Фіорентина - Олімпіакос: Коли і де відбудеться фінал Ліги конференцій-2023/24

Фіорентина і Олімпіакос зіграють у вирішальному матчі третього за значенням Єврокубка.
10 травня, 00:22
Getty Images
Getty Images

Наприкінці весни у фіналі Ліги Конференцій сезону-2023/24 буде визначений новий переможець турніра

У вирішальному матчі третього за значенням клубного турніру УЄФА цього разу зіграє італійська Фіорентина, суперником якої стане англійська Астон Вілла/грецький Олімпіакос.

"Фіалки" стали першими фіналістами, обігравши в першому матчі Брюгге, а другий звели внічию. Олімпіакос двічі неочікувано, і до того ж впевнено, переміг Астон Віллу 

Майбутній фінал підсумує 3-й розіграш турніру, 32-й та останній у звичному за попередні роки форматі. З наступного сезону Ліга Конференцій, як і Ліга Європи та Ліга Чемпіонів проводитиметься за новою схемою.

Коли фінал Ліги Конференцій

Фінал Ліги Конференцій-2023/24 між  Фіорентиною і Олімпіакосом/Астон Віллою відбудеться у четвер,29 травня. Стартовий свисток у зустрічі пролунає о 22:00 за київським часом.

Де відбудеться фінал Ліги Конференцій?

Арена АЕК в Афінах, Греція, була обрана місцем проведення фіналу Ліги Європи УЄФА цього сезону.

Домашній стадіон команди грецької Суперліги АЕК Афіни, що вміщує 32 500 глядачів, був побудований на місці колишнього стадіону "Нікос Гумас" і відкритий у вересні 2022 року.

З 2023 року стадіон приймає домашні матчі національної збірної Греції з футболу, яка вперше зіграла на ньому внічию 0:0 у товариському матчі проти Литви в березні 2023 року.

Хто зіграє у фіналі Ліги Конференцій

Фіорентина вдруге в історії і поспіль вийшла у фінал Ліги Конференцій. У 2023 "фіалки" поступились Вест Гему з рахунком 1:2

На шляху до нинішнього фіналу італійська команда здолала в плей-офф кваліфікації Рапід (1:0, 2:0), перемогла в групі двічі Чукарічки (6:0, 0:1), один раз зіграла внічию з Генком (2:2), двічі з Ференцварошом (2:2, 1:1) та перемогла вже згаданий Генк (0:1)

В плей-офф вони здолали Маккабі Хайфу (3:4, 1:1), Вікторію Пльзень (2:0, 0:0) і Брюгге (3:2, 1:1)

Що стосується Олімпіакоса, то греки вилетіли з групи Ліги Європи, а в плей-офф Ліги Конференцій здолали вже згаданий Ференцварош (1:0, 0:1), Маккабі Тель-Авів (1:4, 1:6)

Нагадаємо, на ISPORT доступні календар і результати матчів Ліги конференцій сезону-2023/24.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK