Брезвин: "Доверие к Украине со стороны ИИХФ растет"

2010 г., 28 мая, 14:58
"Довіра до України з боку Міжнародної федерації хокею зростає", - заявив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін на вчорашній прес-конференції.

Підтвердженням цього стала передача нашій державі прав на проведення чемпіонату світу 2011 року в Дивізіоні І. Разом з нашою командою за вихід до Топ Дивізіону боротимуться національні збірні команди Казахстану, Польщі, Великобританії, Литви та Естонії.

Ігри чемпіонату відбудуться з 17 по 23 квітня 2011 року у Києві. Головною ареною чемпіонату буде реконструйований столичний Палац Спорту.

"Рік тому ми продемонстрували свій намір проводити турніри найвищого рангу в України. В нагороду за наші старання ми отримали юніорський чемпіонат світу у Дивізіоні ІІ. Цього року ми помітили збільшення довіри до України. Я переконаний, що відмінне проведення світової першості 2011 року ще вище підніме авторитет нашої держави у хокейному світі. Кожен такий чемпіонат – це маленький крок на шляху до нашої головної мети – проведення чемпіонату світу у Топ Дивізіоні в Україні. Зрозуміло, що для успішного проведення чемпіонату світу у першому дивізіоні потрібно ще багато зробити. Перш за все, реконструювати Палац спорту. Арена має відповідати всім вимогам Міжнародної федерації хокею. Часу для цього вистачає, але необхідно поспішати. Усі наші зусилля мають бути спрямовані на те, щоб встигнути підготуватися до першості. Дуже важливо, щоб після реконструкції Палац спорту вміщував не менше 8 тисяч глядачів", - зазначив президент Федерації.

Це вже другий за останні два роки чемпіонат світу, який буде проводитись на теренах України. Нагадаємо, що в березні цього року наша держава приймала юніорський чемпіонат світу в Дивізіоні ІІ.

Окрім цього на щорічному Конгресі Міжнародної федерації хокею Україна представила свою заявку на проведення чемпіонату світу 2015 року в Києві. Це вже друга спроба нашої держави отримати право на організацію світової першості у Топ Дивізіоні. Українська заявка була високо оцінена фахівцями Міжнародної федерації хокею та керівниками інших національних асоціацій. Підтвердженням цього стали 22 голоси, віддані за нашу заявку під час голосування (минулого року Україна отримала 2 голоси).

"Наша заявка була підтримана на конгресі МФХ. Таким чином, у 2011 році у Києві пройде чемпіонат світу з хокею у першому дивізіоні у Дивізіоні І. Це беззаперечне визнання того, що Україна є хокейною державою, - сказав Анатолій Брезвін. - У заявці 2015 року ми поступилися Чехії тому, що поки не маємо двох арен, готових прийняти матчі першості. Натомість Чеська федерація хокею побудувала свою презентацію, розповідаючи про свої стадіони у Празі і Остраві. Однак, незважаючи на те, що ми не перемогли ефект від нашої презентації був великим. Ми зробили крок уперед".

Не залишились без уваги і питання реконструкції головної спортивної споруди країни – столичного Палацу спорту. Заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Вадим Сисюк повідомив, що на реконструкцію київського Палацу спорту держава виділила 87 мільйонів гривень. "Зі свого боку уряд намагається всіляко підтримувати всі заходи, які організовує Федерація хокею України. Зокрема, Прем'єр-міністр Микола Азаров запросив відвідати Україну президента Міжнародної федерації Рене Фазеля. Думаю, що в червні він до нас приїде. І ми зможемо з ним обговорити усі питання, що стосуються підготовки до першості світу 2011 року, - сказав Вадим Сисюк. - Впевнений, що ми впораємося з поставленим завданням і зможемо провести чемпіонат світу на найвищому рівні".

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK