Кличко, Усик та Джошуа: ТОП-5 боїв, від яких відмовився Тайсон Ф’юрі

ISPORT.ua виділяє поєдинки, які в певний час не відбулись через позицію "Циганського короля".
3 лютого, 13:15
Тайсон Ф'юрі / Getty Images
Тайсон Ф'юрі / Getty Images

У суботу, 17 лютого, мав відбутися найголовніший поєдинок у суперважкій вазі, в якому б визначився абсолютний чемпіон світу в дивізіоні. Ринг мали розділити володар пояса WBC Тайсон Ф'юрі та володар титулів WBA, WBO та IBF Олександр Усик.

Боксери вже мали підписаний контракт, узгодили угоду (посередником виступила Саудівська Аравія), квитки були в касах, визначилися канали, які показуватимуть титульний бій.

Уперше з 1999 року в "королівському дивізіоні" мав з'явитися абсолют - раніше звання належало Ленноксу Льюїсу. Варто зазначити, що у легенди з Великої Британії було три пояси, зараз же на кону - чотири.

Буквально до бою залишалося трохи більше двох тижнів, так стало відомо, що поєдинок скасовано. Вся справа в тому, що Ф'юрі отримав жорстку травму під час спарингу.

Аналітики, експерти, вболівальники і сам Усик розуміли, що таке може статися, що Тайсон "вислизне" від бою. У підсумку це все перетворилося на реальність. Зараз важко сказати, навмисне це було чи ні, але факт залишається фактом, що британець має жахливу репутацію.

ISPORT.ua згадує найголовніші поєдинки, від яких відмовився Тайсон Ф'юрі.

Реванш Кличко – Ф’юрі

У 2015 році український боксер Володимир Кличко в статусі чемпіона різних версій прийняв виклик амбіційного Тайсона Ф’юрі. Боксери провели свій бій 28 листопада, хоч спочатку мали – 24 жовтня, але тоді Володимир травмувався.

Ф’юрі показав себе в ринзі дуже активним, завдяки чому зумів завдати великих проблем українцю. Кличко відчував себе дуже некомфортно, адже йому не вдавалось проводити свої комбінації, бити, а іноді навіть він відступав. Тому все це привело до того, що Ф’юрі переміг одноголосним рішенням суддів – 115:112, 115:112, 116:111.

Наступного року боксери мали провести реванш, Ф’юрі навіть відмовився від обов’язкового захисту проти В’ячеслава Глазкова. Боксери вже анонсували реванш, однак потім трапилась визначна подія – Ф’юрі відмовився від реваншу через психологічні проблеми, депресію та проблем з наркотиками.

Тайсона звинуватили у використанні наркотиків, а вже через деякий час дискваліфікували за це. Перед цим Ф’юрі заявив, що завершив кар’єру, адже досяг всього чого мріяв. Тому реванш Кличка та Ф’юрі не відбувся, але, як ми знаємо, у 2017 році Тайсон повернувся у професіональний спорт.

Бій Вайт – Ф’юрі

Вже до 2019 року Тайсон заявив про себе після тимчасового припинення кар’єри. Британець провів декілька боїв, в яких виглядав дуже потужно. Згадується перемоги над Шварцом, П'янеттою та нічия в бою з Деонтеем Вайлдером.

Тоді ще не було домовленості про реванш, а тому Ф’юрі обирав собі майбутнього суперника. Йому пропонували Ділліана Вайта, який був обов’язковим претендентом на титул. Не дивлячись на статус, Тайсон відмовився від цього поєдинку.

"Бій з Вайтом? Не думаю, що це станеться, якщо чесно. Мені не цікаві обов'язкові захисту титулів. Ви знаєте, я лінійний чемпіон світу. Однак я знаю, що Вайт - бомжара, - і я дам йому гарний нокаут, якщо він захоче".

Як ми знаємо, бій Ф’юрі та Вайта все одно відбувся, але вже через кілька років та вже при інших умовах та статусах.

Трилогія Вайлдер – Ф’юрі

У лютому 2020 року Тайсон Ф’юрі відповів на всі питання про кращого боксеру дивізіону, здолавши Деонтея Вайлдера в реванші (перший бій завершився нічиєю). Американець зазнав першої поразки, а тому йому потрібен був тривалий час на відновлення. Британець же виграв пояс.

За контрактом, який підписували боксери, вони мали провести ще один бій – влаштувати трилогію. Однак Тайсон втомився чекати свого опонента, щоб той вийшов на контакт з приводу третього поєдинку.

Ф’юрі був впевнений, що час угоди підійшов до кінця, а тому почав домовлятися про бій з Ентоні Джошуа, де вони би зустрілись у поєдинку за звання абсолютного чемпіону. Команди боксери вже майже підписали контракт, концентрувались лише один на одному, але трапилась одна важлива подія…

Адвокати Вайлдера відправили заяву до суду, що Ф’юрі повинен провести третій бій с Деонтеем… Далі вже історія.

Британське шоу Джошуа - Ф'юрі

Так, Джошуа і Ф'юрі вже вели переговори про можливий бій, в якийсь момент навіть були близькі, але в підсумку все обірвалося.

Ф'юрі, розуміючи свій статус і становище, висунув умови співвітчизнику щодо гонорарів і дати бою. Джошуа, який ще не встиг оговтатися від поразки від Усика, погодився на бій, незважаючи на умови.

Що скажете не так? А те, що у Ф'юрі немає терпіння. Контракт на поєдинок перебував у команді Джошуа, але вони не встигли оглянути його до дедлайну, який встановив сам Тайсон, - тому Ф'юрі відмовився від бою.

Титульний поєдинок Усик - Ф'юрі

Тайсон Ф'юрі досить уважно слідкував за реваншем Олександра Усика та Ентоні Джошуа, адже з переможцем він би з'ясовував найкращого в суперважкій вазі. Українець переміг, а тому британець мав виходити в ринг саме з ним.

Боксери довго вели переговори, які зривалися не один раз. Потім з'явилися саудити, які взялися за справу серйозно.

Сторони підписали контракт (і навіть на реванш), провели першу пресконферецнію, шоу почали піарити, а квитки були в доступі. Але ось знову не завдання. Ф'юрі уникнув бою 17 лютого, адже отримав травму під час спарингу. 

Наразі гостре розуміння того, що до літа бій Усика та Ф'юрі точно не відбудеться, адже розсічення гоїтиметься всі три місяці, а може й більше.

Вкотре нагадуємо, що "Циганському королю" варто вірити лише тоді, коли він буде в рингу.

Дмитро Данець


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK