Олександр Свіщов назвав лідерів Суперліги з водного поло сезону-2023/2024

Третій тур чемпіонату України серед команд чоловічої Суперліги, завершився у Кам’янському. На даному етапі чемпіонату команди груп А і Б боролися між собою. Змагання тривали чотири дні - з 28 по 31 березня.
6 квітня, 21:27
Олександр Свіщов - президент Федерації водного поло України
Олександр Свіщов - президент Федерації водного поло України

Президент федерації водного поло України Олександр Свіщов розповів, про те що лідерство чемпіонату України утримує ВК «Динамо» Львів», а ось за друге місце боротьба насичена – на «срібло» претендують НТУ«ХПІ-ШВСМ» м. Харків та ШВСМ «ВК Маріуполь». У них після десяти матчів по 21 очку.

“На вболівальників очікує велика кількість гарних та інтригуючих поєдинків, у наступному турі, тому  плануємо робити прямі трансляції,. Розуміємо, що на трибунах може бути обмежена кількість людей через війну, тому буде змога дивитись матчі онлайн” -  розповів Олександр Свіщов.

Головний суддя ІІІ туру чемпіонату України Валерій Завізіон зазначив, що був здивований тим, як виріс рівень гри команд, а також відмітив, що з’явилася інтрига у боротьбі за друге місце.

«Львів як був у лідерах, так і залишився. А от хто стане срібним призером – вирішиться на четвертому турі. ШВСМ «ВК Маріуполь», НТУ «ХПІ-ШВСМ», «ЛФКС-Акватіко», «КІВС», збірна Закарпатської області у цьому турі продемонстрували багато боротьби з різницею в один-два голи. Наступний тур має бути дуже цікавим», – Валерій Завізіон.

Третій тур Суперліги, в якому були команди з двох груп: «А» та «Б», дуже гарно продемонстрував боротьбу за першу четвірку, яка і буде змагатися за медалі чемпіонату.  З другого по шосте місця команди ведуть боротьбу і помітна конкуренція у басейні. Інтрига за друге місце особливо відчувається.

Олександр Свіщов зазначив, що попри зміни у складі і суттєве омолодження команди ВК «Динамо» Львів» сьогодні -  абсолютний лідер Суперліги з водного поло сезону 2023/2024. Наразі можна сказати, що чемпіонат з водного поло застиг на певному рівні, через війну багато ватерполістів не в змозі грати. Багато спортсменів служать у Збройних Силах України, а молоді ватерполісти  перебувають закордоном.

«Прикро, що багато молодих ватерполістів зараз знаходяться закордоном. З однієї сторони – це досвід для молодих гравців в європейських командах, з іншої – саме молоде покоління мало б можливість вже демонструвати свої вміння, виступаючи за різні команди Суперліги і складати конкуренцію досвідченим гравцям. З позитиву – багато гравців, яким зараз за 30, повернулись до занять водним поло. Наразі з нетерпінням очікую наступного четвертого туру чоловічої Суперліги», – підсумував президент федерації водного поло України Олександр Свіщов.

Олександр Юрійович Свіщов вважає, що спортсмени мають не тільки змагатись в Україні, а й виїжджати на змагання за кордон, показувати міць, незламність українського народу.

«Ми маємо показувати наш спортивний фронт, як ми боремося і наближаємо перемогу» - додав президент ФВПУ.

Раніше, завдяки інвестиціям українського бізнесмена та президента федерації водного поло України Олександра Свіщова та його бажанню зробити простір для відпочинку та спорту для дітей у Львові  відбулось відкриття тенісних кортів у спортивно-розважальному центрі «LEOLAND» . У СРЦ поєднались активний відпочинок та професійні заняття різними видами спорту.

Олександр Свіщов розповів, що сьогодні у «LEOLAND» проходять змагання з тенісу різних вікових категорій. А з відкриттям СРЦ «LEOLAND» у Львів повернулись великі турніри з тенісу, тепер вони проходять кожного місяця. В спорткомплексі вже відбулись чемпіонати України серед дітей та дорослих, яких у Львові не було понад десять років. Поява нового комплексу дала можливість займатись тенісом та проводити турніри цілий рік.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK