54
Серед усіх чвертьфінальних пар плей-офф Суперліги саме протистояння Говерли і Миколаєва вважалося найбільш непоступливим, адже у регулярному чемпіонаті суперники обмінялися перемогами – 2:2. Власне, перша гра серії цілком підтвердила, що боротьба у цій парі буде дуже запеклою.

Втім, починалося все далеко не так, як закінчилося. Говерла захопила лідерство вже з перших хвилин поєдинку. Ерік Колмен і Деррік Зіммерман просто знищили захисні редути миколаївців, ставши головною рушійною силою стрімкого ривка 12:2. Гості ж прокинулися тільки під кінець стартового періоду завдяки надважким зусиллям Лава, Гілевича і Хьюза. Втім на розклад сил такий перебіг подій аж-ніяк не вплинув. "Ведмеді" впевнено почували себе не тільки господарями майданчику, а й вели гру, яка, фактично, мала відповіти на запитання щодо певного розкладу у цій захоплюючій чвертьфінальній парі. 

Незважаючи на те, що риску під першою 10-хвилинкою підвів влучний дальній постріл Олексія Онуфрієва (25:16), якось підбадьорити своїх підопічних капітан Миколаєва так і не зміг. Принаймні в другій чверті. Натомість господарі продовжували нарощувати перевагу. Зокрема Ерік Колмен впевнено у протистоянні як з Хьюзом, так і Гілевичем, відтак вже за перші 12 ігрових хвилин здобув 15 пунктів. Не менш продуктивно діяв і Зіммерман, який не тільки проводив результативні рейди під кошик суперника, але й впевнено тримав захист.

Щодо гри гостей, то вона видавалась доволі сумбурною. Відтак "корабелам" вдавалися тільки окремі атаки, які тримали їх на відстані 10-12 очок від івано-франківців. Втім велика перерва внесла певні корективи в гру гостей. Вже на старті третьої чверті вони заграли набагато агресивніше, особливо Джеймс Хьюх і Брайан Грін. Згодом до них долучився і Джастін Лав, який влучив декілька важливих кидків з гри, які, фактично, не дозволили підопічним Валентина Берестнєва опустити руки. Говерла навпаки дещо розконцентровано відіграла другу половину.

До того ж знову виникли проблеми з емоційним станом Колмена, який декілька разів гостро посперечався з арбітрами, відтак надовго відправився на "реабілітацію" на лаву запасних. Разом із тим збавив тем і Зіммерман, а Данте Свонсон, який змінював Дерріка підчас гри був не схожий сам на себе. Всі ці досить несподівані проблеми господарів стали на руку миколаївцям, які поступово, хвилину за хвилиною почали скорочувати розрив у рахунку. Знову ж таки варто повторитися, що винні у цьому були саме підопічні Євгена Мурзіна, які поплатилися за свою давню "хворобу" останніх хвилин.

За дві хвилини до завершення основного часу рахунок був вже 65:60, а коли вже під час завершальних секунд влучив дальній кидок Юріс Умбрашко, скоротивши відставання до мінімуму (69:68), здавалося, що Миколаїв на куражі може і дотиснути опонентів. І це їм практично вдалося, адже підопічні Валентина Берестнєва зуміли перевести гру у овертайм, завдяки влучному кидку з-під кільця разом із сиреною все того ж Умбрашка – 72:72.

Проте дива на сталося і "говерляни" максимально зібрано провели додаткову п'ятихвилинку, чого не скажеш про гостей. Вони де в чому перегоріли після такої драматичної кінцівки основного часу, відтак відверто змазали декілька важливих кидків з гри. Натомість Говерла свої ключові постріли не схибила, незважаючи на те, що виконували їх прикарпатці практично використавши увесь час відведений на атаку. Відтак кидки екс-"пульсарівців" Ульякнка, Дубнюка і Герасимчука з-під кільця фактично вирішили долю першого чвертьфінального поєдинку – 82:79.

Говерла - МБК Николаев 82:79 (25:16, 16:12, 15:14, 16:30, 10:7)

Г: Зиммерман (19 + 8 подборов + 6 передач + 4 потери), Чаппел (11 + 9 подборов + 4 передачи + 4 потери), Герасимчук (4 + 5 подборов), Ульянко (17 + 5 подборов), Колмэн (19 + 11 подборов) - старт; Свонсон (4 + 5 подборов), Джетер (3), Полторацкий (3), Кривич (0), Дубнюк (0).

Н: Буцкий (7 + 3 перехвата), Умбрашко (7 + 7 подборов), Онуфриев (9 + 6 подборов), Яйло (13 + 7 подборов), Хьюз (6) - старт; Лав (15 + 5 подборов + 3 перехвата), Грин (11), Гилевич (6), Мажутис (4 + 5 передачи), Сильковский (1), Шундель (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 27/49 (55,1%) - 24/53 (45,2%)

Броски с дальней дистанции: 3/17 (17,6%) - 5/25 (20%)

Штрафные броски: 19/32 (59,3%) - 16/23 (69,5%)

Счет в серии - 1:0. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK