Нідерланди - Хорватія 2:4: огляд матчу і результат гри 14.06.2023

Для визначення переможця знадобився додатковий час, де хорвати добили суперника.
2023 г., 15 червня, 00:28
Хорватія перемогла Нідерланди / Getty Images
Хорватія перемогла Нідерланди / Getty Images

У середу, 14 червня, у Роттердамі на стадіоні Де Куйп збірна Нідерландів зустрічалася з Хорватією у першому півфінальному матчі Ліги націй.

Команди влаштували драматичне протистояння, яке проходило зі змінним успіхом для суперників, а для визначення переможця знадобилися екстратайми. У підсумку путівку у фінал турніру виборола хорватська збірна, яка у додаткові 30 хвилин добила нідерландців, вигравши з рахунком 4:2.

Джерело: Getty Images

Збірна Нідерландів вийшла вперед на 34-й хвилині завдяки результативному удару Донієлла Малена. Проте у другій половині зустрічі хорватам вдалося перевернути перебіг поєдинку.

Спочатку Лука Модріч після фолу Коді Гакпо заробив пенальті, який впевнено реалізував Андрей Крамаріч. Опісля на 72-й хвилині Маріо Пашаліч отримав м'яч у центрі штрафного майданчика і в оточенні кількох захисників суперника спокійно вразив ворота і вивів уже свою команду вперед.

Джерело: Getty Images

Нідерландці спробували врятувати ситуацію, влаштувавши у компенсований до матчу час навалу на ворота Хорватії, і їм це вдалося. На 90+6-й хвилині м'яч метався в штрафному майданчику та в підсумку опинився у Ноа Ланга, який своїм влучним ударом перевів протистояння в екстратайми.

Джерело: Getty Images

У додатковий час збірна Хорватії зробила результат, остаточно розібравшись із суперником. На 98-й хвилині Бруно Петковіч після передачі Луки Модріча дальнім ударом відправив м'яч під ліву стійку, а ближче до кінця зустрічі сам капітан хорватської збірної встановив остаточний рахунок, відзначившись із пенальті.

Джерело: Getty Images

Хорватія могла довести результат і до розгромного, але другий гол Петковіча було скасовано через офсайд.

Таким чином, збірна Хорватії вийшла у фінал Ліги націй, де протистоятиме переможцю іншого півфіналу між Іспанією та Італією, який відбудеться 15 червня. Нідерланди задовольнятимуться матчем за третє місце та зустріччю з таким же переможеним. Обидва поєдинки будуть зіграні 18 червня.

Статистика матчу Нідерланди - Хорватія півфіналу Ліги націй

Нідерланди - Хорватія 2:4

Голи: Мален, 34, Ланг, 90+6 - Крамаріч, 55 (пен.), Пашаліч, 72, Петковіч, 98, Модріч, 116 (пен.)

Володіння м'ячем: 47% - 53%
Удари: 14 - 14
Удари у площину: 6 - 5
Фоли: 25 - 13
Очікувані голи (xG): 1.62 - 3.38

Нідерланди: Бейлов - Думфріс (Ланг, 85), Гертрейда, ван Дейк, Аке (Маласія, 105) - Віффер (Вейналдум, 75), Копмейнерс, де Йонг - Сімонс (Вегхорст, 64), Гакпо (де Рон, 105) Мален (Бергвейн, 75)

Хорватія: Ліваковіч - Юрановіч (Станішіч, 78), Шутало (Петковіч, 91), Віда, Перішіч - Модріч (Барішіч, 119), Брозовіч, Ковачіч (Маєр, 85) - Пашаліч, Крамаріч (Ерліч, 90), Іванушец (Влашіч, 78)

Попередження: Ковачіч 17, Пашаліч 24, Брозовіч 63, Ліваковіч 90 - де Йонг 38, Копмейнерс 93, Маласія 116.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK