Боротьба за Золотий м'яч та самореклама Луніна: анонс півфіналу Ліги чемпіонів Баварія - Реал

ISPORT розповідає про перше протистояння півфінальної стадії головного єврокубку.
30 квітня, 13:10
Андрій Лунін, Джуд Беллінгем і Гаррі Кейн / Getty Images
Андрій Лунін, Джуд Беллінгем і Гаррі Кейн / Getty Images

У вівторок, 30 квітня, Ліга чемпіонів поступово почне наближатися до фінішної прямої, адже розпочнеться серія матчів півфінальної стадії.

Першими на футбольне поле в рамках півфіналу вийдуть команди, які добре знають одна одну – Баварія прийматиме на Альянц Арені Реал.

За минулі роки вони кілька разів зустрічалися на цій стадії, провівши визначні матчі. Хтось згадає промахи Роналду, Кака та Рамоса у серії пенальті, хтось – помилки рефері, які допомогли "вершковим".

Все це стало частиною історії, яка незабаром поповниться новими подіями. З цієї нагоди ISPORT розібрав майбутнє протистояння, виділивши головних дійових осіб, і спрогнозував результат цієї дуелі.

Топ-історія: найважливіші матчі у кар'єрі Луніна

Так, як би банально це не звучало, але майбутнє протистояння з Баварією (можливо, його майбутнім клубом, хто знає) стане найвідповідальнішим у кар'єрі українського голкіпера.

Винісши за рамки гол Бернарду Сілви зі штрафного в першій грі (вина 50 на 50 лежить як на Луніні, так і на Вінісіусі, що стояв у стінці), Андрій провів чудові 210 хвилин проти Манчестер Сіті, головного фаворита турніру.

А серія післяматчевих пенальті у його виконанні стала чудовою рекламою для потенційних роботодавців. Але зараз Луніну треба забути про це і починати все з чистого аркуша – дуель із Баварією може стати навіть більшим випробуванням.

Джерело: Getty Images

Якщо судити з того, як зараз складається сезон для Реала, то клуб практично не помітив втрати Тібо Куртуа. Варто сказати спасибі Луніну за його практично безпомилкову гру, яка допомогла "бланкос" дійти до півфіналу та мати комфортний відрив у чемпіонаті Іспанії.

Андрій уже довів, що він заслуговує на шанс бути першим номером найкращих клубів Європи на постійній основі, а не в якості підміни. І якщо в Мадриді все ж таки наважаться зробити ставку на українця, то Реал отримає нового класного основного воротаря на багато років.

Керівництво королівського клубу вже готує для голкіпера новий контракт, адже чинна угода завершиться влітку 2025 року. Тепер у Андрія є два матчі (+ потенційний фінал), щоб заткнути всіх, хто досі чомусь у ньому сумнівається, і показати, що він може бути №1 у Реалі й наступного сезону.

За чим варто стежити?

Можливо, саме у цьому протистоянні вирішиться доля Золотого М'яча. Звичайно, ще рано робити якісь висновки, але саме в цій битві зійдуться два (на нашу думку) головні фаворити на головну індивідуальну нагороду у футболі.

Читайте також: Хто виграє Золотий м'яч 2024: Белінгем продовжує лідирувати

Джуд Беллінгем уже не вражає результативністю рівня початку сезону, але його виступи в цілому залишають дуже позитивні враження. У другому матчі проти Манчестер Сіті йому довелося пожертвувати своїм атакуючим потенціалом, щоб стримувати Мануеля Аканджі у центрі поля. Не варто забувати, що саме феноменальний прийом м'яча у виконанні англійця дозволив Реалу забити у цій грі свій єдиний гол.

Джерело: Getty Images

Як би погано часом не грала Баварія, у її складі є Гаррі Кейн, який забиває завжди, коли треба та не треба. Форвард уже встиг побити кілька значних бомбардирських рекордів як для клубу, так і для німецького чемпіонату.

На даний момент на його рахунку 39 голів цього сезону, за цим показником англієць поступається лише Кіліану Мбаппе, у якого 40. У Бундеслізі та Кубку Німеччини "ротен" вже програли, тож Ліга чемпіонів залишається єдиним шансом хоч якось виправити сезон. А для Кейна це реальний шанс виграти свій перший трофей у кар'єрі. Можливо, прокляття Тоттенгема з часом слабшає?

Цікаві факти

  • команди грали між собою 33 рази: 15 перемог у Баварії, 14 перемог у Реала, 4 нічиї, різниця голів 50:50;
  • найпопулярніший рахунок – 2:1 (10 разів);
  • для Баварії це 21-й півфінал в історії - другий найкращий результат турніру. Рекорд належить саме Реалу, для якого цей півфінал стане 33-м;
  • Баварія та Реал зустрінуться в рамках півфіналу у восьмий раз - це на п'ять разів більше, ніж у будь-якої іншої пари Ліги чемпіонів;
  • Реал не програє Баварії у семи матчах поспіль (6 перемог, 1 нічия), усі вони відбулися у плей-оф.

Прогноз: великої кількості голів чекати не варто, але це не означає, що і футбол буде нецікавим (тільки якщо Томас Тухель не видасть свою "класику"). Проте німецького фіналу та повторення 2013 року не буде – Реал намагатиметься виграти свій 15-й кубок ЛЧ.

Олексій Погорелов, ISPORT.ua

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK