Де Йонг в АПЛ, Роналду в клуб із ЛЧ: Топ-5 трансферів, які не відбулися

ISPORT виділяє найцікавіші чутки, що так і не втілилися у життя.
2022 г., 3 вересня, 11:40
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду

Це трансферне вікно видалося багатим на цікаві переходи. Увагу привертали не лише трансфери за великі гроші, а й переходи вільних агентів.

Було й багато угод, яким не судилося стати реальністю. Найцікавіші з них редакція ISPORT вирішила виділити у цьому матеріалі.

Де Йонг в АПЛ

Природу новин про трансфер нідерландського хавбека з Барселони досить легко зрозуміти. "Синьо-гранатові" потрапили у важку економічну ситуацію, а сам футболіст перестав бути залізним гравцем основи через те, що у стартовий склад став пробиватися юний талант клубної академії в особі Гаві. На початку літа нідерландця активно пов'язували з переходом у Манчестер Юнайтед, що теж виглядало логічно, адже манкуніанців очолив екстренер футболіста, а самому клубу був потрібний новий півзахисник. Здавалося, що всі зірки зійшлися і гравець обов'язково проведе кілька наступних років у футболці "червоних дияволів", але чим далі просувалася ситуація, тим більше ця впевненість згасала.

У середині літа на де Йонга взагалі з'явився новий претендент. Челсі змінив власника і вирішив навести галасу на трансферному ринку. Все частіше стали з'являтися новини про те, що "сині" готові перебити фінансову пропозицію МЮ як для гравця, так і для клубу, але в підсумку футболіст продемонстрував вірність своїй нинішній команді і бажання боротися за місце в старті саме в стані підопічних Хаві навіть незважаючи на те, що зіткнувся з хейтом з боку деяких фанатів клубу, які звинувачують його у скрутному становищі каталонців.

Роналду в клуб з ЛЧ

Манчестер Юнайтед у це трансферне вікно міг не лише придбати, а й втратити. Примітно, що і тут більшою мірою причетний Челсі. Кріштіану Роналду, напевно, один із найбільш амбітних футболістів сучасності і, як з'ясувалося, португалець виявився дуже незадоволений тим, що МЮ минулого сезону не вдалося пробитися до Ліги чемпіонів. Знову після зміни власника лондонського клубу в британських ЗМІ "вибухнула бомба" із заголовком: Агент Роналду Жорже Мендеш зустрівся з власником Челсі Тоддом Боелі. Втім, потенційний трансфер португальця до табору "синіх" забракував наставник клубу Томас Тухель.
Після цього новин про те, що форвард піде, здається, стало тільки більше, а ось правди в них, напевно, було менше. Роналду відправляли чи не в кожен клуб, який виступає в ЛЧ. Наприкінці трансферного вікна в багатьох європейських чемпіонатах навіть з'явилася новина, що португалець погодив умови контракту з Фенербахче (куди він все-таки ще може перейти, адже в Туреччині вікно закривається 8 вересня), а "жовті канарки" навіть не виступають у головному європейському клубному турнірі, але поки що нападник залишається в МЮ хоч і, судячи з усього, втратив одноосібне місце у старті на позиції центрфорварда.

Депай із Барселони

Ще один нідерландець, якому пророкували відхід з Барселони. Депай - креатура колишнього наставника каталонців Рональда Кумана і після того, як нідерландського фахівця звільнили з клубу форвард сів на лаву запасних. Футболіста відправляли в туринський Ювентус. З'являлася навіть інформація про те, що Мемфіс розірве контракт з каталонцями і перейде в стан "зебр" на правах вільного агента. ЗМІ писали про зарплату Депая в новому клубі, але в останній момент туринці орендували польського форварда Аркадіуша Міліка, відмовившись від нападника збірної Нідерландів.
У цей момент на сцені знову з'явився Челсі. Виконавця аж до останньої секунди відправляли в стан лондонців, але колектив Томаса Тухеля посилив інший форвард "блаугранас" в особі П'єра-Емеріка Обамеянга, а Депай залишився задовольнятися роллю запасного.

Маліновський в Тоттенгем або Марсель

Буквально перед стартом чемпіонату Італії стало відомо, що хавбек Аталанти Руслан Маліновський може залишити клуб. Українець міг піти на підвищення в Тоттенгем, що здавалося досить логічним трансфером, адже коуч "шпор" Антоніо Конте та кермовий бергамасків Джан П'єро Гасперіні проповідують досить схожий стиль гри. Дещо пізніше на футболіста став претендувати Марсель, який також очолює тренер із досвідом роботи в Серії А, а саме Ігор Тудор, який входив до тренерського штабу Ювентуса і тренував Верону.
До усього цього додалася і критика у бік українця від наставника "богині". Гасперіні заявив, що клубу необхідний футболіст, який забиватиме понад шість голів за сезон (саме стільки було на рахунку Маліновського в минулій кампанії), але півзахисник відповів на це відмінним початком сезону, що змусило керівництво клубу відмовитися від планів про продаж футболіста.

Мудрик у топовий європейський чемпіонат

Український вінгер став відкриттям минулого сезону в УПЛ і встиг показати себе в ЛЧ у матчах проти Реала та Монако. Після завершення сезону-2021/22 за Мудриком вишикувалася черга з європейських середняків. Найактивнішими були Брентфорд і Баєр. Щодо "фармацевтів", то в певний момент навіть з'явилася інформація, що виконавець пройшов медогляд у клубі і залишилося лише оголосити про трансфер, але якби це сталося, то українця не було б у цьому списку.
 
Також промайнули новини про інтерес з боку Ніцци, Арсеналу Олександра Зінченка та Евертона Віталія Миколенка, але всі ці клуби відлякала сума потенційної угоди. За інформацією авторитетних джерел, "гірники" вимагали за футболіста від 30 до 50 млн євро, не бажаючи робити знижку у зв'язку з повномасштабним вторгненням армії рф на територію України. Можливо донецький клуб про це пошкодує, адже наступного літа за футболістом може ніхто не прийти, що може стати цілком ймовірним розвитком подій, якщо Мудрик продовжить грати так само, як у першому матчі після закриття трансферного вікна, де він ще в першому таймі отримав пряму червону картку.
ISPORT.UA

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK