"Неприємно бути в їхній присутності": Цуренко готова зніматися з матчів проти росіянок і білорусок

Українська тенісистка озвучила свою позицію щодо поєдинків із представницями країн-агресорів.
2023 г., 7 лютого, 12:58
Леся Цуренко / Getty Images
Леся Цуренко / Getty Images

Українська тенісистка Леся Цуренко висловила готовність бойкотувати матчі, якщо її суперницями будуть росіянки чи білоруски, яким дозволяють виступати під нейтральним прапором.

"Я буду чесною, але тенісний світ з самого початку війни робив вигляд, що нічого не відбувається. Це було дуже дивним для мене, я сильно психувала через це, не розуміла, чому люди такі байдужі в своїй більшості. Звичайно, це не всі гравці та тренери, але для більшості нічого не змінилося. І ось це наше положення, коли б ми мали виходити, розмовляти та доводити функціонерам, що це війна і треба щось робити з цим - скільки ми не намагалися, нічого не змогли досягти.

Читайте також: Рейтинг WTA: Світоліна втратила одну позицію, Костюк увірвалася до ТОП-20

Скажу чесно, що я дуже напруженою себе почуваю на турнірах, мені неприємно бути в присутності представників країн-агресорів. Звичайно, на це витрачається багато сил і треба робити багато роботи над собою, щоб продовжувати грати та ще й показувати результати. Олімпіада - це взагалі загадка для мене, що будуть виступати росіяни і білоруси.

Я буду однозначно [зніматися з матчів]. Є деякі гравчині, проти яких я, чесно скажу, навіть морально не потягну грати, бо знаю їхню позицію, вона для мене неприємна. Буду дотримуватися цієї рекомендації, це була одна з моїх ідей на початку, але я зрозуміла, що це не буде мати сенсу, в тенісі - так точно. Але якщо буде така рекомендація - 100% [зніматимуся]", - наводить слова Цуренко Суспільне Спорт.

Нагадаємо, нещодавно Леся Цуренко вийшла у фінал турніру WTA 250 у Хуахіні, де поступилася китаянці Чжу Лінь.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK