Хокейна збірна U-20 та американські легіонери

Більшість потенціальних збірників зараз знаходяться в іноземних клубах
2023 г., 3 жовтня, 17:33

Незабаром ЧМ-U20 і багато колег роблять репортажі про наших легіонерів за кордоном. Не секрет, що переважна більшість потенціальних збірників зараз знаходяться в іноземних клубах. І тренери нашоі збірноі пильно слідкують за гравцями, оцінюють іх рівень і формують склад команди.

Минулий ЧМ для нашоі молоді закінчився прикрою поразкою від японців. Результат - срібло. І ми вкотре не підвищились в класі. А це, на наш погляд , головний показник рівня національноі збірноі. Перемогу для японців вибороли саме американські легіонери: Fuii Suzuki, Tai Ushio, Kotaro Murase, Yusaku Ando та інші- гравці американських молодіжних топ ліг NAHL, EHL та NCDC. Саме вони зробили погоду в матчі з нашою збірною. І перемогли 7-4. Японці грали у більш швидкісний і вибуховий хокей в стилі американських ліг і результат - перемога.

Наша збірна також декілька років назад мала позитивний досвід запрошень американських легіонерів з EHL: Євтухов, Архіпенко і Матейченко. Зараз вони виступають в унівеситетських лігах США. Саме з NCAA у склад збірноі США на ЧМ світу минулого року потрапило 8 граців-студентів. То ж проаналізуємо хто ж з американських легіонерів сьогодні потенційно зможе підсилити нашу збірну на ЧМ-2024 , який пройде цього року у Словеніі.

Слід зазначити, що гравці американських топ-ліг - USHL, NAHL, EHL, NCDC; канадських - Bchl, Ajhl , Ojhl , Cchl; Sjhl; европейських U-20 - швеція, фінляндія, чехія, словакія та інші - це постійний предмет для пріорітетноі уваги нашого тренерського штабу. Сьогодні у тренерів є вибір. Значна кількість украінських гравців мають високий рівень і гарну спортивну форму.

Сезон-2023/2024 в американських USHL, NAHL, EHL та NCDC успішно розпочали 8 зіркових украінців: Бондарев; Данілов; Коневич; Кондрашов Артем; Кондрашов Артур; Кородюк; Нікулін і Чолач. З них, 4 гравця - національні чемпіони США.

Сезон-2020/2021 , ліга ECEL U-18 - Кородюк. Сезон 2020/2021, USPHL U-18 - брати Кондрашови. Сезон-2021/2022, NEPACT U-16 - Коневич. Яскравий склад украінців також представлений у канадських лігах Bchl, Ajhl , Ojhl ,Cchl та інших. Артцабанов, Грабовецький, Коржилецький, Пазій, брати Сімчуки, Яцишин і ще цілий ряд талановитих гравців.

Бажаємо успіхів і перемог всім потенційним збірникам у цьому сезоні, як в Украіні так і за кордоном. Маємо надію що тренерське рішення у цьому сезоні приведе нашу збірну до перемоги і підвищення в класі!!! Адже наш потенціал гравців U-20 надзвичайно потужний.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK