Сайнс отримав штраф за інцидент з Піастрі на Гран-прі Маямі

З цієї причини іспанець втратив одну позицію на фініші.
6 травня, 10:08
Карлос Сайнс / Getty Images
Карлос Сайнс / Getty Images

Пілот Феррарі Карлос Сайнс був оштрафований п'ятьма секундами на його фініші Гран-при Маямі, а також отримав один штрафний бал у його ліцензії після зіткнення з представником МакЛарен Оскаром Піастрі, повідомляє офіційний сайт Формули 1.

На 40-му колі гонки іспанець пішов на обгін у 17-му повороті та виконав його зі зіткненням: втративши задню частину боліда, він зачепив переднє антикрило на машині австралійця.

Через отримані пошкодження Піастрі був змушений поїхати на піт-стоп, що зіпсувало йому гонку. У підсумку Оскар фінішував лише 13-м. Сайнс перетнув фінішну лінію четвертим, але через штраф він опустився на п'яте місце, пропустивши вперед Серхіо Переса.

Після слухання стюардів, на якому були присутні обидва гонщики та представники їхніх команд, було вирішено, що в інциденті винен Сайнс, оскільки він пропустив апекс після пізнього гальмування, через що він втратив задню частину.

Читайте також: Формула 1: Календар гонок сезону 2024 року

При цьому стюарди заявили, що Піастрі надав Сайнсу "достатньо місця".

Однак було також прийнято до уваги, що, якби Сайнс не втратив задню частину боліда, зіткнення "ймовірно, не було б". Тому замість +10 секунд та двох штрафних балів Карлос отримав лише +5 секунд та один штрафний бал.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK