Рено, як і раніше, хоче постачати мотори для команди Андретті

Французи готові виготовляти силові установки для другої команди, якщо американці все-таки опиняться у Формулі 1.
2023 г., 20 грудня, 15:30
Естебан Окон / Getty Images
Естебан Окон / Getty Images

Андретті мала передконтрактну угоду з Рено щодо постачання силових установок, але вона закінчилася влітку, оскільки процес схвалення заявки на створення нової команди Формули 1 затягнувся довше, ніж очікувала кожна зі сторін.

ФІА офіційно схвалила новий проект у жовтні, а потім остаточне рішення було передано організації Ф1 та її генеральному директору Стефано Доменікалі.

З того часу ситуація змінилася: General Motors підтвердила, що відмовляється від ролі простого партнерства і має намір розробити власний мотор до 2027 або 2028 року.

Читайте також: Алонсо: Через Формулу 1 в 42 роки у мене немає сім'ї, але я ні про що не шкодую

Незважаючи на те, що Андретті зміцнює свої зв'язки з конкуруючим виробником, тимчасовий керівник Альпін Бруно Фамін заявив, що Рено, як і раніше, готовий забезпечувати нову команду.

Як повідомляє Autosport, ця угода може бути розрахована на проміжні сезони до того, як силовий агрегат Кадилак буде готовий.

Однак Рено доведеться наростити виробництво, щоб мати змогу постачати двигуни другій команді. Тому французи очікують, що рішення щодо Андретті буде ухвалено найближчим часом.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK