Павленко: "Подготовка сборной Украины к Олимпиаде в Ванкувере выполнена на 100%"

2009 г., 25 декабря, 11:39
Як наголосив Юрій Павленко, прогнозується, що участь у змаганнях візьмуть до 50 українських спортсменів. Станом на сьогодні завойовано вже 18 ліцензій. Усі інші продовжують виборювати свій статус у кваліфікаційних змаганнях протягом грудня-січня.

"Ми віримо, що кожен спортсмен покаже свій найвищий результат. Ми віримо в кожного члена української команди", - зазначив Міністр.

Юрій Павленко назвав п’ятірку збірних-лідерів, що готуються до зимових Олімпійських ігор. Серед найсильніших: команда з біатлону, лижних гонок, санного спорту, фігурного катання та фристайлу. В усіх цих видах українська збірна спроможна вибороти нагороди.    

За словами Юрія Павленка, українська збірна напередодні змагань у Ванкувері  має особливий дух. "Чимало спортсменів, які за прогнозами увійдуть до національної збірної, є титулованими, і вже брали участь в олімпіадах. Тож є і досвід, і бажання перемагати – а це дуже важливо", - наголосив Міністр.

Міністр зазначив, що винагорода олімпійських чемпіонів та призерів за завойовані медалі у Ванкувері складе: за золоту медаль 700 тисяч гривень, за срібну – 500 тисяч гривень, за бронзову – 350 тисяч. Разом з тим, враховуючи різницю у курсі валют для спортсменів Пекінської та Лондонської олімпіад, Міністерство ініціювало збільшення винагороди наступним чемпіонам та призерам: за золоту медаль – 1 млн. грн., за срібну – до 700 тис. грн., бронзову – 500 тисяч.

Юрій Павленко підкреслив, що Міністерством підготовлено подання до Кабінету Міністрів України щодо покращення житлових умов членів команди. Урядовий комітет дав доручення обласним адміністраціям покращити побутові і житлові умови усім членам команди.

Міністр наголосив, що зимові Олімпійські ігри у Ванкувері стануть першими змаганнями, на яких спортсмен і тренер отримають однакову винагороду – згідно Постанови Кабінету Міністрів за № 680 від 23 липня 2008 року "Про заохочення спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту". Раніше тренери отримували 50% винагороди від винагороди спортсмена-вихованця.

Нагадаємо, XXI зимові Олімпійські ігри 2010 року відбудуться з 12 до 28 лютого у Ванкувері (Канада).

Источник: kmu.gov.ua

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK