Уельс - Україна: що треба знати перед фіналом плей-офф відбору на чемпіонат світу

ISPORT презентує анонс поєдинку плей-офф до чемпіонату світу 2022 року між Україною та Уельсом
2022 г., 5 июня, 12:00
Сборная Украины / Getty Images
Сборная Украины / Getty Images

Настав цей день. Головний матч відбору на чемпіонат світу в Катарі. Він планувався ще в березні, але через повномасштабне вторгнення РФ на територію України, довелось відкласти його на літо.

В фіналі плей-офф збірна України зустрінеться з Уельсом. ISPORT розповідає, що треба знати перед переглядом цього матчу.

Неділя, 5 червня, Кардіфф
Початок матчу в 19:00 за Києвом
Де дивитись

Шлях до фіналу

Обидві команди в своїх відбіркових групах зайняли другі місця, відразу після беззаперечних фаворитів. У наших хлопців це була Франція, а в валлійців – Бельгія.

Уельс зміг обійти Чехію, а єдина поразка була саме від бельгійців. Україна ж взагалі не програла жодного матчу у відборі, хоча занадто багато разів звела свої поєдинки до нічийних результатів (6 з 8).

В плей-офф жереб звів Україну з Шотландією, а Уельс з Австрією. Про наш поєдинок, який відбувся на цьому тижні, ви пам'ятаєте. Наші хлопці в напруженому протистоянні перемогли 3:1.

Уельс же з австрійцями грав ще в березні. Тоді, в домашньому матчі британці обіграли свого суперника з рахунком 2:1. Дублем відзначився Гарет Бейл.

Історія протистояння

З Уельсом Україна вже перетиналась, хоча робила це не дуже часто. Єдиними офіційними матчами між командами були зустрічі в 2001 році в рамках відбору до чемпіонату світу.

Тоді українці двічі не змогли здолати суперників, обидва поєдинки завершились нічийними результатами, що не дозволило "жовто-блакитним" зайняти перше місце в групі та вийти на мундіаль.

Через 15 років команди знову зустрілись, в товариському матчі на НСК Олімпійський. Перемогу там здобули українці, але грали команди не в найсильніших складах.

Більш детально про матчі між Україною та Уельсом читайте на ISPORT,

Перед матчем

Україна для підготовки до плей-офф зібралась набагато раніше, через відсутність ігрової практики в футболістів з УПЛ.

Команда Олександра Петракова провела три спаринги з різними європейськими клубами, після чого зіграла про вже згаданий вище матч проти Шотландії.

Щодо Уельсу, то вони 1 червня зіграли поєдинок Ліги націй проти команди Польщі. Тренерський штаб в цьому матчі вирішив дати відпочити головним зіркам своєї команди. Гарет Бейл, Аарон Ремзі, Джо Аллен, Бен Девіс – всі вони були відсутні навіть в заявці. Захисники Родон і Ампаду провели весь матч на лаві запасних.

І навіть в такому експериментальному складі валлійці показали дуже непогану гру. Вийшли вперед на початку другого тайму і лише в кінці зустрічі пропустили другий гол, який не дозволив їм набрати очки.

Орієнтовані склади

Скоріше за все в старті Уельсу вийдуть всі ті зіркові гравці, які пропустили матч з поляками. Втрат через травми чи інші причини у британців немає.

Щодо українського складу, то тут важко вгадати декілька моментів. Наші хлопці в останніх матчах завжди "підсідають" в кінцівках. При цьому, в матчі з шотландцями дуже підсилили гру з лави запасних Мудрик, Довбик та Шапаренко.

Виглядає дуже логічним, якщо Петраков повністю продублює стартовий склад на матч проти Шотландії, а своїх "джокерів" випускатиме вже по ходу.

Уельс: Геннесі – Робертс, Ампаду, Родон, Девіс, Вільямс – Аллен, Ремзі – Вілсон, Бейл Джеймс

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Малиновський, Степаненко, Зінченко – Ярмоленко, Яремчук, Циганков

Прогноз

Уельс, як і Шотландія, любить грати за схемою в три центральні півзахисники, але при цьому ставить ще більший акцент на гру флангами. У шотландців немає такої кількості яскраво виражених флангових атакувальних гравців. Тому у "жовто-блакитних" буде ще більше роботи в захисті на краях поля.

Україна готувалась до подібної схеми гри, і будемо сподіватися, що зможе втримати натиск валлійців.

Тим не менш, свіжість  лідерів Уельсу і "вміння" українців втомитися в середині другого тайму, трішки лякають.

Якщо Україна зможе "зробити" результат в першому таймі, втримати переможний результат буде ділом техніки.

Прогноз ISPORT: 1:1 в основний час.

Текстова онлайн-трансляція матчу Уельс - Україна буде доступною на ISPORT.

Василь Войтюк


x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK