Суперлига. Николаев не отстает в гонке за восьмерку

2010 г., 17 декабря, 20:17
Як і до попередньому матчу з криворізьким Кривбасбаскетом Політехніка до поєдинку із МБК Миколаїв підійшла не в оптимальному складі. Коли гравці господарів активно готувалися до початку матчу, один із лідерів "зелено-білих" Скотт Моррісон, понурено опустивши голову, слухав музику на лавці запасних. У центрового львів’ян травма, а альтернативи йому у команды немає. Вочевидь, саме це і найбільше хвилювало перед матчем головного тренера "політехів" Андрія Подковирова.

Сумнівів щодо позитивного результату Політехніки додавала ще й неготовність Павла Ревзіна, який тільки-но відновився від травми і зіграти проти Миколаєва не міг. Хоч і львівський "далекобійник" розминався з усіма партнерами по команді, до матчів Суперліги він ще не готовий. Відтак, через відсутність основних гравців у звітному матчі показати свою профпридатність Андрію Подковирову отримали шанс інші українці – Шелуха, Ходов, Зубрицький, Доленко, Шемосюк.

Не встигли вболівальники розміститися на трибунах, як рахунок став 6:2 на користь гостей. З перших хвилин матчу господарі відчули проблеми на підборах. Після влучного кидка Онуфрієва після підбору на чужому щиті в гру втрутився Андрій Подковиров. Потрібно було щось змінювати, адже львів’яни не найкращим чином атакували, а напад суперника у кращому випадку зупинялися з порушенням правил. Після тайм-ауту господарі майданчика відчули інші проблеми – атаки суперника з периметра. Буцький та Онуфрієв трьома (!) кидками без перешкод довели свою перевагу у першій чверті до дев’яти очок – 17:8. Після другого поспіль "трюльника" від Онуфрієва Андрій Подковиров знову взяв хвилинну перерву.

Після тайм-ауту справи у господарів трішки покращилися. Спочатку Уільямс забив два з фолом, а у наступній атаці Шелуха зробив перевагу гостей менш симпатичною – 13:17. Реакція тренера гостей Валентина Берестнєва не забарилася – "коуч" Миколаєва одразу взяв хвилинну перерву, після якої Шелуха черговим влучним кидком зробив перевагу гостей мінімальною – 15:17. Утім, господарі знову забули про козир суперника, а саме атаку з периметра. Сільковський та Грін, влучивши з-за дуги, відновили шестиочкову перевагу своєї команди – 17:23. Зусиллями Ніка Уільямса галичанам до завершення чверті вдалося впритул наблизитися до суперника, однак Яйло разом із сиреною у простій ситуації не схибив – 25:28 після першої чверті гри.

Політехам хоч і вдалося на початку другої чверті зрівняти рахунок, однак гості швидко поставили все на свої місця. Грін, Буцький та Хьюз результативно діяли під щитом суперника і у середині першої чверті перевага Миколаєва сягала шести очок – 35:41. А через хвилину після влучного дальнього кидка Онуфрієва рахунок став 46:37 на користь гостей.

Саме у грі з периметра львів’яни поступалися своєму супернику. Коли Зубрицький та Доленко почали влучати з-за дуги, гості знайшли інший спосіб як перегравати суперника. Мажутіс на високих швидкостях роздавав класні передачі своїм партнерам, після яких хибити баскетболісти Миколаєва не мали права. Сирена про завершення першої половини матчу фіксувала семиочкову перевагу гравців Миколаєва – 47:54, перевагу, з якою львів’янам потрібно було миритися. Табло відображало реальний перебіг подій на майданчику...

Після великої перерви про свої бомбардирські якості нагадав Онуфрієв. Після п’яти очок від Олексія перевага підопічних Валентина Берестнєва сягнула дев’яти очок – 50:59, а після наступного «трюльника» від Онуфрієва – дванадцяти – 52:64.
Після того як Шелуха не влучив обидва штрафні кидки, а Яйло після чудової передачі Буцького майстерно виконав свою роботу, перевага гостей стала відчутною – 54:70. Загалом, у захисті львів’яни грали невпевнено. Якщо у першій половині матчу, миколаївці у деяких епізодах прощали оборону суперника, то у другій половині гри при кожній кращій нагоді збільшували свою перевагу. Гра в атаці у львів’ян розклеїлася. Єдині, хто не хотіли миритися з поразкою, були Віггінс, Зубрицький, Ебернеті та Вільямс. Натомість Шелуха та Ходов своєю грою розчарували.

За 2 хвилини 19 секунд до завершення МБК Миколаїв фактично зняв питання про переможця матчу. Сільковський і Лав, влучивши з периметра, в черговий раз у цьому матчі заставили втрутитися в гру наставника львів’ян Андрія Подковирова. Відставання від гостей для господарів стало ще гіршим – 59:80. До завершення періоду на майданчику особливо нічого не змінилося. Сирена про завершення третьої чверті матчу "без п’яти хвилин" назвала переможця. Хоч у баскетболі бувають різні непередбачувані сюрпризи, однак це був саме той випадок, коли у це майже не вірилося. Та й не було зрозуміло, завдяки чому львів’яни зможуть переламати хід поєдинку.

Так воно й сталося - у останній четверті інтерес до поєдинку втратили навіть гравці. Команди відверто догравали поєдинок. Відтак, фінальна сирена зафіксувала впевнену перемогу гостей.

Политехника - МБК Николаев - 85:102 (25:28, 22:26, 16:29, 22:19)

П: Эбернети (10 + 7 передач), Шелуха (10), Уильямс (18 + 5 передач), Уиггинс (16 + 14 подборов), Зубрицкий (22 + 6 подборов) - старт; Ходов (5), Доленко (4), Шемосюк (0)

Н: Тонченко (0), Буцкий (13 + 5 подборов + 5 передач), Лав (14 + 4 передачи), Онуфриев (24), Хьюз (10 + 6 подборов) - старт; Яйло (15), Мажутис (11 + 7 передач), Грин (7 + 8 подборов + 5 передач), Сильковский (6), Шундель (2), Локтионов (0).

Броски с ближней и средней дистанции:
26/51 (51%) - 26/48 (54%)

Броски с дальней дистанции: 6/16 (38%) - 11/19 (58%)

Штрафные броски: 15/22 (68%) - 17/24 (71%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK