Джон Джонс - Сіріл Ган: прогноз та анонс на бій 05.03.2023

Редакція ISPORT представляє анонс та прогноз на головний бій UFC 285.
2023 г., 4 березня, 10:00
Джонс - Ган / ufc.com
Джонс - Ган / ufc.com

У неділю вночі, 5 березня, Джон Джонс та Сіріл Ган зустрінуться в октагоні в рамках бою за вакантний титул у важкій вазі на UFC 285 у Лас-Вегасі, штат Невада.

Жива легенда змішаних єдиноборств протистоятиме головному таланту важкого дивізіону. Обидва бійці неймовірно видовищні та мають чимало прийомів у своєму бійцівському арсеналі. Назріває серйозна заруба, проте хто стане найновішим чемпіоном? Реакція ISPORT намагатиметься зараз у цьому розібратися.

Джон Джонс

Найкращий боєць у напівважкій вазі, людина, що поєднує наркотики, заборонені речовини і все одно перемагає всіх. Так, йдеться про Джона Джонса.

Востаннє "кістлявий" виходив у октагон у 2020 році, здобувши досить спірну перемогу над Домініком Рейєсом за очками, після чого пішов зі свого дивізіону на тривалий термін, оголосивши про перехід у важку вагу.

Американцю довелося на три роки піти зі змішаних єдиноборств, аби грамотно набрати масу, звикнути до неї та повернутися до клітки за черговою душею суперника. Джонс весь цей час тренувався з Генрі Сехудо – колишнім подвійним чемпіоном UFC, а також золотим медалістом олімпіади з вільної боротьби.

Джерело: ufc.com

Джон пройшов солідний буткемп, проводячи спаринги з різними бійцями важчими за нього, а також ексчемпіон набрав м'язову масу, щоб впевненіше виглядати в октагоні, не схибивши в переведенні суперників в партер, важчими за нього самого.

Сиріл Ган

Француз є вельми незвичайним важкоатлетом. Незважаючи на свою вагу 100+ кілограмів, він легко пересувається октагоном, викидаючи неймовірні кіки на будь-якому рівні, при цьому активно працюючи джебами.

Ган пройшов школу кікбоксингу, встигнувши винести всіх своїх опонентів у місцевій лізі Франції, а після боєць вирішив спробувати себе у ММА. Сіріл починав як спаринг-партнер великого і жахливого Френсіса Нганну, проте після того, як камерунець змінив тренера, француз відразу отримав шанс проявити себе в UFC.

З моменту дебюту в головному промоушені світу з боїв без правил, Ган провів 9 боїв, вигравши 8 з них, при цьому єдина поразка припала на поєдинок з Нганну, який був програний лише за очками.

Джерело: ufc.com

Все вищезгадане показує високий рівень майстерності 32-річного француза та його велику здатність вчитися новому, перебудовуючи себе щоразу по новому, додаючи бійцю впевненості та нові фішки в октагоні.

Плюси та мінуси бійців

Почнемо із Джонса. "Кістлявий" має солідну бойову базу, вміючи не тільки "боротьба = боротися", а й битися у стійці. Американець починав свій шлях до ММА як борець, а потім додав у свій арсенал навички у стійці, зокрема лоу кіки, хай кіки, джеби, удари ліктями та брудні приймачі, які не бачить суддя.

Окрім цього, екс-чемпіон має унікальний розмах рук, який навіть для важкої ваги є вельми значним (2,15 м), через що опоненти не можуть близько бути схожими на нього, а сам боєць добре контролює дистанцію.

За всієї своєї крутості, Джон також має два мінуси, які сильно впливають на результат майбутнього бою. Йдеться про тривалий простій у три роки, а також виникає питання: чи звик Джонс до нової ваги, і чи зможе він бути таким спритним і технічним як раніше?  Це можна буде дізнатися лише у октагоні.

Джерело: ufc.com

Що стосується Гана, то француз вміє робити все у стійці, завдаючи неймовірної шкоди суперникам по всіх поверхах, починаючи з ударів по литкових м'язах, закінчуючи потужними хуками.

Що ж до мінусів, то це боротьба. Сиріл хоч і проходив уроки бразильського джіу-джитсу, проте є відчуття, що він їх прогулював. Важковаговик одного разу переміг больовим, при цьому ще до приходу в UFC.

Можна сказати, що за цей час француз навчився прийомом на канвасі або базово уникати проходу в ноги, однак, як показав недавній бій з Нганну, у Гана вкрай погано виходить боротися, оскільки Френсіс, будучи базовим ударником, без проблем усі п'ять раундів контролював  опонента на підлозі, здобувши закономірну перемогу.

Прогноз на бій

З усього вищесказаного, можна дійти висновку, що у октагоні зустрінуться два дуже технічних і талановитих бійця. У кожного з них є свої плюси та мінуси, проте від цього бій буде цікавішим.

У ході аналізу обох претендентів на титул у важкій вазі було знайдено криптоніт в одного з них. Ган вкрай погано вміє боротися, що точно зіграє на руку Джонсу, який є базовим борцем, який у свою кар'єру вже не раз знищував подібних суперників і навіть геніїв БЖЖ з карате.

Зважаючи на все вищесказане, можна зробити висновок, що з великою ймовірністю перемогу в бою здобуде Джонс. Завдання американця полягатиме в тому, щоб не потрапити під важкий удар Гана, а у разі вдалого моменту - пірнути в ноги, взяти контроль і домінувати в партері, що ніколи не було проблемою для "кістлявого".

Прогноз на бій: перемога Джонса (коефіцієнт 1,60-1,65)

Сміливий прогноз: Джон Джонс переможе больовим (8,0)


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK