Ето'О засудили до 22 місяців умовно

Іспанський суд покарав футболіста за податкові злочини під час виступу за Барселону.
2022 г., 21 червня, 07:48
Самюель Ето'О / Getty Images
Самюель Ето'О / Getty Images

Відомого екс-футболіста Барселони та Інтера Самюеля Ето'О засудили до 22 місяців умовного ув'язнення за податкові злочини в Іспанії.

Як повідомляє Sport.es, іспанський суд покарав футболіста за махінації з податками, здійснені в період з 2006 до 2009 року.

На той час Ето'О виступав за Барселону і отримав значний дохід від передачі іміджевих прав клубу та компанії Puma, але не звітував про це у податковій декларації.

Зазначається, що камерунець визнав свою провину, але поклав відповідальність за те, що сталося на свого екс-представника Хосе Марію Месальєса. Більше того, він подав до суду на Месальєса, звинувативши його в шахрайстві та незаконному привласненні коштів при управлінні активами Ето'О.

Справа за позовом футболіста проти свого колишнього представника наразі перебуває на стадії розслідування.

Джерело також повідомляє, що звинувачення просило засудити Ето'О та Месальєса до 4 років та 6 місяців тюремного ув'язнення, але суд засудив футболіста до 22 місяців в'язниці, а його екс-представника – до одного року. Покарання пом'якшили, оскільки вони визнали провину.

Крім того, реальні терміни були замінені умовними, оскільки раніше ніхто з підсудних не був раніше засудженим.

Варто також сказати, що Ето'О також зобов'язали виплатити чотири штрафи на загальну суму 1 810 310 євро. Месальєс також має виплатити чотири штрафи на загальну суму 905 155 євро.

Раніше повідомлялося, що екс-футболіст збірної Італії та Палермо Фабріціо Мікколі достроково вийшов з в'язниці.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK