Захаров: "Украина должна играть в высшем дивизионе"

2009 г., 2 ноября, 20:18

- Чи встигли Ви поспілкуватись з гравцями збірної і наскільки Ви добре знаєте нашу команду?

Вивчати команди мені особливо не потрібно, так як з цими гравцями я багато років граю у чемпіонаті Білорусі. Щоправда, Сокіл два останні сезони не виступав проти Юності, але гравці залишились ті ж самі. Звичайно, хотів би попрацювати на першому зборі з більшою кількістю виконавців, але, нажаль, чимало провідних виконавців травмовані, інші попросили їх не викликати на перший збір через втому після напружених ігор у Екстралізі та КХЛ. В цьому я не бачу нічого страшного, попрацюю на цьому зборі з молодими виконавцями. Хотілось би, щоб до українського хокею було краще ставлення. Поговорив з гравцями – дуже багато проблем.

- 6 та 7 листопада збірна України проведе два контрольні поєдинки з польською збірною. В цих матчах ви зробите ставку на досвідчених виконавців?

Вважаю, що в цих матчах потрібно дати шанс молоді, а ближче до чемпіонату світу зберемо усіх найсильніших.

- Хто з вітчизняних гравців може підсилити збірну?


Нещодавно перейшов до складу мінської Юності Артем Остроушко – грамотний та досвідчений захисник, який добре мислить та працює ключкою. Мені подобається як грає у мінському Динамо Віталій Люткевич – дуже швидкий гравець. Я розмовляв з керівництвом Динамо щодо можливого переходу Олега Шафаренка у мінську Юність, так як ситуація з солігорським Шахтарем не зрозуміла. За моїм задумом, Шафаренко разом з Олександром Матерухіним та Олегом Тимченком мають скласти ударну ланку для гри у більшості. Мені важливо, щоб вони в цій зв’язці разом рухались, працювали. Але однієї спецбригади мало – буду готувати ще одну. З Континентальної хокейної ліги обіцяв виступити за збірну Геннадій Разін.

Скажу, що зараз є чимало сильних українських гравців. Скажімо, захист українців однозначно сильніший, ніж у збірної Білорусі, є чимало непоганих нападаючих. Найближчим часом у мене відбудеться розмова з українськими представниками у НХЛ. Кілька днів тому мій вихованець Михайло Грабовський дав їх номера телефонів. Буду шукати з нхл-івцями спільну мову. Одне скажу – якщо зібрати під знамена збірної усіх найсильніших, то це команда рівня вищого дивізіону.

- А коли можна буде побачити усіх найсильніших?

Знаєте, я перший день на зборі в Києві, ще толком не роздивився все. Потрібно подивитись ситуацію, переговорити з гравцями. Моя думка, що найкращих слід зібрати в грудні у Києві, де планується проведення міжнародного турніру. Окрім господарів у ньому планується участь збірних команд Польщі та Франції, а також відомого російського клубу.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK