Мегаполіс за трильйон фунтів: Як Саудівська Аравія готується до прийому великих турнірів

Саудівська Аравія сподівається зробити новий мегаполіс центральним елементом своєї заявки проведення гучних заходів.
2023 г., 14 вересня, 09:36
Майбутній мегаполіс / The Sun
Майбутній мегаполіс / The Sun

Місто Неом було оголошено спадковим принцом Мухаммедом бен Салманом у 2017 році в рамках "Бачення країни до 2030 року" з метою завершити будівництво до кінця десятиліття.

Неом розташований неподалік Червоного моря і матиме плавучий промисловий центр і портове місто. Крім того, поруч розташовані гори, де саудити мають намір прийняти зимові Азіатські ігри 2029 року!

Найдивовижніше у Неомі – це дзеркальна мегаструктура під назвою The Line.

The Line - це дзеркальна будівля довжиною 110 миль, висотою 500 метрів і шириною 200 метрів, яка з'єднає Неом з рештою королівства.

Лінійна структура функціонуватиме як одне величезне місто, а на рекламному сайті стверджується, що мешканці зможуть отримати все необхідне для повсякденного життя "в межах п'яти хвилин ходьби".

Зважаючи на це, у мешканців не буде автомобілів, а електроенергія надходитиме із сонячних та вітрових джерел.

За даними The Times, представники Саудівської Аравії вже почали зв'язуватися з високопоставленими фігурами в європейському футболі, сподіваючись отримати підтримку своєї заявки на проведення ЧС-2034.

Передбачається, що чемпіонат світу в Саудівській Аравії пройде взимку, як і ЧС-2022, через теплий клімат Саудівської Аравії.

Але саудівські чиновники сподіваються, що гірські околиці Неома можна буде використати для створення стадіонів у прохолоднішому кліматі, що дозволить чемпіонату світу перейти у свій традиційний літній час.

Однак не виключено і зимовий турнір, який може відбутися в період з листопада по грудень, як це зробив Катар 2022 року.

Європейські держави побоюються підтримки проекту Саудівської Аравії у 2034 році через ситуацію з правами людини у країні.

Влада сподівалася заручитися підтримкою, відмовившись від участі у конкурсі на проведення турніру 2030 року, але ніхто назустріч не пішов. І хоча ця спроба вважається безуспішною, саудити вступили в контакт із іншими конфедераціями, щоб заручитися підтримкою.

Саудівці підписали "меморандуми про взаєморозуміння" з Еквадором, Ганою, Індією та Сінгапуром. Але навіть у разі успіху їхня заявка, швидше за все, зіткнеться з негативною реакцією з боку ширшої футбольної спільноти, подібної до катарської, через ситуацію з правами людини в країні та криміналізацію гомосексуалізму.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Саудівська Аравія

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK