Клопп vs Анчелотті: Карло попереду, на його рахунку найболючіша поразка німця

Вашій увазі розбір усіх поєдинків команд на чолі німецького та італійського спеціалістів.
2022 г., 26 мая, 16:35
Клоп та Анчелотті / Getty Images
Клоп та Анчелотті / Getty Images

Вже у суботу, 28 травня, у фіналі Ліги чемпіонів Ліверпуль німецького тренера Юргена Клопа зустрінеться із Реалом італійця Карла Анчелотті.

Дивіться також: прогноз на матч Ліверпуль - Реал Мадрид

"Червоні" мали більш простий шлях до вирішального матчу, обігрівши у плей-офф Інтер, Бенфіку та Вільяреал. У свою чергу "вершкові" запам’яталися трьома драматичними камбеками, здолавши ПСЖ, Челсі та Манчестер Сіті.

Що стосується тренерів, Юрген Клоп та Карло Анчелотті мають цікаву статистику очних зустрічей. Після десяти протистоянь, які включають в себе шість матчів у Лізі чемпіонів, три у англійській Прем'єр-лізі та один у Кубку Англії, загальний рахунок перемог 4:3 на користь італійця.

Редакція ISPORT вирішила згадати очні зустрічі Юргена Клопа та Карло Анчелотті.

Реал - Борусія Дортмунд (сезон-2013/14)

2 квітня у рамках першої зустрічі мадридці на чолі з Карло Анчелотті приймали на своєму полі Борусію Клоппа. Тоді розгромну перемогу здобули "вершкові" за рахунком 3:0, а забивали за них Гарет Бейл, Іско та Кріштіану Роналду.

Реал - Боруссия Дортмунд
Реал - Боруссия Дортмунд / Источник: Getty Images

У матчі-відповіді німці були налаштовані на камбек, який вони створили за рік до того, коли Борусія обіграла Реал 4:1 після ідентичного рахунку у першій зустрічі. До слова, тоді "вершкових" очолював Жозе Моурінью, який не зумів зберегти комфортну перевагу.

Анчелотті зумів зробити висновки та не допустив повтору минулорічної кампанії, але він також програв Клоппу. Німецька команда здобула перемогу із рахунком 2:0, але прагматизм італійця не дав у другому таймі дотиснути своїх гравців, тим самим вийшовши у півфінал турніру, а згодом і вигравши Лігу чемпіонів вперше за 12 років.

Ліверпуль - Наполі (сезони-2017/18 і -2019/20)

Обидва тренери на той момент вже встигли змінити свої робочі місця: Клопп очолив "червоних", а Анчелотті - неаполітанців. Зіркові спеціалісти зустрілися у груповому етапі Ліги чемпіонів.

Перша зустріч відбулася на полі італійців. Команди вели рівну гру, бо обидві тоді знаходилися у топових кондиціях, але переможець все ж був визначений. На 90-й хвилині в обороні "червоних" з’явилась прогалина, якою скористався вінгер Лоренцо Інсіньє.

Вже на Енфілді Ліверпулю вдалося взяти реванш за образливий програш. На цей раз вже "червоні" перемогли із рахунком 1:0, повністю перегравши свого супротивника за усіма показниками. Героєм зустрічі став Мохамед Салах, який забив на 34-й хвилині.

Наполи - Ливерпуль
Наполи - Ливерпуль / Источник: Getty Images

Знову Ліга чемпіонів, знову груповий етап, знову ті самі ж команди. Карло Анчелотті не забув минулорічну поразку на Енфілді, тому італієць вирішив здобути впевнену перемогу на своєму полі.

При досить рівній грі все вирішила одна заміна. Анчелотті випустив на поле Фернандо Льоренте, після чого гра в атаці від неаполітанців загострилась. Іспанський форвард створив перший гол клубу, який забив Дріс Мертенс, а вже у додатковий час і сам зумів вразити ворота.

Другий матч у груповому етапі стався у 5-му турі. Тоді мотивований Ліверпуль Клопа не зміг здолати Наполі. Хоч "червоні" мали у п’ять разів більше нагод, але реалізація тоді сильно підвела.

Слід також відзначити, що у тій кампанії з першого місця до плей-оф вийшла саме команда Клопа. Мерсисайдці на один пункт обійшли Наполі.

Ліверпуль - Евертон (2020-2021 роки)

Анчелотті не зумів із Наполі перемогти у Серії А, тому італієць взяв невелику перерву, після якої, досить неочікувано, очолив Евертон 21 грудня 2019 року.

Сумнівний вибір клубу італійця вилився у досить непоганий період для "ірисок" на той момент. Тоді Евертон вже досить скоро зустрівся із Ліверпулем Клоппа, проте не у рамках чемпіонату Англії, а в Кубку країни. Тоді німецький спеціаліст зумів здолати давнього супротивника зі скромним рахунком 1:0.

Ливерпуль - Эвертон
Ливерпуль - Эвертон / Источник: Getty Images

Після цього матчу відбулося дві нічиї поспіль - 0:0 на Гудісон Парк, а потім вже на Енфілді 2:2 у наступному сезоні.

Остання зустріч Клопа та Анчелотті датована лютим 2021 року. На той момент Ліверпуль вів активну боротьбу за чемпіонство із Манчестер Сіті Пепа Гвардіоли, проте німцю не вдалося взяти золото АПЛ можливо саме через результат матчу із Евертоном.

Тоді досить несподівано "іриски" здолали "червоних" на Енфілді із рахунком 2:0. Швидкий гол Рішарлісона та реалізований пенальті від Сігурдссона принесли Евертону три очки. Окрім того, команда на чолі із Анчелотті змогла вперше з 2010-го року здобути перемогу над принциповим суперником із Мерсисайду, і вперше з 1999 року перемогли на Енфілді.

У суботу обидва тренери проведуть одинадцяту зустріч між собою в рамках фіналу Ліги чемпіонів. На цей раз Анчелотті буде із Реалом проти Ліверпуля Клопа. Питання залишається відкритим: нічия 4:4 чи 3:5 відрив Анчелотті? Слідкувати за ходом матчу можна буде за допомогою онлайн-трансляції на ISPORT.


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK