Олімпійський чемпіон з баскетболу 3х3 готовий бойкотувати ОІ-2024 через допуск росії та білорусі

Науріс Мієзіс висловився проти рішення Міжнародного олімпійського комітету дозволити представникам країн-агресорів брати участь в Олімпіаді.
2023 г., 12 грудня, 15:06
Науріс Мієзіс / Getty Images
Науріс Мієзіс / Getty Images

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення допустити спортсменів з росії та білорусі до участі в паризькій Олімпіаді 2024 року.

Чемпіон олімпійських ігор у Токіо 2020 року з баскетболу 3х3 Науріс Мієзіс виступив із критикою рішення МОК. Більше того, він заявив про готовність бойкотувати майбутні ОІ-2024.

"Моя позиція така, що я це категорично не підтримую. Якщо це буде остаточне рішення на 100%, то я обов'язково стану тим спортсменом, який не братиме участі в Олімпійських іграх", - цитує Мієзіса BasketNews.

"Мені не подобається, коли спортсмени втручаються в такі політичні справи, але цього разу ми маємо щось сказати і можемо якось допомогти. Решення МОК, на мій погляд, неправильне, і ми, як спортсмени, можемо зробити щось краще".

Читайте також: Чеське видання запропонувало свій варіант "кривавого" олімпійського екмпування для росії та білорусі

Варто зазначити, що слова Мієзіса підтримав президент Латвії Едгарс Рінкевічс, який також розкритикував рішення МОК. Він заявив, що воно підриває ключові принципи олімпійського руху.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK