Суперлига. Кривбассбаскет: важнейшая победа во Львове

2011 г., 19 февраля, 15:44
За кілька днів до поєдинку із Кривбасбаскетом керівництво львівської Політехніки-Галичини вирішило відмовитися від послуг канадського центрового Скота Моррісона. Зважаючи на це, у звітній грі господарям довелося грати без чистого "п’ятого" номера. Натомість гості з Кривого Рогу в черговий раз вийшли на матч повністю українським складом. 

Рахунок у матчі відкрили гості. Віктор Кондратовець у день свого народження гру розпочав чудово. Спочатку гравець Кривбасбаскета забив "трюльник", а у наступній атаці здійснив результативний прохід під щит. Натомість "політехи" у перші дві хвилини матчу відчули проблеми під щитом суперника. Уільямс, Ебернеті та Срока схибили з середньої дистанції.

Коли вперше у грі гості свою атаку змарнували, поляк Срока забив два з фолом. Попри це гра в господарів не клеїлася. Завдяки вдалій грі Кондратовця гості лідирували у середині першої чверті гри з рахунком 12:3. Головному тренеру львів’ян Андрію Подковирову не залишолося нічого робити як брати хвилинну перерву. Після тайм-ауту тренера львів’ян Кондратовець влучив з-за периметру і перевага гостей сягнула 12 очок – 3:15. Такого початку не очікував, мабуть, ніхто. Очки львів’янам у першій чверті вдавалося вкрай важко. Навіть Уігінс з лінії штрафних влучив тільки одного разу. Натомість гості в атаці грали просто, часто заставляючи львів’ян порушувати правила. Зайцев з лінії штрафних довів перевагу своєї команди до 13-ти очок – 17:4. У галичан гра відверто не йшла. Розуміючи це, Андрій Подковиров взявся тасувати склад своєї команди, однак і це дивідендів не принесло. Гості продовжували стабільно набирати очки і збільшувати свою перевагу. Львів’яни дуже часто припускалися дитячих помилок як і в захисті, так і в атаці. За це вони і поплатилися у рахунку – 6:23 після першої 10-ти хвилинки. Схоже таки, львів’яни встановили клубний антирекорд результативності у першому періоді. Львівські вболівальники після сирени про завершення першого періоду взялися за голову. Такої беззубої гри від господарів вони не очікували…

Здавалося, друга чверть матчу для львів’ян розпочалася оптимістичніше. Зубрицький скоротив розрив у рахунку до 15-ти очок, однак "трюльник" від Кривцова та два очки Корабльова після помилки Ходова "на рівному місці" довели перевагу гостей до 19-ти очок -10:29. В атаці львів’яни хоч і доводили справу до кидка, однак не влучали і програвали підбір. Натомість гравці Кривбасбаскета якщо і не влучали, то часто вигравали підбір і результативно завершували атаку з другої спроби. Окрім цього, гравці Кривбасбаскета часто виводили своїх партнерів на "чисті" триочкові кидки, однак, на щастя для львів’ян, м’яч у більшості випадків бився в дужку корзини. Незважаючи на це, Корабльов у середині чверті довів перевагу своєї команди до 23-ох очок – 12:35. Гра у львів’ян і надалі не клеїлася. Навіть Уільямс не зміг забити два штрафні кидки, як це робить зазвичай. Наставнику львів’ян при такому рахунку нічого не залишалося робити як взяти хвилинну перерву. Докорінні зміни у такій грі були неминучими.

Утім, після тайм-ауту нічого не змінилося. Корабльов, влучивши з середньої дистанції, довів перевагу своєї команди до 25-ти очок. Одразу після цього тайм-аут уже взяв тренер гостей Володимир Чурсін. Як виявилося згодом, це було на руку господарям. До завершення першої половини матчу Зубрицький, набравши 6 очок, скоротив розрив у рахунку до 19-ти очок – 21:40. За дві секунди до завершення другої чверті почесний президент Політехніки-Галичини Олександр Лазорко піднявся з віп-ложі і вийшов з зали. Як вдалося дізнатися після матчу, почесний президент львівської команди відправився до роздягальні львівських баскетболістів аби провести чоловічу розмову.

Початок третьої чверті матчу став повним віддзеркаленням першої. Кондратовець схибив з периметра, а Зубрицький забив "двієчку". Загалом, за три з половиною хвилини у третій чверті гри галичани набрали більше очок, ніж за увесь перший період матчу. Та наздогнати гостей було не так уже й просто. Сліпенчук та Зайцев своїми вдалими діями в атаці та захисті зберігали комфортну перевагу для своєї команди. Особливо Зайцев відзначався у захисті своїми блок-шотами. Після великої перерви "політехи" додали у швидкостях і скоротили розрив у рахунку до 16-ти очок. Львівську публіку "оживив" Уільямс, влучивши з периметра. Попри це Андрій Подковиров продовжував тасувати склад своєї команди та шукати оптимальну п’ятірку, яка б змогла переграти свого суперника. На майданчику навіть з’явився молодий Микола Полюляк. І це дало свої плоди. Уігінс взяв на себе лідерські якості і Політехінка почала відігруватися. Коли рахуном став 41:55, головний тренер гостей взяв вимушений тайм-аут.

Після хвилинної перерви гравцям Кривбасбаскета вдалося втримати для себе симпатичну перевагу – 44:62. Завершився період ефектним блок-шотом Ігоря Зайцева на Павлу Ревзіну. Час, аби врятувати поєдинок, у львів’ян ще був, однак у це майже не вірилося.

За дві хвилини, які команди відіграли у четвертому періоді, "студенти" відіграли лише два очка. Андрій Подковирив вирішив взяти тайм-аут, після якого ще п'ять очок відіграв Нік Уільямс. За 7 хвилин до завершення матчу табло фіксувало лише 11-очкову перевагу гостей – 53:64. Коли "завелася" львівська команда, завелися і львівські вболівальники. Досвідчені гравці Кривбасбаскета у вирішальний момент гри уже не могли стабільно набирати очки для своєї команди, втрат у лідерів гостей явно побільшало. Відтак, це був шанс для львівської команди зробити неймовірне. Уільямс хоч і скоротив розрив до дев'яти очок, однак Корабльов і компанія швидко поставили усе на свої місця – 59:72. Одразу після цього Зайцев отримав неспортивний фол, який у підсумку для центрового гостей виявився п’ятим.

За 2:42 до завершення четвертої чверті перевага Кривбасбаскета складала 10 очок – 62:72. Втім, зробити камбек львів’янам не вдалося. Тактика фолу дивідендів господарям не принесла. Фінальна сирена зафіксувала перемогу криворіжан з рахунком 80:68. Гості у звітній грі тільки довели, що повністю український колектив може спокійно обіграти команду з легіонерами. Після цієї поразки шанси на потрапляння Політехніки до плей-оф й надалі виглядають не радісно… 

Политехника - Кривбассбаскет 68:80 (6:23, 15:17, 23:22, 24:18)

П: Эбернети (4 + 6 подборов + 4 потери), Уильямс (17 + 5 подборов + 4 передачи), Ревзин (1), Уиггинс (15 + 15 подборов), Андрюкайтис (2) - старт; Зубрицкий (14 + 6 подборов), Срока (13), Полюляк (2), Ходов (0), Шемосюк (0).

К: Слипенчук (7), Кондратовец (18), Мальчевский (2), Кривцов (20 + 6 подборов + 3 блок-шота), Зайцев (9 + 8 подборов + 4 блок-шота) - старт; Кораблев (22), Анненков (2 + 7 подборов), Савостин (0), Омельченко (0), Анисимов (0).

Броски с ближней и средней дистанции: 23/52 (44,2%) - 26/52 (50%)

Броски с дальней дистанции: 2/15 (13,3%) - 3/14 (21,4%)

Штрафные броски: 16/23 (69,5%) - 19/23 (82,6%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK