Суперлига. Говерла обыгрывает Одессу

2011 г., 31 марта, 20:05
Як зазначив на післяматчевій прес-конференції наставник Одеси Олег Юшкін, свій головний матч у сезоні його команда програла тиждень тому у Дніпродзержинську, проступившись Азоту з рахунком 83:88. Як відомо, обидва клуби ведуть суперечку за останнє, восьме, теоретично доступне місце до плей-офф. Відтак у кожному наступному поєдинку і "акулам", і "азотівцям" потрібно виключно перемагати. Зокрема одесити прагнули до виграшу і у виїзному матчі проти Говерли. Ніби розпочали непогано, проте…

Вже зі стартових хвилин Одеса просто приголомшила суперників серією влучних дальніх кидків. Штатні забивали команди – Ростислав Кривич і Джон ДеГрот по черзі влучно бомбардували кошик з дальньої дистанції, завдяки чому заробили для свого клубу невеликий відрив у середині стартового періоду (16:11), який тільки збільшили до першої перерви. Щодо господарів, то гра у команди Євгена Мурзіна, відверто, не клеїлася. Нато вже мляво виглядали лідери прикарпатського клубу – Колмен, Ульянко і Свонсон. Натомість «реактивних» зусиль Зіммермана і Шаппела не вистачала. Зрештою, після першої чверті рахунок на табло був вже 28:17 на користь одеситів.

У другій десятихвилинці "говерляни" здійснили кілька реальних спроб наздогнати опонентів. Втім на усі ці аргументи у гості мали реальні відповіді або від вищезгаданого Ростислава Кривича, або ж від Еджике Угбоя, який розігрався за відсутності на майданчику Еріка Колмена. Втім кінцівка першої половини таки була за Говерлою. Спочатку Ігор Кривич забив два з фолом, нарешті зрівнявши рахунок (41:41), а вже за мить Павло Ульянко на останніх секундах чверті вивів свою команду вперед – 42:41.

Велика перерва не внесла коректив у розташування сил на майданчику. Говерла продовжували набирати силу, до того ж розігрався Ерік Колмен, який, відверто, вийшов на лідируючи ролі у івано-франківському клуб і чи не у кожній грі демонструє дуже змістовну і видовищну гру. Відтак господарі почили тікати у відрив, а гості, намагаючись врятуватися ситуацію, збилися на індивідуальні дії, які, за великим рахунком, особливої користі не принесли. Один тільки екс-говерлянин Спаркс змарнував усі сім дальніх спроб, повністю програвши протистояння і Зіммерману, і Свонсону.

Незважаючи на те, після третьої десятихвилинки рахунок був не такий вже і загрозливий для Одеси – 55:62, відчувалося, що ведмеді відверто грають із суперниками у пів сили. Втім ситуація у четвертій чверті спробував врятувати Еджике Угбоя, який у середині періоду видав серію з восьми поспіль командних очок. Але все що вдалося нігерійцю на той момент, так це скоротити відставання до восьми (66:74). Надалі Джеремі Шаппел на пару з Данте Свонсоном впевнено довели матч до перемоги своєї команди з рахунком 85:73, яка зберегла шанси прикарпатців на третє місце, натомість, ще більше віддалила команду з Південної Пальміри від зони плей-офф.

Говерла - БК Одесса 85:73 (17:28, 25:13, 20:14, 23:18)

Г: Зиммерман (9 + 7 передач), Чаппел (14 + 11 подборов), Герасимчук (12), Ульянко (9 + 5 подборов), Колмэн (22 + 11 подборов + 6 передач + 4 потери) - старт; И.Кривич (11), Свонсон (8 + 7 передач), Дубнюк (0), Полторацкий (0), Джетер (0), Шостуха (0).

О: Спаркс (6 + 7 передач + 6 подборов), Р.Кривич (17), Бьюкенон (6), ДеГрот (15 + 8 подборов), Балашов (2) - старт; Угбоаджа (13 + 8 подборов), Швец (9), Вашингтон (5), Навицкас (0 + 4 передачи).

Броски с ближней и средней дистанции: 30/51 (58,8%) - 16/38 (42,1%)

Броски с дальней дистанции: 5/16 (31,2%) - 9/27 (33,3%)

Штрафные броски: 10/16 (62,5%) - 14/17 (82,3%)

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK