Україні прогнозують 13 медалей на Олімпіаді-2024 у Парижі

Головний фаворит виграє 123 медалі.
17 квітня, 11:15
Олександр Усик / Getty Images
Олександр Усик / Getty Images

Трохи більше ніж три місяці залишилося до відкриття Олімпійських ігор 2024 року, що відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня.

У зв'язку з цим було спрогнозовано результати медального заліку майбутньої Олімпіади, в якій візьмуть участь українські спортсмени.

За інформацією Nielsen, який проводив симуляцію ОІ-2024, Україна може розраховувати на 13 медалей: 3 "золота", 2 "срібла" і 8 "бронз".

Така сама кількість медалей прогнозується ще трьом країнам (Туреччина, Ефіопія, Узбекистан), однак через меншу кількість "золота" та "срібла" в медальному заліку українці посядуть лише 18-те місце.

Варто зазначити, що 13 медалей для України - це повторення третього найгіршого результату на Літніх Олімпійських іграх (Афіни).

Читайте також: Бах: Олімпійські ігри - це єдина подія, що об'єднує весь світ у мирних змаганнях

Найменшу кількість нагород українці завоювали на дебютній за часів Незалежності Олімпіаді в Атланті-1996 (9). Другим найгіршим результатом стали ОІ-2008 у Пекіні (12).

Джерело: скриншот

Головним фаворитом на перемогу в медальному заліку вважаються США, які, за прогнозом, зароблять 123 медалі і з величезним відривом стануть найкращим учасником ОІ-2024.

На другому місці в прогнозі розташувався Китай (89 медалей), третьою виявилася Велика Британія (66). Країна-господиня змагань Франція посіла четверте місце (55 медалей).

Раніше стала відома повна заявка баскетбольної збірної США на Олімпійські ігри 2024 року, за підсумками яких американці мають намір у домінуючому стилі завоювати золоті медалі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK