Олександр Прокопенко: "Палац Спорту – це високотехнологічна споруда з новими можливостями"

2012 г., 24 октября, 17:37
Палац Спорту від початку його відкриття і до сьогодні був и залишається однією з найбільш відомих арен України. А серед арен закритого типу, він взагалі є унікальним в Україні. За часів Радянського Союзу Палац Спорту був одним з головних місць, де проводила вільний час не тільки молодь і рядові кияни, але й гості міста. Саме з Палацом Спорту пов’язані найбільші успіхи українського хокею, баскетболу, гандболу, вільної боротьби, художньої гімнастики та інших видів спорту. За всі роки існування в ньому було проведено десятки чемпіонатів світу, Європи, СРСР.

Тим більш приємно, що завдяки реконструкції у 2011 році, арена отримала нове життя – більш сучасне та комфортне. Зараз Палац Спорту стає ще більш відкритим для людей за ЗМІ.

То ж наш сайт у рамках інформаційної співпраці з Палацом Спорту поспілкувався з прес-аташе Палацу Спорту Олександром Прокопенко, який розповів нам про сучасне життя Арени, її цілі, завдання та найближчі плани. 

- Олександр, почнемо з трохи незвичного, але важливо питання – чому сама вболівальнику повинно захотітися прийти до Палацу Спорту?


- Палац Спорту – це не просто спортивно-розважальна споруда, де проходять масові заходи та влаштовуються змагання, це також місце, де кияни, а також гості столиці можуть проводити вільний час усією родиною: відпочивати, розважатися, зацікавлювати та долучати своїх дітей до заняття спортом. В сезоні 2012/13 в Палаці Спорту регулярно проходять матчі Професійної Хокейної Ліги України, Баскетбольної Суперліги, заплановано проведення матчів збірних України з хокею та баскетболу, змагання з вільної боротьби, спортивного танцю, боксу та кікбоксингу, а також міжнародний турнір з гандболу на «Кубок Турчина».

В наш час, люди більше звикли відвідувати торгово-розважальні центри, кіно та театри, і забули про такі місця як Палац Спорту, де можна проводити час не менш цікаво, більше того корисно як для себе, так і для своїх дітей. Що стосується молоді, то це в першу чергу азарт, видовище, емоції протистояння хокейних та баскетбольних команд, ігри національної збірної. Наразі український хокей та баскетбол переживають період ренесансу, то ж потрібно привернути увагу українців до такого різновиду відпочинку та дозвілля, який відбувається в рамках спортивних заходів, що регулярно організовуються в столичному Палаці Спорту. Футбол в Україні вже доволі розвинений вид спорту і не потребує додаткової інформаційної підтримки. В той час як хокей та баскетбол, не менш захопливі та яскраві види спорту, потребують злагодженої роботи над популяризацією як зі сторони організаторів турнірів, так і ЗМІ. Палац Спорту всіляко працює над цими питаннями і готовий до будь яких пропозицій, що дозволять заповнювати трибуни арени Палацу Спорту під час спортивних змагань, зокрема хокею та баскетболу.

- Одна з головних проблем більшості українських спортивних арен – холодні зали, чи тепло в Палаці Спорту?

- Так, під час проведення більшості спортивно-видовищних заходів, що не передбачають заливку льоду. Коли ж залита льодова арена, в залі прохолодно, особливо це стосується нижніх рядів секторів. Що логічно, адже використання льодової арени передбачає підтримку мінусової температури майданчику.

Крім того, під час останньої реконструкції Палацу Спорту, було впроваджено систему сучасної та потужної системи клімат контролю.

- Який комфорт забезпечує глядачу сьогоденний Палац Спорту?


- У 2011 році була завершена реконструкція Палацу Спорту, після чого головна крита спортивна арена України постала у вигляді високотехнологічної споруди з новими можливостями.

По-перше, підвісний під куполом Палацу Спорту, унікальний медіа-куб з чотирма діодними екранами високої роздільної здатності, дозволить будь-якому глядачу з 7 000 місць бачити події, що відбуваються на арені чи сцені, у найменших деталях, а найбільш яскраві моменти навіть у повторі!

По-друге, більше зручності для глядачів забезпечують оновлені сидіння, що були встановлені по всьому периметру арени. Нові сидіння краще враховують анатомію людини та сприяють максимальному комфорту глядачів під час тривалого перегляду подій та концертів, щоб ніщо не відволікало їх уваги.

По-третє, як вже було сказано, встановлено сучасну зональну систему клімат контролю. Завдяки унікальній системі вентиляції стало можливим у будь-яку пору року створювати ідеальний мікроклімат на трибунах та окремо на арені для максимального комфорту глядачів.

- Які приємні сюрпризи їх можуть чекати в Палаці Спорту?

- Організатори хокейних та баскетбольних матчів в Палаці Спорту, наразі це ХК Беркут, БК Будівельник та БК Київ, під кожен захід проводять ряд додаткових промо активностей. А саме, влаштовують лотереї за номерами квитків, акції з розіграшами призів до початку матчу та в перервах між періодами, запрошують музикальні гурти та акторів, що розважають публіку та додають елементи шоу. Окрім цього, клуби мають тварин-талісманів, наприклад костюмований птах Беркута та близнюки Мурахи, які розважають та особливо радують маленьких гостей: фотографуються з фанами, заряджають глядачів на підтримку клубу, заповнюють паузи в спортивних баталіях. Як і Будівельник, так і Беркут у своєму штаті мають дівчат-танцівниць з групи-підтримки, які так само як і талісмани підтримують команду та розважають глядачів в перервах танцями, акробатичними номерами та просто своєю вродою.

- Чи є можливість у вболівальників приїздити до Палацу Спорту на власному авто?

- Звісно! У нас є парковка біля Палацу Спорту. Крім того, вона відкрита і є безкоштовною для всіх відвідувачів та гостей Палацу Спорту  в день проведення спортивно-масових заходів.

- Цінова політика - хто визначає ціни на квитки?

- Ціну на квитки визначає організатор заходу. Наразі, більшість квитків на хокейні та баскетбольні матчі становить 20 грн. Це дешевше ніж квиток у кіно!

- Де можна купити квитки до матчів? Скільки кас працюють?

- Квитки можна купити двома способами. В касах, або на сайтах квиткових сервісів, партнерів організатора заходу. Продаж квитків на хокейні та баскетбольні матчі з’являються приблизно за 5-10 днів до дати.

Що до кількості «живих» кас, на цю хвилину працює лише одна каса, що розташована навпроти виходу з метро Палац Спорту, на одному з центральних входів. Ще три каси почнуть роботу згодом, і розташовані на Спортивній та Троїцькій площах, наразі там проходять ремонтні роботи та оздоблення.

- Вболівальники мають змогу перекусити під час проведення спортивно-масових заходів?

- Так. На всіх, без виключень, спортивно-масових заходах, організовуються зони продажу продуктів харчування та напоїв. Такі місця розташовані по периметру холу, майже біля кожного входу на сектори. Окрім цього на всій території Палацу Спорту розташовані кавові-автомати.

Додаткова інформація

Волонтери. З жовтня місяця Палац Спорту запустив програму набору волонтерів. Передбачається набір штату волонтерів, які будуть перебувати на всіх спортивно-масових заходах і забезпечуватимуть відвідувачів та гостей Палацу Спорту необхідною підтримкою та допомогою. Буде використано досвід волонтерів та кураторів, що працювали під час Євро-2012 на стадіонах та у фан-зонах міст-господарів турніру.

Служба стюардів. Окрім волонтерів, передбачено набір штату стюардів, що будуть обслуговувати Палац Спорту під час проведення спортивно-розважальних заходів, забезпечувати правопорядок та всіляко сприяти приємному та комфортному перебуванню відвідувачів та гостей в Палаці Спорту.

Соц.мережі та Інтернет. З вересня місяця Палац Спорту веде активну роботу з інформування про заходи, що проходять і будуть проходити в Палаці Спорту, в найпопулярніших соціальних мережах Інтернету. Так, Палац Спорту представлений офіційними сторінка на Facebook, Вконтакте та Twitter. Нижче посилання:

http://vk.com/palatssportukyiv

https://www.facebook.com/palatssportukyiv
https://twitter.com/PalacSportuKyiv

Окрім цього, постійно оновлюється сайт Палацу Спорту: http://www.spalace.com.ua/ Особливу увагу просимо звернути на розділ Новини, Афіша та блок «Календар».

Соціальна програма Палацу Спорту та програма лояльності. За ініціативою Палацу Спорту, організатори хокейних та баскетбольних матчів виділяють квоту квитків на матчі, які розповсюджуються серед відданих прихильників хокею та баскетболу в соціальних мережах на безоплатній основі. Також, відвідати матчі в Палаці Спорту на безкоштовній основі будуть мати змогу учні шкіл, вихованці шкіл-інтернатів, студенти тех. проф. училищ та ВУЗів. Маємо налагоджені відносини з ректорами та студентськими спілками провідних ВУЗів столиці, з якими в рамках співпраці заплановано розміщення в учбових закладах афіш з програмою заходів Палацу Спорту на найближчий місяць та розроблено алгоритм отримання безкоштовних запрошень. Дана програма націлена на залучення молоді на спортивно-масові заходи в Палаці Спорту, зокрема повернення інтересу до хокею, баскетболу та інших видів спорту, що заплановані у найближчі півроку.

Найближчі заходи, що можуть зацікавити киян та гостей столиці:

•    26.10 – БК «Київ» - БК «АЗОТ», БК «Будівельник» - БК «Дніпро»;
•    28.10 – БК «Будівельник» - БК «АЗОТ», БК «Київ» - БК «Дніпро»;
•    31.10 – БК «Київ» - БК «Азовмаш», БК «Будівельник» - БК «Донецьк»;
•    02.11 – БК «Будівельник» - БК «Азовмаш»;
•    03-04.11 – Дві товариські зустрічі між хокейними збірними України та Білорусії;
•    08-11.11 – Матчі відбіркового турніру на Олімпіаду-2014 за участю національних збірних України, Польщі, Естонії та Іспанії;
•    23.11 (попередньо) – міжнародний турнір «Кубок Турчина».

Додаткову інформацію про Палац Спорту та інфраструктуру арени, Ви можете знайти на нашому сайті в розділах «Палац Спорту» та «Інфраструктура»: http://www.spalace.com.ua/


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK