Суперлига. Днепр-Азот переиграл Говерлу

2011 г., 24 января, 19:52
Після феєричної перемоги над Дніпром (79:62) на івано-франківську Говерлу очікував черговий іспит у вигляді дніпродзержинського Дніпро-Азота, який у останніх чотирьох матчах здобув три перемоги. Зрозуміло, що ці команди, на перший погляд, виступають у дещо інших вагових категоріях, судячи з положення у турнірній таблиці. Проте підопічні Ігоря Чигринова довели, що можуть грати на рівних з усіма командами Суперліги. 

Цілком очевидно, що перемігши дома Дніпро, підопічні Євгена Мурізна сподівалися і на легку прогулянку і у матчі проти їх сусідів з Дніпродзержинська. Проте як наставник прикарпатського клубу не налаштовував своїх підопічних, нічого путнього з цього не вийшло. А все розпочиналося для господарів дуже оптимістично. Ривок 12:3 миттєво довів клас "говерлян" у дебюти гри. І гостям довелося дуже важко, щоби відіграти відставання у рахунку. Якби не Ламар Карім і Гітіс Сірутавічус, хто знає з яким рахунком би команди пішли на першу перерву. Втім, Говерла впевнено захопила лідерство і, здавалося, мало що завадить їм перемогти у грі.

Проте вже у другій десятихвилинці пролунали перші тривожні дзвіночки для івано-франківців. Дніпро-Азот здійснив ривок 10:0 і не тільки зумів відіграти відставання у рахунку, але й вийти вперед. Сталося це за три хвилини до завершення першої половини, коли Майк Фрейзер забив "два з фолом" (33:31). А згодом гості довели розрив до шести пунктів. І якби не вчорашній іменинник – Данте Свонсон, розрив між командами був би набагато більшим. А так, на велику перерву суперники пішли за рахунку 40:38 на користь "дрезденців".

Підсумовуючи першу половину не можна було не відзначити той факт, що Говерла, незважаючи на вдалу гру своїх лідерів, виглядала у матчі далеко не першим номером. Гості взяли суперників, власне, командною грою, вдало атакуючи і без свого основного забивали Майка Фрейзера. Останній спершу був під цілковитою опікою екс-партнерів по Говерлі, проте забивали знайшлися і окрім нього. Особливо жваво виглядали прибалтійські легіонери Рінальдс Сірсніньш і Гітіс Сірутавічус, які добре доповнювали малюнок гри гостей.

По-перерві ситуація на паркеті спочатку кардинально змінилася. Говерла організувала відчутний ривок 12:0, після якого вже лідирувала з розривом у чотири очки (49:45). У складі господарів традиційно чудово діяла пара розігруючих – Данте Свонсон і Деррік Зіммерман. Проте інші партери про команді не завжди підтримували своїх лідерів. Особливо це стосується Еріка Колмена і Павла Ульянка, які проводили дуже слабенький матч. Незважаючи на одержану перевагу "говерляни" примудрилися розгубити свою перевагу і дозволили дніпродзержинцям здійснити ривок у відповідь 10:0. Але наприкінці періоду Герасимчук, Колмен і Свонсон зуміли звести на нівець усі старання гостей – 61:61.

Відтак у четвертій чверті все довелося розпочати з нуля і це прямим чином відобразилося на рахунку, який гойдався то в одну сторону, то в іншу. Так тривало рівно до сьомої зіграної хвилини періоду, аж поки Сірутавічус не забив п’ять очок у двох атаках поспіль, а згодом Ламар Карім забив фантастичні "3+1". Розрив між суперниками став доволі загрожуючим для господарів – 72:79 за 30 секунд до кінця чверті. І підопічним Євгена Мурзіна не вдалося його ліквідувати. У підсумку 82:80 на користь Азота.

Говерла - Днепр-Азот - 80:82 (27:19, 11:21, 23:21, 19:21)

Г: Зиммерман (12 + 9 подборов + 14 передач), Чаппел (10), Джетер (5), Ульянко (11 + 6 подборов), Полторацкий (3) - старт; Свонсон (15), Дубнюк (12), Герасимчук (7), Колмэн (2 + 5 подборов), Кривич (0), Шостуха (0)

ДА: Сирсниньш (8 + 8 передач), Карим (14), Дьюкс (6), Сокур (8), Фрейзер (18 + 11 подборов) - старт; Сирутавичус (17), Балашов (11), Меррикс (0), Горбенко (0), Лохманчук (0).

Броски с ближней и средней дистанции:
23/43 (53,4%) - 13/27 (48,1%)

Броски с дальней дистанции: 5/19 (26,3%) - 11/23 (47,8%)

Штрафные броски: 19/23 (82,6%) - 23/31 (74,1%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK