Пулевая стрельба. Петрив: "Олимпийское золото надежно спрятал"

2010 г., 23 июля, 19:11
- Вибороти ліцензію на Олімпійські ігри дуже складно. Одна лише участь в Олімпіаді - це велике досягнення для кожного спортсмена, - каже 35-річний львів’янин. - На Чемпіонаті світу треба зайняти перші два місця у швид­кісній стрільбі. Взагалі, в цій дисципліні складно вибороти ліцензію, оскільки незначна квота. Приміром, у повільній стрільбі на 50 і 10 метрів перші шестеро учасників потрапляють на Ігри. А у швидкісній лише двоє. Це пов’язано з тим, що для швидкісної стрільби потрібно більше мішеней.

- А якщо не вдасться вибороти ліцензію в Німеччині, ще будуть шанси потрапити на Ігри в Лондоні?

- Так, будуть. Подальші відбірні змагання відбудуться наступного року. Ліцензійними будуть чотири етапи Кубка світу та Чемпіонат Європи.

- Перемогу в Пекіні часто згадуєте?

- Інколи згадую, особливо часто на змаганнях. Золоту медаль Олімпіади рідко тримаю в руках. Я її надійно сховав, тому нечасто дістаю зі схову.

- Як змінилося життя після тріумфу на Іграх?

- Поважати почали більше. Мені всі в будь-якому питанні йдуть назустріч, проблем поменшало, адже вдається швид­ко все вирішити. А так, усе інше без змін.

- Ви надалі пересуваєтеся Львовом велосипедом?

- Так, автомобіля не придбав. Мені комфортно їздити на велосипеді. Перед тренуваннями інколи навіть зумисне роблю гак, їду в парк. Отримую від їзди задоволення. Велосипед дозволяє мені перемкнутися з однієї діяльності на іншу. Стрільба - статичний вид спорту, а на велосипеді організм і фізичне навантаження отримує, і середовище швидко змінюється. У Львові мені авто не потрібне, тут усе поряд. Як забавку не хочу купувати автомобіль. Це багато мороки, зайві витрати. Шкода на це зароблених коштів. 

- Готуючись до Олімпіади в Лондоні, ви щось змінюєте чи все робите так, як і під час підготовки до змагань у Пекіні?

- До Ігор у Пекіні почав готуватися за шість-сім міся­ців до початку турніру. Нині зарано починати підготовку до Лондона. Але вже бачу, що мені складно набрати той темп, що раніше. Мабуть, не вистачає сили волі, лінь заважає. Завжди таким був. Але на початку 2008 року мені вдалося себе перебороти. Завдяки тому, що подолав лінь, зумів добре підготуватися. Треба взяти себе в руки і все буде добре. Нічого неможливого немає.

- Конкурентів побільшало?

- Усі суперники ті самі, що були. Плюс додалися нові китайці, вони дуже сильні. За останнім світовим рейтингом, перші три місця посідають спортсмени з Китаю. З ними буде дуже складно боротися. На Олімпіаді вони припустилися помилки, тому їх удалося випередити. Тепер буде непросто. Взагалі, повторити досягнення складніше, ніж його здобути. Ще і психоло­гічно буде важче, ніж у Пекіні. Усі від мене очікуватимуть медалі, це тиснутиме на мене.

- А у вас мотивації вистачить для того, щоб працювати, як і раніше?


- Звісно, вистачить. Мені сподобалося бути олімпій­ським чемпіоном. Грошова винагорода, повага - це все хороша мотивація. Якщо чемпіон не підтверджує свого статусу, про нього відразу забувають. Не хочу забуття, тому прагну підтвердити свій клас.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK