Оболонь - Шахтар 0:3: огляд матчу і результат гри 30.03.2024

"Гірники" в гостях розібралися з "пивоварами", які другий тайм провели у меншості.
30 березня, 15:02
Шахтар обіграв Оболонь / ФК Шахтер Донецк
Шахтар обіграв Оболонь / ФК Шахтер Донецк

У суботу, 30 березня, Оболонь приймала на своєму полі Шахтар у рамках 22-го туру української Прем'єр-ліги.

"Гірники" практично зробили результат ще в першому таймі, до того ж отримали чисельну перевагу, а в підсумку здобули розгромну перемогу з рахунком 3:0.

Героєм зустрічі став Мар'ян Швед, який лише вдруге цього сезону вийшов у стартовому складі Шахтаря та оформив свої перші результативні дії у поточній кампанії.

Спочатку на 16-й хвилині протистояння Швед відзначився асистом - вінгер донецької команди вивів віч-на-віч з голкіпером Данила Сікана, який успішно переграв опонента і відкрив рахунок у поєдинку. Перед самою перервою Мар'ян забив уже сам, унаслідок помилки захисника Оболоні відібравши у нього м'яч і переправивши у ворота.

Джерело: ФК Шахтер Донецк

У компенсований до першого тайму час господарі поля ще й залишились у меншості - Сергій Суханов заробив пряму червону картку за грубий підкат ззаду проти того ж Шведа. Проте реалізувати чисельну перевагу гостям вдалося лише на 90+1 хвилині, коли герой цього матчу оформив дубль.

Асист і дубль Шведа в огляді розгромної перемоги Шахтаря над Оболонню

Варто зазначити, що у складі Шахтаря у цьому матчі вперше вийшов на поле півзахисник Марлон Гомес. Бразильський хавбек перейшов у стан "гірників" ще у січні, але через травму зміг дебютувати лише зараз.

Шахтар продовжує очолювати турнірну таблицю УПЛ, набравши 46 очок. Оболонь посідає 13-е місце, маючи у своєму активі 18 балів.

Статистика матчу Оболонь - Шахтар 22-го туру чемпіонату України

Оболонь - Шахтар 0:3

Голи: Сікан, 16, Швед, 45+1, 90+1

Володіння м'ячем: 32% - 68%
Удари: 7 - 19
Удари у площину: 1 - 10
Кутові: 1 - 7
Фоли: 18 - 14
Атаки: 80 - 100

Оболонь: Кичак - Карась, Лук'янчук, Дубко - Грисьо (Осман, 81), Черненко (Нагієв, 80), Запорожець (Косовський, 46), Мороз, Прокопенко (Вишневський, 85) - Краснопір (Тарануха, 64), Суханов

Шахтар: Різник - Конопля (Гочолеішвілі, 46), Бондар, Матвієнко, Азарові - Криськів (Степаненко, 46) - Швед, Бондаренко, Судаков (Гомес, 60), Кевін (Егіналду, 76) - Сікан (Траоре, 59)

Попередження: Грисьо, Дубко - Судаков, Траоре, Сікан.

Вилучення: Суханов, 45+8

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK