Почти конец футбола

Николай Васильков рассказал о времени, которое сборная Украины проводит в Австрии, впечатлении от футбольного быта, матче против Мальты и настроении в коллективе и за его пределами.
2017 г., 10 июня, 12:00
ФФУ
ФФУ

Зараз всі говорять: австрійські збори нефартові. В березні там тренувалися – програли Хорватії, тепер поїхали, поступилися Мальті. То нехай на цьому фарту й край! Мені подобається в Австрії. Тут немає поспіху, немає постійного тиску преси, те, що зазвичай буває в Козині під Києвом. Тиха місцина на краю міста Бад-Вальтерсдорф, 60 кілометрів від Граца, 140 до Відня, кордон з Угорщиною під боком. Може бути для гравців то діє як заспокійливе, не знаю. Я принаймні маю час комфортно накидати пару абзаців свого щоденника, ще й пробігтися зранку три-чотири кілометри від готельного Falkensteiner до стадіону Thermenstadion і назад.

Майже всі дні після спарингу з Мальтою були сонячні, тренування стали дворазовими, плюс фізіо, плюс теорія, плюс прогулянки. Я дивлюся тренування як виставу в театрі. Цікаво все, від того, як Шевченко часто за руку водить по полю і пояснює довго кожен рух, і аж до індивідуального спілкування гравців.

Наприклад, Коноплянка тренується весь час з Морозюком, вони друзі з юнацьких часів. Малиновський завжди в парі з Малишевим. Ракицький обрав собі Коваленка. Ордець стоїть поруч весь час з Бутком. Хоча всі закликають його ставати з Кривцовим, кажуть, вони і схожі як брати. А правда?

Шепелев і Циганков, Петряк і Соболь, Сидорчук та Шахов. Настроєм в команді зазвичай манипулює Селезньов. У нього рот не закривається. Останні три тренування пройшли без Євгена, він відчув біль у нозі, то було тихіше, сказати б зосередженіше. На стадіончику з однією трибуною перебувала сила команд. Один тиш Арсенал я нарахував по фотках 7 разів. Ми теж зробили загальну світлину, її повісять в коридорі в середині літа.

У Фінляндії судячи з усього гравцям потрібна буде адаптація – там клімат інший, і інше оточення. В якому буде присутня і наша нотка – в той таки день до Тампере прибувають автобуси з уболівальниками. І відкрите тренування, прес-конференція та прогулянка містом уже будуть із жовто-блакитним ескортом.

Це майже кінець футболу, остання гра для 11-14 хлопців і настане літня перерва. Як казав Штирліц, головне вдало вийти навіть з неприємної розмови, і тоді у співбесідника залишаться у вухах останні сказані слова. Побачимо, чи таку аналогію можна натягти на найпроблемніший в історії України футбольний сезон.

Николай Васильков специально для iSport.ua


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK