Дарвін Нуньєс: від бажання купити батькам будинок до Ліверпуля

ISPORT розповідає про новачка Ліверпуля та нового суперфорварда з Уругваю.
2022 г., 13 июня, 16:55
Дарвін Нуньєс / instagram.com/darwin_n9
Дарвін Нуньєс / instagram.com/darwin_n9

Літнє трансферне вікно тільки-но почалося, а вже близький топ-трансфер.

Уругвайський форвард Дарвін Нуньєс, який став одним із відкриттів минулого сезону, за крок від переходу в Ліверпуль. Португальська Бенфіка, яка володіє гравцем, оголосила про домовленість про перехід нападаючого в англійський гранд.

ISPORT.ua розповідає про життя та кар'єру Нуньєса, який за короткий термін зумів дібратися до топового клубу.

Дитинство та юність

Дарвін народився в уругвайському містечку Артігас, що знаходиться на самій півночі країни прямо на кордоні з Бразилією.

Дарвін Нуньєс поруч зі своїм батьківським домом/ instagram.com/darwin_n9
Дарвін Нуньєс поруч зі своїм батьківським домом/ instagram.com/darwin_n9

В 2013 році на одному з матчів між юнацькими командами в Артігасі його помітив представник столичного Пеньяролю. Дарвін поїхав через всю країну, щоб спробувати себе там, але в підсумку повернувся додому. Через рік, Нуньєс знову поїхав в академію Пеньяроля.

Цього разу, їх було двоє - він відправився з братом Джуніором. Хлопці мріяли одного дня вийти на поле разом, але сталось не так як гадалось. Через фінансові проблеми в сім'ї, в команді міг залишитися тільки один з братів.

"У тебе таланту більше, ніж у мене", - так сказав Дарвіну його брат і поїхав в рідне місто, залишивши Дарвіна в Монтевідео одного.

Через декілька років Дарвін розповідав: "Я дуже вдячний своїм батькам, вони віддали все заради мене. Мама збирала пляшки на вулиці, а тато з ранку до ночі працював на будівництві. Наразі я мрію купити для них будинок в Артігасі".

Пеньяроль, початок професійної кар'єри

Початок кар'єри у Дарвіна був не з найкращих. І справа не зовсім в тому, що в нього щось не виходило на футбольному полі.

Вперше він потрапив в заявку на матч чемпіонату ще в 16 років. Та дебюту довелося чекати ще два роки. Причина тому банальна - травма. Нуньєс отримав пошкодження "хрестів".

Дебютував він в листопаді 2017 року, замінивши легендарного аргентинського півзахисника Максі Родрігеса.

Дарвін Нуньєс в Пеньяроле
Дарвін Нуньєс в Пеньяроле

Трішки пізніше стало зрозуміло, що з поверненням до гри Нуньєс дуже поспішив. Коліно до кінця не загоїлось, грати довелося через біль, а через декілька місяців довелось ще раз лягати під ніж.

Після другої операції Нуньєс лікувався до переможного кінця. В жовтні 2018 в матчі проти клубу Фенікс він забив свій перший м'яч в дорослій кар'єрі.

В рідному клубі його використовували на позиціях центр нападника та правого вінгера. І, що цікаво, великих бомбардирських досягнень у нього немає. За 22 матчі він забив всього 4 м'ячі, і крім того дебютного, був ще хет-трик в матчі проти Бостон Рівер.

Молодіжна збірна

Враховуючи не найкращі здобутки гравця в клубі, велику роль в його кар'єрі також зіграли виступи за юніорську збірну Уругваю.

Хоча тут його бомбардирські досягнення також не були великими. На молодіжній першості Південної Америки він взагалі не забив жодного гола в семи матчах, коли його команда зайняла третє місце.

Кращим в індивідуальному плані вийшла поїздка на ЧС-2019 в Польщу, який виграла Україна. В першому ж турі Нуньєс зустрівся з Ерлінгом Голандом і не просто переміг норвежську команду, а навіть забив один з голів.

Пізніше був гол в ворота Нової Зеландії, а ось Гондурасу, якому Голанд забив 9 голів в одному матчі, Дарві не забивав. В 1/8 фіналу Уругвай поступився Екавдору.

Та, як говорять близькі до ситуації люди, головним в молодіжці було те, що Дарвін саме тут почав працювати з психологом, який і вивів його на новий рівень.

Переїзд в Європу

В 2019 році Нуньєс отримав запрошення від іспанського клубу Альмерія, що виступав в іспанській Сегунді.

"Я зателефонував Баррері (президент клубу Пеньяроль, примітка автора) і сказав, що це мій шанс допомогти сім'ї фінансово. На щастя, він мене зрозумів та відпустив", - говорив Нуньєс.

Мама футболіста також коментувала його перехід.

"Дарвін по телефону сказав, що хоче піти, щоб у нас було краще життя. А я відповідаю, що він повинен робити це не заради нас, а заради самого себе".

За молодого уругвайця Альмерія заплатила за нього за одними даними біля шести мільйонів доларів США, за іншими - 13 млн. євро!

За іспанський клуб Дарвін почав грати не відразу, спочатку була адаптація, потім завадила невеличка травма, але з 12-го туру Сегунди він почав грати практично в кожному матчі. Загалом, за свій єдиний сезон в Альмерії він провів 30 матчів і забив 16 голів, що дозволило стати четвертим в списку бомбардирів чемпіонату.

Бенфіка

Португальський суперклуб викупив Дарвіна відразу після його першого сезону в Європі, заплативши за нього рекордні 24 млн. євро. Ця сума була рекордом і для Бенфіки, і для Альмерії, і навіть для Сегунди!

Цікаво, що в те трансферне вікно клуб з Лісабону підписав відразу чотирьох дорогих новачків в лінію атаки, одним з яких був Педріньо - майбутній гравець Шахтаря.

Саме замінивши бразильця, Нуньєс дебютував за нову команду. В першому сезоні Нуньєс провів за команду 45 матчів (30 починав в старті, але всі 90 хвилин відіграв тільки в половині) та забив 14 голів в усіх турнірах. Але відмітився як асистент, віддавши 12 гольових передач.

В другій кампанії Нуньєс розкрився повністю, тепер він став головним бомбардиром команди! В 28 матчах португальського чемпіонату - 26 голів і звання кращого бомбардира. Більше того, в Лізі чемпіонів він забив відразу шість м'ячів - Баварії, Аяксу, двічі Барселоні і двічі … Ліверпулю.

Ліверпуль

Можливо саме в очних зустрічах з Бенфікою Клопп і керівництво мерсисайдів вирішили, що цей хлопець точно потрібен Ліверпулю.

Трансферна драма з його підписання тягнулась досить довго, спочатку претендентом на уругвайця був заклятий ворог "червоних" - Манчестер Юнайтед. Та все ж Дарвін переходить в Ліверпуль. Переходить, до речі, за великі гроші.

Як складеться кар'єра гравця в новій команді - невідомо. Але спостерігати за ним в наступному сезоні будуть мільйони фанатів по всьому світу.

Василь Войтюк


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK