Чемпіонська гонка АПЛ: Ліверпуль та Арсенал чемно пропустили Сіті вперед

ISPORT спостерігає за чемпіонськими перегонами в Англії.
15 квітня, 15:05
Хто ж виграє АПЛ? / ISPORT.ua
Хто ж виграє АПЛ? / ISPORT.ua

Англійська Прем'єр-ліга – найцікавіший чемпіонат світу. Як мінімум, в цьому сезоні. Битва за золоті медалі тут просто неймовірна і за шість турів до кінця в ній беруть участь три команди.

Ще декілька днів тому Манчестер Сіті був лише третім, а зараз вже лідирує, при цьому ще й маючи невеличкий відрив від опонентів.

Турнірне становище

Всі команди провели по 32 матчі і мають на своєму рахунку більше 20-ти перемог. Нагадаємо, що за регламентом чемпіонату Англії, перевагу при рівній кількості очок має команда з кращою різницею забитих і пропущених голів протягом всього сезону.

Астон Вілла, яка йде четвертою, відстає від ТОП-3 на 8 балів і також має теоретичні шанси зачепитися за чемпіонство.

  1. Манчестер Сіті – 73 (різниця голів +44)
  2. Арсенал – 71 (+49)
  3. Ліверпуль – 71 (+41)

Манчестер Сіті

У "містян" не найкращим чином виходить перемагати сильні команди, ось наприклад за останні два місяці вони зіграли внічию з Реалом в Лізі чемпіонів і не виявили переможця в поєдинках з конкурентами в АПЛ – Ліверпулем і Арсеналом.

Але, як кажуть, чемпіонство виграють в матчах з середняками і аутсайдерами, а тут у команди Пепа проблем немає взагалі.

До кінця першості Сіті проведе чотири матчі на виїзді в чемпіонаті (Брайтон та Ноттінгем з перервою в три дні, а потім спарені матчі в Лондоні з Фулгемом та Тоттенгемом), а завершуватимуть сезон хлопці Гвардіоли вдома проти Вест Гема, який на той момент може мати величезну мотивацію, щоб потрапити в єврокубки.

Арсенал

Календар у Арсенала набагато більш "яскравий", ніж у Ман Сіті. Тут і домашній матч проти Челсі, і виїзди до Тоттенгема та Манчестер Юнайтед… Останнім суперником буде Евертон вдома.

А якщо вдасться пройти Баварію в Лізі чемпіонів, то ще добавляться поєдинки проти Реала або все того ж Манчестер Сіті. Ох, не позаздриш Мікелю Артеті та його команді.

Ліверпуль

"Червоні" також, як і їхні суперники, зустрінуться в кінцівці сезону з Тоттенгемом, але на відміну від Сіті та Арсенала, гратимуть з ними на рідній арені.

Крім того на Юргена Клоппа та команду очікуватиме дербі проти Евертона, а також не простий виїзд до Астон Вілли. Можливо вилетіти від Аталанти з Ліги Європи буде не такою й поганою ідеєю?

Прогноз

Поразки в 32-му турі у виконанні Арсенала і Ліверпуля дуже сильно вдарили по їхнім шансам на перемогу в чемпіонаті.

Календар їхніх матчів виглядає дещо гірше, ніж у Сіті, а тому й не дивно, що букмекери вважають саме команду Гвардіоли фаворитом на чемпіонство.

  • Ман Сіті – 1,4-1,5
  • Арсенал – 5-5,5
  • Ліверпуль – 6-7

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK