Голосування за Золотий м'яч-2024: хто має отримати нагороду?

Редактори ISPORT провели своє голосування за підсумками початку сезону.
2 травня, 13:30
Гаррі Кейн
Гаррі Кейн

Починаючи з листопада ISPORT веде такий собі рейтинг гравців, які найбільше заслужили отримати Золотий м'яч за підсумками цього сезону. 

Як і під час справжнього голосування, кожен з респондентів надасть свої п'ять гравців, розподілені з першого по п'яте місце. За першу сходинку футболіст отримує 5 балів, за другу - 4, за третю - 3 і так далі.

Результати голосування за Золотий м'яч-2024

Станом на 2 травня 2024 року

Участь у голосуванні брали сім журналістів, тобто максимальний бал, який міг заробити той чи інший футболіст, дорівнював 35. І в підсумку це сталося! Джуд Беллінгем вперше втратив лідерство, а на перше місце вийшов Гаррі Кейн з мюнхенської Баварії.

Дмитро Данець

Результативність Беллінгема знизилася, але у матчі проти Барселони він забив вирішальний гол. Карло Анчелотті не переймається гольовими здібностями англійця, адже той був переведений на іншу роль, але користь від нього не зменшилася.

Гаррі Кейн - найсвітліша пляма Баварії, яка продовжує тягнути її як може. Можливо, він зробить казку і мюнхенці вийдуть у фінал ЛЧ, але поки що англієць відзначився голом у першому матчі.

Мбаппе давно переріс рівень Ліги 1, тож його виступи потрібно оцінювати за ЛЧ. Із Барселоною впоралися, у чемпіонаті топ-рівень. (Саме ця трійка і вирішить, хто отримає ЗМ, хоч і на нагороду впливатиме не лише ЛЧ, а й ЧЄ).

Вінісіус у третьому сезоні поспіль набрав 30+ очок за системою "гол+пас", а його дубль із Баварією вкотре підтверджує, що бразилець має неймовірні перспективи.

П'ятірку замикає аргентинський чарівник Інтера Лаутаро Мартінес, який в останніх іграх трохи піддав, але завдяки йому команда достроково виграла Серію А.

Олексій Погорелов

Незважаючи на втрачену можливість стати чемпіоном Німеччини, Гаррі Кейн продовжує залишатися одним із найстабільніших гравців Баварії, не втрачаючи мотивації виходити на поле і забивати голи. Потенційна перемога у Лізі чемпіонів зробить його головним фаворитом на Золотий м'яч.

На початку сезону Джуд Беллінгем привчив нас до результативних серій. Проте вже давно англієць не може нагадати про це. Та й часом він випадає з поля зору під час матчів. Тому Кейн і обійшов його у моєму рейтингу.

Насправді Кіліан Мбаппе може вважатися тіньовим фаворитом на нагороду. Грай він не в чемпіонаті Франції, шансів у нього було б значно більше. Проте, як і у випадку з Кейном, тріумф у головному єврокубку безперечно додасть йому балів у голосуванні, яке проводить France Football.

Після такого сезону та такої безпрограшної серії, яка все ніяк не перерветься, не можна не відзначити представників Байєра. Алехандро Грімальдо на пару з Флоріаном Вірцем витягували для "фармацевтів" начебто вже програні матчі. А викресливши "Неверкузен" із прізвиськ клубу, вони вписали себе в історію леверкузенського колективу.

Василь Медвідь

Мою п'ятірку відкриє Лаутаро Мартінес. Аргентинець продовжив демонструвати чудову форму, і не відзначити його найкращий сезон було б неправильно

На четвертому місці Антуан Грізманн.  Так, звісно, Атлетіко вилетіло з Ліги чемпіонів, але в цьому навряд-чи можна винити француза, хоч, він й провів млявий матч-відповідь.  В цілому ж, Антуан досить стабільно проводить весь сезон, тому, варто включити його в п'ятірку

На третій позиції Алехандро Грімальдо, бо він найважливіший гравець сенсаційного Баєра, який досі йде без поразок та претендує на требл.

На другій позиції буде Гаррі Кейн, який знаходиться в чи не найкращій формі в кар'єрі, але поставити його на перше місце не дозволяє той таки Баєр, який відібрав у Баварії чемпіонство

Ну, і очолить п'ятірку прогнозовано Джуд Беллінгем, який зараз знаходиться за крок від чемпіонства з Реалом, за крок до фіналу Ліги чемпіонів, і продовжує нав'язувати Артему Довбику боротьбу за звання найкращого бомбардира Ла Ліги.

Ігор Міщук

Основна боротьба за Золотий м'яч продовжує розгортатися між двома англійцями. Хай Джуд Беллінгем зараз не демонструє початкової результативності, проте приносить результат у потрібний момент, як із переможним голом у Ель Класіко. А його ефективність у вже фактично чемпіонському сезоні Реала та в ситуаціях, коли доводиться виконувати трохи незвичні функції, як у матчі-відповіді з Манчестер Сіті, незаперечна.

Гаррі Кейн не стомлюється радувати гольовими досягненнями, а успіх у очному протистоянні англійських форварда та півзахисника у півфіналі Ліги чемпіонів та потенційна перемога у турнірі можуть стати вагомим аргументом у суперництві за головну індивідуальну нагороду.

Кіліан Мбаппе на своєму стабільно високому рівні, чемпіонство ПСЖ оформлено, Барселону в Лізі чемпіонів пройдено, вирішальний гол у півфіналі Кубка. Перший етап протистояння з Боруссією Дортмунд, щоправда, вийшов невдалим, але варто дочекатися другої частини, щоб побачити, чи постарається француз поставити яскраву крапку перед від'їздом з Парижа.

Кевін Де Брюйне своєю грою, голами та асистами минулого місяця лише підтвердив статус ключової фігури у Манчестер Сіті. Саме бельгійський півзахисник по праву витіснив із першої п'ятірки претендентів на Золотий м'яч одноклубника Ерлінга Голанда, який раніше ходив серед фаворитів.

Зі складу феноменального непереможного Баєра з його історичним чемпіонством не можна не відзначити молодого таланта Флоріана Вірца з його результативністю та корисністю для команди. А незабаром німець із "фармацевтами" може додати до "срібної салатниці" ще Кубок та трофей Ліги Європи.

Андрій Безуглий

5. Незважаючи на досить слабкі виступи останнім часом, Джуд Беллінгем просто не може залишити цей список хоча б через свої встановлені раніше досягнення.

4. Не можна не відзначити все ж таки Кіліана Мбаппе. Нехай француз став грати менше, ніж звичайно, він все ще приносить команді результат. ПСЖ грає у півфіналі ЛЧ, фіналі Кубка Франції та вже став чемпіоном країни.

3. На третє місце чому б і не поставити найкращого бомбардира іспанської Ла Ліги Артема Довбика, який, до того ж, чимало набив у квітні. Українець майже напевно вже заробив собі на підвищення наступного сезону.

2. На другому місці розташувався новий чемпіон Німеччини та серце Байєра Алонсо Флоріан Віртц. Молодий хавбек грає на дуже високому рівні, і не дивно, що фармацевти не хочуть відпускати його влітку навіть за шалені гроші.

1. Так, гегемонія Баварії була перервана, але клуб дійшов до півфіналу ЛЧ, і багато в чому заслуга Гаррі Кейна, який продовжує стабільно забивати величезну кількість м'ячів, не пропадаючи навіть у важливих матчах. За підсумками цього сезону саме англієць заслуговує на Золотий м'яч.

Василь Войтюк

Особисто я рахую, що не можна не додати в цей список когось з леверкузенського Байєера, а оскільки Хабі Алонсо заборонено, то я зупиняю свій вибір на Флоріанові Вірці, якого ставлю на п'яту позицію.

Під кінець сезону розігрався Вінісіус Жуніор. Так, він продовжує втрачати багато нагод забити, але при цьому і відзначається досить регулярно. Тим не менше, бразилець поки поступається в рейтингу Кіліану Мбаппе, який проводить феноменальний сезон, але все ж на даному етапі не дотягує до пари лідерів.

А ось тут вибір зробити дуже важко, чесно кажучи, я просто взяв монетку і вибрав свого "переможця". І Джуд Беллінгем, і Гаррі Кейн проводять крутий сезон, який заслуговує на цю нагороду. Наш наступний рейтинг вийде вже після фіналу Ліги чемпіонів, а тому хтось із цих хлопців може остаточно випередити конкурента.

Олександр Пузік (Football.ua)

Замикатимуть мою п'ятірку два можливо майбутні одноклубники - Вінісіус та Кіліан Мбаппе, які проводять дуже крутий сезон, але все ж дещо поступають іншим гравцям.

На третьому місці в мене Ерлінг Голанд, навіть незважаючи на те, що до нього є питання щодо його форми та реалізації моментів. Аж надто багато норвежець почав промахуватися з відмінних позицій. 

На початку сезону Джуд Беллінгем тривалий час був лідером і мого особистого рейтингу, то тепер вже декілька місяців поспіль я вважаю, що Гаррі Кейн все ж більше заслуговує на цю нагороду. 

Попередні результати голосування

Станом на 1 квітня 2024 року

Станом на 1 березня 2024 року

Станом на 1 лютого 2024 року

Станом на 1 січня 2024 року

Станом на 1 грудня 2023 року

Станом на 2 листопада 2023 року

На ISPORT можна дізнатися, як пройшла вся церемонія Золотого м'яча 2023, яка традиційно пройшла в Парижі, а під час неї було вручено багато різноманітних нагород.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK