Хаас має "явні докази" для перегляду результатів Гран-прі США

При цьому керівник американської команди вважає, що ФІА не змінюватиме підсумки заїзду.
2023 г., 7 листопада, 18:03
Гюнтер Штайнер / Getty Images
Гюнтер Штайнер / Getty Images

Хаас вважає, що Серхіо Перес, Ленс Стролл, Алекс Албон і Логан Сарджент вчинили численні безкарні порушення меж траси в шостому повороті під час Гран-прі США, повідомляє Motorsport.

Запит на перегляд буде розглянутий стюардами ФІА, які працювали на тій гонці, під час онлайн-наради у середу, 8 листопада.

"Це всього лише перегляд. Існує регламент. Зрештою, якщо стюарди не мали в своєму розпорядженні інформації, вони, очевидно, не могли вжити заходів. Я це повністю розумію", - заявив керівник американської команди Гюнтер Штайнер.

"Але інформація є, і тепер ми подивимося, що зробить ФІА, як тільки вона її отримає. Думаю, їм потрібно вжити заходів, бо інакше ми створюємо правила, а потім їх не дотримуємося. Тепер у нас є чіткі докази цього".

"Ми просто хочемо порушити це питання, тому що в іншому випадку нам доведеться змінити правила. Чесно кажучи, я не великий шанувальник обмежень траси".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Феррарі пояснила, що спричинило катастрофу Леклера на Гран-прі Бразилії

Усі чотири гонщики, зазначені у запиті на право розгляду, фінішували попереду Ніко Хюлькенберга. При цьому Албон і Сарджент випередили пілота Хаас на кілька секунд. Однак Штайнер применшив будь-який можливий вплив на результати.

"Я не думаю, що покарання вплине на наше підсумкове становище. Але, зрештою, нам просто потрібно діяти за правилами. Ми не можемо іноді застосовувати правило, а іноді ні".

"Якщо написано, що за чотири порушення меж ви отримуєте +5 секунд, а за кожне наступне - ще п'ять, це те, що має відбуватися. Ми робили це раніше, ми не винаходимо щось нове".

Зазначимо, що ФІА заявила, що не могла належним чином розглянути дані інциденти через погане розташування камер на Трасі Америк в Остіні. Вже було оголошено, що наступного року цю ситуацію буде виправлено.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Хаас Гран-прі США

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK