У Лізі націй буде новий чемпіон: як завершилися минулі фінали

ISPORT.UA пропонує згадати, як завершилися попередні розіграші Ліги націй.
2023 г., 18 червня, 11:00

Ліга націй - відносно молодий турнір, який проводиться під егідою УЄФА з 2018 року. Ідея була в тому, щоб замінити товариські матчі, які не викликають великого інтересу в глядачів, на щось більш захопливе.

Оскільки турнір проводиться з інтервалом у два роки, наразі лише дві збірні вигравали його. А цього року ми дізнаємося ім'я третьої країни, яка впише своє ім'я в історію турніру. Однак для початку згадаємо, результати попередніх фіналів Ліги націй.

9 червня 2019 року

Португалія - Нідерланди 1:0

Португальці легко пройшли до фіналу, завдяки хет-трику Роналду у ворота збірної Швейцарії, а ось підопічним Кумана довелося відіграти 120 хвилин проти англійців, вирішивши все в додатковий час. І в першому таймі господарі виглядали набагато краще за голландців.

Джерело: Getty Images

У другому таймі картина матчу не змінювалася, Нідерланди контролювали м'яч, але нічого не створювали, а Португалія атакувала небезпечно і багато. Єдиний гол у цій зустрічі забив Гонсалу Гедеш після шикарного пасу Бернарду Сілви.

Команда Кумана навіть після пропущеного гола не змогла знайти в собі сили створити гол, тож Португалія впевнено довела матч до перемоги, ставши першим чемпіоном Ліги націй.

Джерело: Getty Images

Португалія - Нідерланди 1:0
Гол: Гедеш, 60

Португалія: Патрісіу - Семеду, Діаш, Фонте, Геррейру - Перейра, Карвальо (Невеш, 90+3), Б. Фернандеш (Моутіньйо, 81) - Б. Сілва, Роналду, Гедеш (Р. Сілва, 75)

Нідерланди: Сіллессен - Думфріс, де Лігт, ван Дейк, Блінд - де Роон (Л. де Йонг, 81), Ф. де Йонг, Вейналдум - Бергвейн (ван де Бек, 60), Депай, Бабель (Промес, 46)

10 жовтня 2021 року

Іспанія - Франція 1:2

Через два роки так само господарі були фаворитами, здолавши без проблем Італію в півфіналі. А ось підопічним Дешама з боєм довелося прориватися через збірну Бельгії.

Джерело: Getty Images

У першому таймі обидві команди демонстрували футбол, справді гідний фіналу, проте забезпечити собі перевагу не вдавалося нікому. А в другому таймі Упамекано заснув на полі, чим скористався Ойарсабаль і відкрив рахунок.

Однак "фурія роха" не довго святкували, адже в наступній атаці рахунок зрівняв Карім Бензема. А на 80-й хвилині Кіліан Мбаппе забив матч з офсайду, і на подив публіки м'яч був зарахований. Після матчу багато хто обговорював цю тему, але Франція все одно стала другим чемпіоном в історії Ліги націй.

Джерело: Getty Images

Іспанія - Франція 1:2
Голи: Ойарсабаль, 64 - Бензема, 66, Мбаппе, 80

Іспанія: Унаї Сімон - Аспілікуета, Лапорт, Ерік Гарсія, Алонсо - Гаві (Коке, 75), Родрі (Форнальс, 84), Бускетс - Ферран Торрес (Меріно, 84), Ойарсабаль, Сарабія (Піно, 61).

Франція: Льоріс - Кімпембе, Варан (Упамекано, 43), Кунде - Ернандес, Павар (Дюбуа, 79), Погба, Тчуамені - Грізманн (Верету, 90), Мбаппе, Бензема.

18 червня 2023 року

Хорватія - Іспанія

Хорватія вперше у своїй історії вийшла до фіналу Ліги націй, розбивши господарів турніру Нідерланди. Натомість Іспанія вдруге поспіль доходить до фіналу, обігравши на попередній стадії італійців, хоча вже не так упевнено, як раніше.

Нас точно очікує вогненний матч, адже команди між собою завжди розігрують шикарну футбольну виставу. Їхня остання зустріч на Євро-2020 закінчилася з рахунком 5:3 на користь "фурії роха", тож хорвати хочуть реваншу. Плюс команда Даліча точно втомилася від срібних і бронзових медалей.

Джерело: Getty Images

Орієнтовні склади

Хорватія: Лівакович - Юранович, Віда, Шутало, Перішич - Модрич, Брозович, Ковачич - Пашалич, Крамарич, Іванушец

Іспанія: Унай Сімон - Карвахаль, ле Норман, Ляпорт, Альба - Родрі, Маріно, Асенсіо, Гаві, Фаті - Мората

Прогноз: Хорватія - Іспанія 3:2


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK