Ковтун став срібним призером чемпіонату світу зі спортивної гімнастики

Українець завоював свою другу медаль світової першості у кар'єрі.
2023 г., 5 жовтня, 23:15
Ілля Ковтун / Getty Images
Ілля Ковтун / Getty Images

У четвер, 5 жовтня, у бельгійському Антверпені відбулися індивідуальні фінали чемпіонату світу зі спортивної гімнастики.

Цього дня визначалися чемпіон та призери у чоловічому багатоборотьбі, де Україна була представлена ​​Іллею Ковтуном. Український спортсмен раніше пройшов кваліфікацію, посівши 19 місце за рахунок 81,931 балу.

У фіналі разом з Іллею виступали ще 23 гімнасти. Після п'яти вправ Ковтун йшов четвертим з надіями на те, що один із лідерів припуститься помилки.

І саме так і сталося. У своїй останній спробі американський гімнаст Фредерік Річард упав з перекладини, а потім його "успіх" повторив японець Кента Тіба. Це дозволило Іллі обійти їх обох і зайняти друге місце.

Чемпіоном світу став представник Японії Даїкы Хашимото, який випередив українця на 1,134 бали. А "бронза" відійшла все тому ж Річарду, який не приховував своєї радості після оголошення результатів.

Варто зазначити, що для Ілля Ковтуна – це друга медаль чемпіонатів світу. Раніше в 2021 році він став бронзовим призером змагань в японському Кітакюсю.

Нагадаємо, раніше збірна України зуміла заробити командну ліцензію для виступу на Олімпіаді 2024 року.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK