Світоліна - про участь у тенісних турнірах: Усі мої сили спрямовані на те, щоб допомогти Україні

Українка не думає про повернення у спорт
2022 г., 10 червня, 16:51
Еліна Світоліна / Getty Images
Еліна Світоліна / Getty Images

Українська тенісистка Еліна Світоліна висловилася про те, що стала другим амбасадором платформи United24.

За словами спортсменки, після початку повномасштабного вторгнення РФ їй стало набагато важче брати участь у турнірах.

"Зараз усі мої сили спрямовані на благодійний фонд і на те, як я можу допомогти Україні. Знову взяти ракетку в руки мені не хочеться. Як тільки почалася війна, для мене було дуже важко виходити на корт і виступати, бачачи, через що проходять усі українці. і ті люди, які захищають нашу країну, тому зараз це велика мотивація допомагати і намагатися щось зробити для України, яка дала мені дуже багато.

Завдяки платформі United24 ми намагатимемося збирати кошти, щоб допомагати Україні. Це найбільше завдання для нас із Андрієм Шевченком на даний момент, робити все можливе, щоб світ не забував про війну, щоб було якнайбільше уваги до України, щоб люди не забували про нас і розуміли, що нам як ніколи потрібна допомога. Для збирання коштів у нас заплановано 5-6 заходів до кінця року. Це благодійні матчі, аукціони, різні зустрічі із спонсорами. Такими заходами, як, наприклад, учора проводив Андрій Шевченко, ми нагадуємо, що в нас таки йде війна, ми знаходимося в такому стані, коли нам потрібна допомога. Такими заходами, які заплановані і з мого боку, ми намагатимемося показати, що відбувається, і як ці люди можуть допомогти нам.

"Після того, як будуть зібрані кошти, ми будемо дивитися, який із напрямків United24 буде "найгарячим". Все буде залежить від того, в якому стані зараз буде Україна і що буде найпотрібніше. Ми будемо на це орієнтуватися, щоб купувати саме те, що необхідно в даний момент.Якби я могла вибирати, то для мене особисто важливі такі напрямки як медицина та допомога дітям.Це одна з великих цілей для мене.Але я розумію, що Україні потрібна допомога в усіх напрямках.Коли ми переможемо, то дуже важлива буде допомога з відновлення інфраструктури. На даний момент я більше фокусуватимуся на медицині, хоча хочеться допомогти за всіма напрямками, за якими працює United24", - заявила Світоліна в коментарі для загальнонаціонального телемарафону.

Зазначимо, що в рамках першого місяця роботи платформи United24 вдалося зібрати близько 52,5 млн. доларів. Першим амбасадором проекту став Андрій Шевченко.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: теніс Еліна Світоліна

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK