Причини поразки України на Євро та успіхи олімпійців - про спорт з новорічного привітання Володимира Зеленського

Президент України приділив багато часу спорту в своєму новорічному привітанні.
2022 г., 1 января, 09:30

Настав новий, 2022 рік, який традиційно стартував з новорічного привітання від голови держави.

Президент розпочав свою промову з того, що згадував різних українців, представників абсолютно різних професій. Не обійшлося й без згадки спортсменів.

"Той, хто не бачить перешкод і стає найкращим, десятиразовим параолімпійським чемпіоном", - говорить з екрану Зеленський.

В цей момент демонструють кадри з українським плавцем-паралімпійцем Максимом Кріпаком. 26-річний харків'янин в цьому році здобув п'ять золотих медалей Паралімпіади в Токіо, додавши до них по одному сріблу та бронзі.

"Це всі наші спортсмени. Ті, хто на всіх континентах планети доводив: українці стрибають вище, плавають швидше, стріляють влучніше і є сильнішими за інших, за будь кого. Ті, хто підіймав угору наш прапор і підіймався на п'єдестал у променях слави. І ті, хто весь цей час стоять в тіні, твій перший тренер. Хто із самого дитинства казав тобі: "терпи", "вставай", "через не можу", "ще трохи", "до кінця", "ти будеш чемпіоном". Щоб колись сказати: "от бачиш, я ж казав тобі"

В кадрі цього разу по червоній доріжці йдуть Дар'я Білодід, Ярослава Магучих, Жан Беленюк, Олег  Верняєв, Юрій Чебан, Сергій Бубка та заслужені тренери наших спортсменів.

Надалі новорічне привітання перемістилось в зал, де президент вже перед всіма гостями виступав з промовою. Знову ж таки, без згадки спортсменів не обійшлось.

"Цей рік був різним, і були речі, які хотілося б забути. Та було й те, що в колі рідних та близьких хочеться пригадати. Як круто виступали наші спортсмени на змаганнях по всьому світу. І на диванах по всій країні виступали сльози на наших очах".

"Як ми раділи кожній медалі наших олімпійців. Здається, здобували кожну медаль разом. Бігли поруч з ними, перепливали басейн й боролись разом з Беленюком".

Після цього пролунав жарт від президента, який згадав перемогу українського борця на Олімпіаді.

"Всі говорили, що вперше в історії політик не вивозить, а привозить золото в Україну". Здається, самому Жану такий жарт сподобався.

"А як ми вболівали за наших паралімпійців! 98 медалей…вони кажуть про одне – це не люди з інвалідністю, а вони – герої з надможливостями".

Згадав президент і головний боксерський бій року, допустивши помилку.

"А як ми билися разом з Усиком проти Джошуа. Чотири пояси – абсолютний чемпіон світу", - сказав Зеленський, хоча для такого звання Олександру треба завоювати ще оди чемпіонський титул.

Далі президент згадав чудовий результат збірної України на чемпіонаті Європи.

"А як ми вболівали за нашу збірну по футболу на Євро. Вона об'їєднала нас усіх і зробила щасливими наших виробників заспокійливого. Україна серед топ-8 найкращих у Європі. І це звучить круто! В 1/4 фіналу ми програли Англії, програли тільки тому, що наші хлопці не хотіли зіпсувати відносини України зі стратегічним партнером".

Надалі про спорт президент вже не згадував.

Редакція ISPORT вітає всіх своїх читачів з прийдешнім Новим роком.

КЛЮЧЕВЫЕ СЛОВА: Новый год

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK