Перший генеральний директор ФІА подала у відставку

На цій посаді Наталі Робін пропрацювала лише півтора роки.
9 травня, 11:55
ФІА / Getty Images
ФІА / Getty Images

Перший генеральний директор ФІА Наталі Робін залишить керівний орган пізніше цього місяця, щоб "шукати можливості в іншому місці", повідомляє Motorsport.

Робін була призначена на свою посаду у листопаді 2022 року в рамках пропозиції президента ФІА Мохаммеда Бен Сулайєма реформувати структуру управління організацією.

Вона була обрана після більш ніж 15-річного досвіду роботи в автомобільній галузі: раніше вона обіймала посаду генерального директора Volvo у Швейцарії з 2017 року, а також обіймала керівні посади в Nissan та DaimlerChrysler.

З моменту свого прибуття вона допомогла провести капітальний ремонт структури ФІА і продовжила модернізацію її управління, а також допомогла забезпечити кращу фінансову стабільність.

Однак, за інформацією джерела, бажання повернутися до роботи в автомобільній промисловості змусило її переосмислити свої плани. Вона досягла угоди з Федерацією про відхід наприкінці цього місяця.

Наталі Робін
Наталі Робін / Джерело: Getty Images

Читайте також: Феррарі використає знімальні дні для тесту оновленого боліда

Хоча відставка Робін була взаємно узгоджена, це знаменує відхід з Федерації ще однієї високопоставленої фігури.

Минулого року спортивний директор Стів Нільсен і технічний директор одномісних автомобілів Тім Госс пішли зі своїх посад невдовзі після того, як Дебора Майєр залишила посаду голови Комісії ФІА з жінок в автоспорті.

З того часу Федерація оголосила, що колишній технічний директор Alfa Romeo Ян Моншо замінить Госса, підкоряючись безпосередньо давньому технічному директору одномісних автомобілів Ніколасу Томбазісу.

Роль Нільсена взяв на себе Тім Маліон, який раніше обіймав посаду директора з безпеки ФІА.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: ФІА

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK