В.О. Міністра спорту відреагував на те, що українська тенісистка потиснула руку росіянці

Матвій Бідний заявив, що юну спортсменку спровокували.
20 січня, 18:13
Матвій Бідний / Facebook
Матвій Бідний / Facebook

В.О. Міністра спорту України Матвій Бідний відреагував на скандальний епізод за участю 16-річної Єлизавети Котляр, яка після матчу юніорського Australian Open потиснула руку росіянці Владі Мінчевій.

Функціонер запевнив, що його міністерство детально вивчить епізод і водночас зазначив, що за першим враженням йому здалося, що Єлизавету спровокували зробити це.

Читайте також: Українська тенісистка потиснула руку росіянці: її батько виступив із заявою

"Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. 

Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми зараз вивчаємо і пізніше дамо позицію Міністерства. 

Як я побачив відео, перше враження було, що росіяни спровокували нашу спортсменку. Усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яке напруження там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій. 

Тим більше, що ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використовувати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа. 

Аргументів, щоб звинувачувати чи виправдовувати тенісистку, у кожного буде безліч. Але я вважаю, що перш ніж щось заявляти й ухвалювати емоційні рішення, варто детально розібратися в ситуації та почути саму Єлизавету Котляр та її батьків. 

Ми продовжуємо вивчати ситуацію і разом зі спортивною федерацією приймемо зважені рішення. І звісно, відкрито все прокоментуємо!", - написав Бідний в своєму Facebook.

Зазначимо, що Котляр продовжить виступи на юніорському відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу, граючи в парному розряді з польською тенісисткою Монікою Станкевич.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK