Марсель - Шахтар 3:1: огляд матчу та результат гри 22.02.2024

П'єр-Емерік Обамеянг став злим генієм для українців, які дозволили супернику скористатися своїми помилками.
23 лютого, 00:08
Марсель - Шахтар / Getty Images
Марсель - Шахтар / Getty Images

У четвер, 22 лютого, на Велодромі пройшов матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому Шахтар приїхав у гості до Марселя.

Тижнем раніше команди розписали результативну нічию 2:2, яка, по суті, нічого не змінила у цій дуелі.

Поєдинок у Франції розпочався для підопічних Маріно Пушича дуже добре. Вже на 12 хвилині Георгій Судаков реалізував пенальті, призначений за фол Жонатана Клосса.

Джерело: Getty Images

На жаль, таким рахунок пробув не дуже довго. На 23-й хвилині французи змусили помилитися Тараса Степаненка, після чого м'яч дійшов до П'єра-Емерика Обамеянга, котрий своїм рекордним для Ліги Європи голом відновив паритет.

Що далі розвивався матч, то більше переваги отримували провансальці. "Помаранчево-чорні" теж мали небезпечні моменти, але не зумівши їх реалізувати, вони позбавили себе можливості перемогти.

Натомість у господарів поля у цьому плані все було в повному порядку. Прикро, що кожен із голів Марселя став наслідком індивідуальних помилок гравців української команди.

Так, за 15 хвилин до кінця зустрічі Обамеянг скинув м'яч головою на Ісмаїлу Сарра. Микола Матвієнко міг перехопити передачу, але не зумів влучити по м'ячу. Сенегалець зблизька "розстріляв" Дмитра Різника.

Точку в матчі поставив Жоффрі Кондогбія, який скористався "передачею" від Степаненка, який так і не зрозумів, що сталося. А хавбек Марселя спокійно відправив м'яч у порожні ворота.

Ось так Шахтар програв Марселю і залишив розіграш Ліги Європи, а французи ж чекатимуть на жеребкування наступного раунду.

Статистика матчу Марсель - Шахтар 1/16 фіналу Ліги Європи

Марсель - Шахтар 3:1 (за сумою двох матчів 5:3)
Голи: Обамеянг, 23, Сарр, 74, Кондогбія, 81 - Судаков, 12 (пен.).

Очікувані голи (xG): 1,65 - 1,39
Володіння м'ячем: 48% - 52%
Удари: 19 - 11
Удари в площину: 7 - 4
Фоли: 8 - 19

Марсель: Лопес - Клосс, Мбемба, Мейте, Жиго, Мерлен - Кондогбія, Унахі (Верету, 64), Харіт (Согло, 90+4) - Мумбанья (Сарр, 64), Обамеянг (Ндіає, 85).

Шахтар: Різник - Конопля, Ракіцький, Матвієнко, Азарові (Траоре, 85) - Степаненко (Невертон, 83) - Зубков (Швед, 83), Бондаренко (Криськів, 85), Судаков, Егіналду - Сікан (Педріньо, 85).

Попередження: Жиго - Егіналду, Конопля, Матвієнко, Степаненко, Ракіцький.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Марсель Шахтар Донецьк

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK